25 Απρ 2010

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τα διόδια

17-04-2010
-Οι «αμαρτωλές» παραχωρήσεις διοδίων που ζημιώνουν το κράτος

-Έγιναν και γίνονται ανατιμήσεις σε όλα τα επίπεδα

Η εταιρεία Νέα Οδός που θα εκμεταλλεύεται τα διόδια για 32 χρόνια (!) παίρνει το «φιλέτο» που της είχε παραχωρήσει το κράτος και τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, θα λειτουργήσει σταθμούς διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Μπογιατίου, Οινοφύτων, Θήβας, Αρκίτσας, Λόγγου και Χαλκίδας, χρεώνοντας τη διαδρομή με το χιλιόμετρο

Ανοχή, τέλος! Στο υπουργείο Περιβάλλοντος θεωρούν ότι οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια το έχουν παρακάνει. Κι αυτό γιατί παρά τη σπουδή που επιδεικνύουν στο να ανοίγουν νέους σταθμούς, δεν κάνουν το ίδιο και με τα τμήματα των υπό κατασκευή και ανακατασκευή οδών.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με τις κοινοπραξίες να ετοιμάζουν νέους σταθμούς διοδίων μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο να τις προειδοποιεί με βαριές «καμπάνες» αν δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους νωρίτερα και πολλά κυβερνητικά στελέχη να λένε στο παρασκήνιο ότι οι συμβάσεις παραχώρησης ζημιώνουν το Δημόσιο.
Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει τον πραγματικό έλεγχο των συμβάσεων παραχώρησης. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες έχουν την απόλυτη ελευθερία να αποσπάσουν υπερκέρδη για τις ίδιες (καθώς δεν υπάρχει σχετικό πλαφόν), αλλά και ότι θα μπορούσαν να παρουσιάζουν αριθμό διερχόμενων αυτοκινήτων που τις… βολεύει, ώστε να επιστρέψουν τη διαχείριση των διοδίων στο Δημόσιο μόνο όταν το αποφασίσουν αυτές.
Το κλίμα φορτίζει ακόμα περισσότερο η λαϊκή οργή για το όργιο κερδοσκοπίας στα διόδια των τριτοκοσμικών και κατασκευασμένων πρόχειρα δρόμων. Μετά και τις νέες αυξήσεις λόγω ΦΠΑ, φτάσαμε να έχουμε από τα ακριβότερα διόδια στην Ευρώπη, αλλά και ταυτόχρονα τους χειρότερους δρόμους. Μετά τη σκανδαλώδη ιδιωτικοποίηση των διοδίων επί κυβερνήσεως Ν.Δ., συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευσή τους από ιδιώτες εις βάρος του κράτους και κυρίως των Ελλήνων πολιτών. Με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης μεγάλοι εθνικοί οδικοί άξονες, αλλά και οι σταθμοί διοδίων που βρίσκονται σε αυτούς περιήλθαν στα χέρια ανάδοχων κοινοπραξιών. Κάθε ανάδοχος ανέλαβε την υποχρέωση της βελτίωσης και συντήρησης του άξονα της ευθύνης του και σε αντάλλαγμα εισπράττει τα διόδια από τις διελεύσεις. Στην πράξη όμως οι συμφωνίες ήταν πέρα για πέρα ασύμφορες για το κράτος και εξυπηρέτησαν κυρίως τα συμφέροντα των ιδιωτών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα σχεδιάζοντας τις τιμές χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο, ενώ σε πολλά σημεία του δικτύου η κατάσταση του δρόμου παραμένει κάκιστη.
Ύστερα από περίπου δύο χρόνια εφαρμογής των συμβάσεων, η εικόνα που έχει διαμορφωθεί είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στις εταιρείες. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί διανύοντας την ίδια διαδρομή έχουν αυξηθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους δρόμους που παραχωρήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν έλεγχος στις τιμές που επιβάλλονται από τις εταιρείες, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζει κάποιος μηχανισμός ελέγχου των εσόδων των παραχωρησιούχων και την απόδοση των ανάλογων ποσοστών στο ελληνικό κράτος.

Έρχονται νέα χαράτσια

Με εννέα ακόμα σταθμούς διοδίων που θα δημιουργηθούν στα τμήματα της εθνικής Αθηνών - Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση ως τη Σκάρφεια, θα επιβαρυνθούν οι οδηγοί. Οι σταθμοί θα δημιουργηθούν έως τον Αύγουστο στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, χρεώνοντας διόδια με το χιλιόμετρο, όπως είχε προαναγγείλει ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.
Έτσι, η εταιρεία Νέα Οδός που θα εκμεταλλεύεται τα διόδια για 32 χρόνια (!) παίρνει το «φιλέτο» που της είχε παραχωρήσει το κράτος και τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, θα λειτουργήσει σταθμούς διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Μπογιατίου, Οινοφύτων, Θήβας, Αρκίτσας, Λόγγου και Χαλκίδας, χρεώνοντας τη διαδρομή με το χιλιόμετρο.
Οι κάτοικοι και οι φορείς των γύρω περιοχών έχουν ξεσηκωθεί, καθώς τονίζουν ότι όχι μόνο θα (ξανα)πληρώσουν έναν δρόμο που τόσα χρόνια τους κόστισε «χρυσάφι», αλλά και ότι θα επιτείνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα στις περιοχές τους. Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορεί -προς το παρόν τουλάχιστον- να κάνει κάτι, πέρα από το να «γκρινιάζει» και να «γαβγίζει». Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποίησε την κοινοπραξία ότι αν δεν έχει ολοκληρώσει την ανακατασκευή του τμήματος Μεταμόρφωση - Σκάρφεια όπως προβλεπόταν στη σύμβαση, θα επιβάλει «καμπάνες». Για την ακρίβεια, θα επιβάλει πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ την ημέρα από την 1η Αυγούστου. Για την ιστορία, οι εργασίες ανακατασκευής είναι «παγωμένες» προς το παρόν, αν και η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών και ότι θα έχει ολοκληρώσει έγκαιρα τις απαραίτητες εργασίες.

Οι κοινοπραξίες

Σήμερα εκμεταλλεύονται τα διόδια πλήθος από κοινοπραξίες. Έτσι, στις 19-12-2006 υπογράφτηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ο κ. Σουφλιάς) και της ανώνυμης εταιρείας Νέα Οδός Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης σύμβαση παραχώρησης για τη «Μελέτη-κατασκευή-χρηματοδότηση-λειτουργία-συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Ιονία Οδός από Αντίρριο μέχρι και Ιωάννινα, ΠΑΘΕ Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) - Μαλιακός (Σκάρφεια) και συνδετήριος κλάδος του ΠΑΘΕ Σχηματάρι-Χαλκίδα» (περίοδος χρήσης 30 έτη). Η εταιρεία ανέλαβε στις 2/4/2008. Στην εταιρεία παραχώρησης Νέα Οδός Α.Ε. μέτοχοι είναι οι εταιρείες ισπανικών συμφερόντων Cintra S.A., Iridium S.A., Dragados S.A. και οι ελληνικών συμφερόντων ΓΕΚ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Στη νέα εταιρεία συμμετέχουν με ποσοστό 33,3% η καθεμία οι κατασκευαστικές εταιρείες των τριών ομίλων, δηλαδή οι επιχειρήσεις ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Dragados (ACS) και Ferrovial (Cintral).
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδρομο Τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός - Κλειδί ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου του 2007 με έδρα τον Δήμο Λάρισας. Αποκλειστικός σκοπός της είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός - Κλειδί (του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που ξεκινά από τον κόμβο Παχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου) και όλων των βοηθητικών έργων και σχετικών δραστηριοτήτων. Η εταιρεία ανέλαβε στις 20/3/2008. Στην εταιρεία παραχώρησης Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. συμμετέχουν οι εταιρείες: Hochtief PPP Solutions GmbH με ποσοστό 35%, Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. με ποσοστό 20%, JP Άβαξ Α.Ε. με ποσοστό 16,25%, Vinci Concessions S.A. με ποσοστό 13,75%, ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 16,25%, Vinci Concessions S.A. με ποσοστό 10%, Αθηνά ΑΤΕ με ποσοστό 5%.
Στις 31 Ιανουαρίου 2007, ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων υπέγραψε με την παραχωρησιούχο εταιρεία Μορέας Α.Ε. σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη». Η διάρκεια της σύμβασης είναι 30 χρόνια και κυρώθηκε με τον Ν.3559/2007 (ΦΕΚ 102 Α/ 14.5.2007), ενώ η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κρατική ενίσχυση ελήφθη στις 31/1/2008. Η εταιρεία ανέλαβε στις 19/3/2008. Η Μορέας Α.Ε. ιδρύθηκε στις 22/12/2006 και η μετοχική της σύνθεση είναι η ακόλουθη: Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. με ποσοστό 86,67% και ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. Συμμετοχών με ποσοστό 13,33%.
Η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός Α.Ε. επελέγη κατόπιν διαγωνισμού από το ΥΠΕΧΩΔΕ για να σχεδιάσει, να χρηματοδοτήσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τον αυτοκινητόδρομο για μια περίοδο 30 ετών, με αφετηρία το έτος 2008. Αναφέρεται στο τίμημα του αυτοκινητόδρομου από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα και τον Πύργο και στην επέκταση έως τον αυτοκινητόδρομο προς Καλαμάτα, στη διασταύρωση με την Τσακώνα. Η εταιρεία ανέλαβε στις 6/8/2008. Στην Ολυμπία Οδός Α.Ε. συμμετέχουν οι εταιρείες: Vinci S.A. (36%), Hochtief PPP Solutions GmbH (25%), J&P Άβαξ Α.Ε. (18%), Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. (18%) και Αθηνά ΑΤΕ (3%).
Αυτές οι εταιρείες έχουν αναλάβει μεγάλα κομμάτια του εθνικού μας οδικού δικτύου, τα οποία θα εκμεταλλεύονται για 30 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν εκείνες τις τιμές και να υπερπλουτίζουν χωρίς να έχει τεθεί κάποιο πλαφόν στα κέρδη τους, ανάλογο με το πόσο που είχαν καταβάλει για τους δρόμους. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, που η συμφωνία εκμετάλλευσης δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά έχει ως όριο εξόφλησης το ποσό που είχε καταβάλει η εκάστοτε εταιρεία, το κράτος δεν ελέγχει με κανέναν τρόπο τις εταιρείες και το χρονικό διάστημα που θα εκμεταλλεύονται τα διόδια αφήνεται στη... διακριτική τους ευχέρεια.

«Αντάρτικο»

Ο συνδυασμός της κάκιστης κατάστασης των δρόμων με το υψηλό κόστος διέλευσης που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες οδηγοί έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα στους πολίτες. Ήδη για την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών μια μεγάλη ομάδα πολιτών (ξεπερνά τους 800 οδηγούς) αρνείται να πληρώσει διόδια στο Ρίο και το Ζευγολατιό αντιδρώντας στην αύξηση που επιβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα εκκρεμεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία έχουν καταθέσει πολίτες της Πάτρας, ζητώντας να μην πληρώνουν διόδια. Υπάρχει ακόμα και ανάλογο γκρουπ στο Facebook, στο οποίο τα μέλη ζητούν να καταργηθούν τα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών και αριθμεί ήδη 2.510 μέλη.

«Μπλόκο» και στα ασθενοφόρα

Εξωφρενικό είναι επίσης ότι με την εφαρμογή των παραχωρήσεων δεν απαλλάσσονται κάποια ειδικά οχήματα από την καταβολή διοδίων όπως γινόταν παλαιοτέρα με τα ασθενοφόρα, τα αστυνομικά και τα πυροσβεστικά οχήματα. Δηλαδή, ένα ασθενοφόρο ακόμα και αν μεταφέρει ασθενή που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, για τον οποίο το κάθε λεπτό είναι κρίσιμο, θα πρέπει να περιμένει στην ουρά και να πληρώσει για να περάσει από τα διόδια, πράγμα που μπορεί να είναι ολέθριο. Τραγελαφικές ήταν και οι εικόνες στις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές, όταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι υδροφόρες των δήμων με τους εθελοντές έσπευδαν στα μεγάλα μέτωπα και σχημάτιζαν ουρές στα διόδια όπου υποχρεώνονταν να περιμένουν για να πληρώσουν.

Πού αυξάνονται οι τιμές λόγω... ΦΠΑ

Ιδανική ευκαιρία για νέες ανατιμήσεις στα διόδια αποτελεί η αύξηση του ΦΠΑ. Στα περισσότερα αυξήθηκαν, ενώ σε κάποια, όπως της Αττικής Οδού, οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές - τουλάχιστον προς το παρόν…
Έτσι λοιπόν υπάρχει αναπροσαρμογή στις τιμές από την κοινοπραξία στα διόδια Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Θήβας και Τραγάνας. Συγκεκριμένα, στις Αφίδνες η τιμή για τα Ι.Χ. διαμορφώνεται στα 1,90 ευρώ, τα φορτηγά στα 4,80 ευρώ και τις νταλίκες στα 6,70 ευρώ. Στη Θήβα τα Ι.Χ. πληρώνουν 2,30 ευρώ, τα φορτηγά 5,80 και οι νταλίκες 8,10 ευρώ. Στην Τανάγρα τα Ι.Χ. πληρώνουν 2,20 ευρώ, τα φορτηγά 5,60 και οι νταλίκες 7,85 ευρώ, στα ρεύματα και της εξόδου και της εισόδου. Στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς τα Ι.Χ. πληρώνουν 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 5,90 και οι νταλίκες 8,30 ευρώ. Στο Μοσχοχώρι το αντίτιμο για τα Ι.Χ. ανέρχεται στα 2,30 ευρώ, για τα φορτηγά στα 5,80 και για τις νταλίκες στα 8,20 ευρώ. Στη Λεπτοκαρυά τα Ι.Χ. πληρώνουν 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 5,90 και οι νταλίκες 8,30 ευρώ.
Στα διόδια Ελευσίνας, στον Ισθμό, στο Ζευγολατιό και στο Ρίο, με την επιβολή των αυξήσεων, οι τιμές διαμορφώνονται για τα φορτηγά ύψους άνω των 2,20 μέτρων από 7,20 σε 7,30 ευρώ και για τις νταλίκες ύψους άνω των 2,20 μέτρων από 10,10 σε 10,30 ευρώ, ενώ για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα οι τιμές παραμένουν σταθερές.
Στο οδικό δίκτυο Κόρινθος- Καλαμάτα και Κόρινθος-Σπάρτη η κοινοπραξία επιβάλλει διόδια και στους τέσσερις σταθμούς σε όλες τις κατευθύνσεις, με τιμές στο Σπαθοβούνι και στη Νεστάνη για τα δίκυκλα 1 ευρώ και 0,90 αντίστοιχα και τα οχήματα έως 2,20 μ। ύψος 1,40 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα. Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. πληρώνουν 3,60 και 3,40 και τα τετραξονικά 5 και 4,80 ευρώ.
πηγή:http://www.press-time.com/reportage-gr/ypervolikadiodia-gr.html

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τη "ρήτρα" της σύμβασης και αποκτά την Αττική Οδό

Τη δυνατότητα επιστροφής της Αττικής Οδού στο ελληνικό Δημόσιο με άμεση εφαρμογή της προβλεπόμενης ρήτρας δεν την ζητάνε μόνο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με σωρεία ερωτήσεων τους, αλλά την εξετάζουν πλέον σοβαρά και στο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση αναζητά αγωνιωδώς «ρευστό χρήμα» για να καλύπτει «τρέχουσες ανάγκες». Η καθυστέρηση απόδοσης της αττικής οδού καταγγέλεται ότι επιτυγχάνεται ώς τώρα «με λογιστικά τερτίπια μέσω των θυγατρικών εταιρειών, όπου η ετήσια κατανομή των μερισμάτων κέρδους (δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ) καταχωρίζεται στα έξοδα»।Η κυβέρνηση ερευνά και ελέγχει την καταγγελία για «το κόλπο χρονοκαθυστέρησης των διαχειριστών της Αττικής Οδού, με συνέπεια ιδιώτες και τράπεζες να θησαυρίζουν και να παρεμποδίζουν την επιστροφή του έργου στο Δημόσιο»। Και προτίθεται σύντομα να ανακοινώσει τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη των εν λόγω συμβάσεων και της απόδοσης τους, τη δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής και απόσβεσης του κόστους κατασκευής καθώς και το ακριβές προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα πρόωρης λήξης της σύμβασης। Κι αν χρειαστεί θα γνωστοποιηθούν στη βουλή τα άρθρα της σύμβασης παραχώρησης με τις νομικές και διοικητικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου.Σύμφωνα με email που πήραμε από συνεργάτη του i-R τα πράγματα εχουν ως εξης:Η Αττική Οδός, στην οποία οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής - και κυρίως οι εργαζόμενοι - αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά χαράτσι διοδίων 2,70 ευρώ, θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί στο Δημόσιο από τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, ακόμη και με βάση αυτή τη «λεόντεια» σύμβαση. Ωστόσο, οι μεγαλοεργολάβοι, με διάφορα νομότυπα τρικ, πετυχαίνουν να κρύβουν τα τεράστια κέρδη τους, ενώ οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην εξουσία αλλά... «αγρόν αγοράζουν».Η σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε το 1996 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι η εκμετάλλευση από τους μεγαλοεργολάβους μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 23 χρόνια (δηλαδή από το 2019 έως το 2024). Ωστόσο, υπάρχει ρήτρα με βάση την οποία μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα στο Δημόσιο, εφόσον έχει γίνει η αποπληρωμή των δανείων και η επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων (των κεφαλαίων δηλαδή που υποτίθεται έβαλαν οι ίδιοι στο έργο) με μια ελάχιστη απόδοση 11,6%.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο, μαζί με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.Τα τρελά κέρδη...Τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα στα 8 χρόνια λειτουργίας της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει όχι μόνο το ύψος των δανείων και των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου! Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα χρόνια (2001 και 2002) που ο δρόμος δε λειτουργούσε σε όλο του το μήκος και η ημερήσια κυκλοφορία δεν ξεπερνούσε τα 36.500 οχήματα, όλα τα υπόλοιπα χρόνια τα έσοδα μόνο από τα διόδια αυξάνονταν με «τρελούς» ρυθμούς.Το 2003 άγγιξαν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2004 ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ. Το 2005 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008, με μέσο όρο ημερήσιας κυκλοφορίας 301.000 οχήματα, ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Το 2009 μάλιστα που ο μέσος όρος της ημερήσιας κυκλοφορίας είναι ακόμη μεγαλύτερος, τα έσοδα από τα διόδια αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα!...και το «μεγάλο κόλπο»Ωστόσο, οι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι τα έσοδα πηγαίνουν μόνο για την αποπληρωμή των δανείων και ότι η καταβολή μερίσματος σ' αυτούς θα αρχίσει το... 2011!Κι όμως, ούτε αυτό αληθεύει, αφού μεταχειρίζονται το εξής τρικ: Οι μεγαλοεργολάβοι της Αττικής Οδού, εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», έχουν φτιάξει άλλες τρεις εταιρείες, με πρώτη και καλύτερη την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία συμμετοχών στην οποία οι μεγαλοεργολάβοι μετέχουν με 80% (το άλλο 20% ανήκει στη γαλλική «Transroute») η οποία διαχειρίζεται τα διόδια και έχει έσοδα που υπολογίζονται επί της τιμής των διοδίων. Η εταιρεία αυτή όχι μόνο έχει κέρδη σήμερα πάνω από 23 εκατ. ευρώ, αλλά μοιράζει στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος από αυτά. Με βάση τους ισολογισμούς της, το 2005 μοίρασε στους μετόχους 11,6 εκατ. ευρώ, το 2006 11,2 εκατ. ευρώ, το 2007 15,7 εκατ. ευρώ και το 2008 17,16 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσει κανείς αυτά τα ποσά (55,6 εκατ. ευρώ), θα δει ότι ξεπερνούν κατά πολύ την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων που θα πρέπει να είναι 20,3 εκατ. ευρώ, που απαιτείται για να εγκαταλείψουν οι μεγαλοεργολάβοι το έργο.Υπάρχουν, όμως και άλλες δύο εταιρείες:Η εταιρεία «Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», με την οποία διαχειρίζονται ένα δίκτυο οπτικών ινών κατά μήκος της Αττικής Οδού, η οποία παρουσιάζει καθαρά κέρδη που κυμαίνονται (με βάση τους ισολογισμούς της) από 3,16 εκατ. ευρώ το 2005 έως 4 εκατ. ευρώ το 2008, τα οποία αποδίδει ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους.Η εταιρεία «Αττικοί Σταθμοί ΑΕ», μέσω της οποίας διαχειρίζονται τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών που υπάρχουν στην Παλλήνη και στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει και αυτή καθαρά κέρδη, εκ των οποίων μεγάλο μέρος διανέμεται επίσης ως μέρισμα στους μεγαλοεργολάβους.Παρ' όλα αυτά, τα κέρδη όλων αυτών των εταιρειών παρότι μοιράζονται ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους δε συνυπολογίζονται στο 11,6% της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων, επειδή υπολογίζονται ως... «έξοδα λειτουργίας» της «Αττική Οδός ΑΕ»!Ετσι με αυτό το κόλπο οι μεγαλοεργολάβοι παρατείνουν με το «έτσι θέλω» τη σύμβαση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος του λαού που χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την έρευνα της ίδιας της Αττικής Οδού, που έγινε το Μάρτη και τον Απρίλη ανάμεσα σε 8.000 οδηγούς, αποδείχτηκε ότι κυρίως αυτή τη χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, σε ποσοστό 73% για να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Μάλιστα το 51% περίπου των οδηγών πληρώνει το χαράτσι των 2,70 ευρώ, διανύοντας μικρές διαδρομές (έως 15 χιλιόμετρα) του συνολικού μήκους της, που είναι 65,20 χιλιόμετρα.Αυτό το «μεγάλο φαγοπότι» το ομολογούν οι ίδιοι οι μεγαλοεργολάβοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις εταιρείες αυτές, η «Ελληνική Τεχνοδομική», το 2005, δηλαδή πριν συγχωνευτεί στη σημερινή «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», στον ετήσιο απολογισμό της ανέφερε ότι αν το έργο δεν παραδοθεί νωρίτερα στο Δημόσιο, τα συνολικά έσοδα από τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου θα φτάσουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι Ελληνες μεγαλοεργολάβοι, μαζί με τη γαλλική «Transroute», θα έχουν συνολικά έσοδα από μερίσματα 850 εκατ. ευρώ, δηλαδή πεισσότερο από 4 φορές παραπάνω από όσα προβλέπει η σύμβαση!Παλαιότερα ηβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη είχε καταθέσει την εξης ερώτηση στη βουλή:ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝΠρος τον κ. Υπουργό: Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Γ.Σουφλιά)ΘΕΜΑ: Οι συμβάσεις παραχώρησης οδικών δικτύων και ειδικότερα της Αττικής Οδού πρέπει να επανεξετάζονται στα ενδιάμεσα στάδια.Έχει γίνει πολλή συζήτηση και έχουν κατατεθεί στο παρελθόν πολλές ερωτήσεις προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, τόσο κατά την κατασκευή του έργου (απ΄ ευθείας αναθέσεις, χαμηλή ιδιωτική συμμετοχή) όσο και κατά την περίοδο εκμετάλλευσης της οδού.Είναι επίσης γνωστό ότι η σύμβαση αυτή παραχώρησης (εκμετάλλευσης) έχει κατ΄ αρχήν μια καθορισμένη διάρκεια, και ότι θα πρέπει ενδιάμεσα και με βάση τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τα έσοδα των διοδίων που προκύπτουν απ΄ αυτά, η σύμβαση αυτή να ελέγχεται και αν χρειασθεί να επανεξετάζεται.Αυτό το τελευταίο εφαρμόζεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου υπάρχουν αντίστοιχες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες και μάλιστα έχουν επιστραφεί σημαντικά ποσά στο κράτος στην περίπτωση «υπεραπόδοσης».Φυσικά έχει καταργηθεί το καθεστώς της απ΄ ευθείας ανάθεσης για επεκτάσεις του δικτύου επειδή αυτό αντίκειται στις διατάξεις περί ανταγωνισμού και επομένως οποιαδήποτε αντίστοιχη πρόταση, εκτός των άλλων, δεν έχει σήμερα καμία βάση. Επειδή σε αυτό ακριβώς το ενδιάμεσο στάδιο βρίσκεται η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού και ήδη τα κυκλοφοριακά δεδομένα παραπέμπουν σε σημαντικά έσοδα, επειδή έξι (6) συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων βρίσκονται στην τελική φάση του διαγωνισμού και θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντά του και κατά την περίοδο εκμετάλλευσης των δικτύων, και επειδή το σύστημα αυτό της παραχώρησης έχει εγγενείς αδυναμίες με πολλαπλές παρενέργειες στη χώρα μας.Ερωτάται ο κ. Υπουργός:1. Προτίθεται θα ελέγξει και επανεξετάσει και πότε τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού με βάση τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τα έσοδα που προκύπτουν από αυτά;2. Επιμένει και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου στο υπάρχον ασαφές και διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο για τις συμβάσεις παραχώρησης; Καθώς και στη δυνατότητα εκμετάλλευσης από ιδιώτες και άλλων οδικών τμημάτων εκτός αυτών που κατασκευάζουν με τη σύμβαση παραχώρησης;3. Τέλος, ζητούμε να κατατεθούν τα στοιχεία από τον έλεγχο των κυκλοφοριακών δεδομένων και τα έσοδα που προκύπτουν από αυτά στην Αττική οδό σήμερα;Τωρα η νεα κυβέρνηση με τους Παπακωνσταντίνου-Κατσέλη και Ρέππα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα της σύμβασης.Διαβάστε περισσότερα:

Καταργούνται τα διόδια της Θήβας;

Την υπόσχεση ότι θα καταργηθούν τα πλευρικά διόδια της Θήβας, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του επιμελητηρίου Βοιωτίας Αριστείδη Βούλγαρη, έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μακριώτης αφού πρώτα μειώσει η κυβέρνηση το μερίδιο που παίρνει από τα διόδια προς όφελος των οδηγών।
Πηγή:http://www.lamiastar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=877:2010-04-22-14-14-11&catid=52:2010-03-15-14-02-17&Itemid=83

20 Απρ 2010

Τι δείχνει το «ναυάγιο» των Ελλάκτωρ-Vinci στη Ρουμανία

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου। Μετά από τα μεγάλα ζητήματα χρηματοδότησης που έχουν βάλει εμπόδια στην προώθηση του έργου Blue City στο Ομάν και τις αποτυχημένες διεκδικήσεις έργων σε άλλες διεθνείς χώρες (Εμιράτα), ο όμιλος Ελλάκτωρ αντιμετωπίζει προβλήματα και στα Βαλκάνια। Και τούτο γιατί η κοινοπραξία των VINCI και Ελλάκτωρ, όπως αποκάλυψε το axiaplus και επιβεβαίωσε η εισηγμένη, "αποχώρησε" από οδικό έργο παραχώρησης στη Ρουμανία ύψους 1,5-2 δισ। ευρώ, μια και δεν κατέστησαν εφικτές ούτε η χρηματοδότηση του έργου ούτε η εκτέλεση της σύμβασης παραχώρησης। Επί της ουσίας δηλαδή, το υπογεγραμμένο από τον περασμένο Ιανουάριο project "ναυάγησε", η Ελλάκτωρ απώλεσε κατασκευαστικό αντικείμενο 800-900 εκατ. ευρώ, μια και συμμετείχε στην κοινοπραξία με ποσοστό 50%, σε μια περίοδο που νέα έργα δεν βγαίνουν. Επιπρόσθετα, χάνει και μελλοντικά έσοδα εκατομμυρίων ευρώ που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα ταμεία της από την εκμετάλλευση της σύμβασης, ενώ χάνει και ένα μεγάλο asset που υπολόγιζε να προσθέσει στο φθίνον εσχάτως ανεκτέλεστό της. Οι δυσκολίες στη Ρουμανία και τα προβλήματα στην Ελλάδα Ωστόσο, η παραπάνω εξέλιξη ξεπερνά τα όρια του στενά επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που έχει για την Ελλάκτωρ, μια και επί της ουσίας επιβεβαιώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε διεθνές επίπεδο για να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση σε συμβάσεις παραχώρησης ακόμα και πανίσχυρα σχήματα, όπως για παράδειγμα η γαλλική Vinci, εταίρος της Ελλάκτωρ στη Ρουμανία αλλά και σε πλήθος ανάλογων έργων παραχώρησης στην Ελλάδα. Και μη λησμονούμε ότι επρόκειτο περί ενός project που θα υλοποιούνταν σε μια χώρα που πέρασε από τις συμπληγάδες του ΔΝΤ, προσπαθεί να ανακάμψει, έχει μπροστά της πλήθος υποδομών προς υλοποίηση. Επιπρόσθετα δε, τέτοιου είδους έργα που εγγυώνται σταθερή ροή εσόδων μέσω των διοδίων θεωρητικά χρηματοδοτούνται με μεγαλύτερη ευχέρεια και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αρα, εύλογα ανακύπτουν τα ερωτήματα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες τι θα γίνει στην Ελλάδα, που βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό, και ποια θα είναι η αντιμετώπιση των εγχώριων ομίλων από ελληνικά και ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; "Το κίνημα των διοδίων" πονοκεφαλιάζει τις τράπεζες Το "ναυάγιο" δε στη Ρουμανία έρχεται να αναδείξει, αλλά και να επιβεβαιώσει, όσα κατά καιρούς έχουμε αναφέρει από τούτη τη στήλη περί του διάχυτου προβληματισμού και της έντονης επιφυλακτικότητας που επικρατούν στα τραπεζικά στελέχη σχετικά με τη χρηματοδότηση ακόμα και τέτοιων συμβάσεων. Προβληματισμός που βέβαια μεταφέρεται και στους κατασκευαστικούς ομίλους που αναζητούν συνολικά κεφάλαια κάμποσων δισ. ευρώ. Το "κίνημα κατά των διοδίων" μάλιστα, όπως αυτό εκφράζεται εδώ και πολλούς μήνες μέσα από τον ξεσηκωμό των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις τοποθετήσεις ολοένα και περισσότερων σταθμών διοδίων σχεδόν σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, αντιδράσεις που έχουν φθάσει ακόμα και στην κατάληψη σταθμών και σε ελεύθερη διέλευση οδηγών, άρα και σε χαμένα έσοδα για τους εργολάβους, ενισχύει την ανησυχία των τραπεζών. Που βλέπουν να διακυβεύονται τα χρηματοοικονομικά σκέλη των συμβάσεων, παρά τα αυξημένα διόδια που χάρισε ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιάς, δίχως μάλιστα να τηρούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς των κοινοπραξιών. Κρατάνε ομήρους… Αυτός ο προβληματισμός, όπως αναφέραμε, περνάει και στους κατασκευαστές που σταδιακά αισθάνονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις στα μεγέθη τους. Με συνέπεια να οδηγούνται ακόμα και σε σπασμωδικές κινήσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν μάλιστα και το πρωτοφανές επεισόδιο που έγινε την Κυριακή του Πάσχα στον σταθμό των διοδίων της Ελευσίνας. Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας κράτησε όμηρο για πάνω από μία ώρα οδηγό που αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων, μέχρι να φθάσει η Τροχαία, όταν κατά κανόνα σε τέτοιες περιπτώσεις ο αρμόδιος υπάλληλος καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ακολουθεί διαδικασία δικαστικής δίωξης σε βάρος του οδηγού! Αλλά τα έργα καθυστερούν Ενώ τα έργα στον οδικό άξονα "Κόρινθος-Πάτρα", που έχει αναλάβει να κατασκευάσει και να εκμεταλλευθεί η κοινοπραξία "Ολύμπια Οδός" των Ελλάκτωρ, J&P ΑΒΑΞ, Hochtief, Viunci (με την αναμενόμενη προσθήκη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), πηγαίνουν με ρυθμό χελώνας, ενώ παρατηρούνται καθυστερήσεις αλλά και αλλαγές σε χαράξεις του δρόμου, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει στα υπουργεία τι θα κάνουν με τη λίμνη Καϊάφα, εντούτοις οι εργολάβοι όχι μόνο προεισπράττουν αυξημένα διόδια, αλλά οι οδηγοί που αρνούνται να υποστούν αυτό το "χαράτσι" καταλήγουν να συλλαμβάνονται… όμηροι! Καταγγελίες για την Εγνατία Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο προβληματισμός των τραπεζών για όσα συμβαίνουν στον χώρο των μεγάλων έργων καταδεικνύεται και από την περίπτωση της Εγνατίας Οδού. Για την ολοκλήρωση της οποίας ο κ. Σουφλιάς είχε χρεώσει με δάνειο περίπου 1 δισ. ευρώ τον φορέα, παρέχοντας θεωρητικά στις τράπεζες την εγγύηση των μελλοντικών εσόδων του οδικού άξονα από την είσπραξη των διοδίων. Ωστόσο, διόδια δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί (αναμένονται μάλλον προς το καλοκαίρι), άρα το Δημόσιο δεν είχε να δώσει έσοδα στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους καταγγέλλουν τις συμβάσεις και ζητούν πίσω τα κεφάλαια που έχουν δώσει.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η παράνομη συμπεριφορά της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α।Ε.» σε βάρος των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος των διοδίων.
19/04/2010 ΕΡΩΤΗΣΗ και Α।Κ।Ε Προς τους κκ. Υπουργούς · Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων · Οικονομικών · Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θέμα: Συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η παράνομη συμπεριφορά της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» σε βάρος των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος των διοδίων. Οι έξω από κάθε νομιμότητα πρακτικές της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» αναδείχτηκαν πρόσφατα με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο (6/4/2010) που δημιούργησαν υπάλληλοι της εταιρείας σε βάρος του Γιώργου Θεοδωρόπουλου και της οικογενείας του και τη μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο διέλευσης στο σταθμό των διοδίων Λεπτοκαρυάς στην Πιερία. Η εταιρεία, σύμφωνα και με άλλες καταγγελίες, απαιτεί παράνομα από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος διοδίων την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και την υπογραφή εντύπων, που εκδίδει η ίδια, για αποδοχή οφειλής. Επίσης η παράνομη και επί ώρες κατακράτηση των αυτοκινήτων στο χώρο του σταθμού εκτός από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και την πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης, δημιουργεί ταυτόχρονα κίνδυνο για την ασφαλή κίνηση των διερχόμενων αυτοκινήτων. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η σύμβαση παραχώρησης - εκμετάλλευσης των διοδίων μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας, που κυρώθηκε με το Νόμο 3605/2007, προβλέπει ρητά πως σε περίπτωση άρνησης πληρωμής των διοδίων, η εταιρεία, και αφού εξασφαλίσει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι υποχρεωμένη να εκδώσει βεβαίωση της μη καταβολής του Διοδίου Τέλους συνοδευόμενη αποκλειστικά από ευκρινή φωτογραφία του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος. Επιπροσθέτως ανησυχία έχουν προκαλέσει στους οδηγούς, που διέρχονται από τον υπό δημόσιο έλεγχο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, δημοσιεύματα στον τύπο για επικείμενη αύξηση του τέλους διέλευσης από 2 σε 2,40 Ευρώ. Η σχεδιαζόμενη αυτή αύξηση είναι αντιπαροχή από το ελληνικό δημόσιο προς την εταιρεία ύστερα από απαίτηση της για «διαφυγόντα» κέρδη εξαιτίας της μη λειτουργίας των διοδίων στο ύψος του Αιγινίου, λόγω του προβλήματος στα Τέμπη. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, άρχισε σιωπηρά η σκιώδης λειτουργία των διοδίων Αιγινίου με καταγραφή των διελεύσεων και καταβολή από το ελληνικό δημόσιο 40 λεπτών ανά διερχόμενο αυτοκίνητο. Επειδή η μέχρι σήμερα κατακράτηση τριών πολιτών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς αποδεικνύει την αυθαιρεσία της πολυεθνικής κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» Επειδή στην περίπτωση άρνησης πληρωμής του τέλους διοδίων η διαφορά μεταξύ ιδιώτη και εταιρείας είναι αστική και όχι ποινική και για το λόγο αυτό η παρεμπόδιση συνιστά άσκηση βίας από την πλευρά της εταιρίας, γεγονός που αποτελεί λόγο παρέμβασης των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Επειδή η διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικού δημοσίου, εργολάβων και εκπροσώπων τραπεζών, η οποία αφορά ολόκληρο το πακέτο, από την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στο λεκανοπέδιο και αλλού έως τη διαχείριση των υπό κατασκευή οδικών αξόνων πραγματοποιείται κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Επειδή η κατολίσθηση στα Τέμπη δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για αύξηση του τέλους διοδίων. Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί: 1. Ποιά μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να σταματήσουν η αυθαιρεσία και η παράνομη συμπεριφορά της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» προς τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος διοδίων και να συμμορφωθεί με όσα προβλέπονται ακόμα και στην ίδια τη σύμβαση παραχώρησης - εκμετάλλευσης των διοδίων (άρθρο 23); 2. Θα προβούν στο συνολικό επανασχεδιασμό της δημόσιας διαχείρισης των εθνικών οδών με στόχο την κατάργηση των διοδίων ώστε προτεραιότητα να αποτελεί η ασφαλής διέλευση των διερχόμενων και όχι η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα; 3. Επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για καταγραφή των διελεύσεων από τα διόδια Αιγινίου και παραχώρηση μέρους των εσόδων των διοδίων Μαλγάρων στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε»; 4. Προτίθενται να συμβάλουν στη διεξαγωγή ενός δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τις αιτίες και τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών με συμμετοχή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», της «Εγνατία οδός ΑΕ», του ΤΕΕ και Επιτροπών πολιτών, όπως δημόσια έχουν ζητήσει οι επιτροπές «ακρίβεια στοπ»; ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 1. Εάν είναι αληθή τα δημοσιεύματα, παρακαλούμε να μας κατατεθεί η αλληλογραφία μεταξύ των Υπουργείων και της Εταιρίας σχετικά με τη επαναδιαπραγμάτευση που αφορά στους όρους λειτουργίας των σταθμών διοδίων Αιγινίου-Λεπτοκαρυάς-Μαλγάρων; 2. Επίσης ζητούμε να μας κατατεθεί η αλληλογραφία μεταξύ των Υπουργείων και των Εταιριών «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» και «Εγνατία ΑΕ» που αφορά το δυστύχημα των Τεμπών. Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές: Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία Κουράκης Τάσος Διώτη Ηρώ

18 Απρ 2010

Μετά το Μάη έρχονται χαράτσια διοδίων

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ http://www2.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=18/4/2010&columnId=745
Το Μάη προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρη η Εγνατία οδός από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη, μήκους 670 χιλιομέτρων. Και κάπου εκεί, λίγο πριν το καλοκαίρι οι οδηγοί θ' αρχίσουν να πληρώνουν και στον αυτοκινητόδρομο αυτό χαράτσια διοδίων, παρότι τα έργα για την κατασκευή της (περί τα 6,5 δισ. ευρώ) πληρώθηκαν αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως πρόσχημα για την επιβολή διοδίων και στην Εγνατία οδό, επικαλείται τα δάνεια που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την ολοκλήρωσή της, με ...«ενέχυρο» τις μελλοντικές εισπράξεις των διοδίων. Επίσης επικαλείται το κόστος συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου, το οποίο ανέρχεται σε 80 με 100 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη, η τοποθέτηση των διοδίων στην Εγνατία θα ολοκληρωθεί το 2010, ενώ υποστήριξε ότι το αντίτιμο που θα πληρώνουν οι οδηγοί θα είναι μικρότερο από αυτό που πληρώνουν στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιο στοιχείο για το ύψος τους. Επίσης δήλωσε ότι στόχος είναι τα νέα διόδια να είναι ηλεκτρονικά, ώστε να μη δημιουργούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Συνολικά στην Εγνατία προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν 13 σταθμοί διοδίων. Ο πρώτος που είναι ήδη έτοιμος να λειτουργήσει είναι αυτός στον Πολύμυλο Κοζάνης, ενώ σταδιακά θα μπαίνουν σε λειτουργία και οι υπόλοιποι. Αναλυτικότερα, οι σταθμοί διοδίων που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν είναι οι εξής (σε παρένθεση οι ανισόπεδοι κόμβοι μεταξύ των οποίων θα γίνουν οι σταθμοί διοδίων):
-Σελλών (A/K Νεοχωρίου - A/K Σελλών)
-Ιωαννίνων (A/K Ιωαννίνων - A/K Αράχθου)
-Μετσόβου (A/K Μετσόβου - A/K Παναγιάς)
-Γρεβενών (A/K Βόλου - A/K Βενέτικου)
-Πολύμυλου (A/K Πολύμυλου - A/K Βέροιας)
-Μαλγάρων (A/K Μαλγάρων - A/K Χαλάστρας)
-Θεσσαλονίκης (A/K Ιωνίας Κ2 - A/K Ευκαρπίας Κ4)
-Νυμφόπετρας (A/K Προφήτη - A/K Bαϊχωρίου)
-Παγγαίου (A/K Ορφάνιου - A/K Μουσθένης)
-Νέστου (A/K Χρυσούπολης - A/K Βανιάνου)
-Ξάνθης (A/K Βαφέικων - A/K Ιάσμου)
-Κομοτηνής (A/K Κομοτηνής Ανατ. - A/K Μέστης)
-Αλεξανδρούπολης (A/K ΒΙΠΕ Αλεξ/λης - A/K Αρδανίου).
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των περισσότερων σταθμών διοδίων να ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού σε ιδιώτες, με αντάλλαγμα να αναλάβουν αυτοί το κόστος συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, αλλά και την κατασκευή σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (καφετέριες, βενζινάδικα κ.ά.), από τη λειτουργία των οποίων, βέβαια, θα εισπράττουν μεγάλα επιπλέον κέρδη.
Στο μεταξύ, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, παρατηρούνται ήδη διάφορες κακοτεχνίες, οι οποίες διερευνάται αν οφείλονται στους μελετητές ή στους κατασκευαστές. Ειδικότερα, πριν από ένα μήνα εμφανίστηκε καθίζηση σε μήκος 500 μέτρων στην εργολαβία Γρεβενά - Παναγιά. Η ζημιά αποκαταστάθηκε προσωρινά, ενώ για την οριστική αντιμετώπισή της θα χρειαστούν πρόσθετες εργασίες, είναι, δε, πιθανόν να υπάρξουν διακοπές στην κυκλοφορία. Κακοτεχνίες και ελλείψεις παρατηρούνται και στη σήραγγα Δρίσκου, αλλά και αλλού.

17 Απρ 2010

Μείωση των τιμών διοδίων από το 2011 στις εθνικές οδούς ???

Από το 2011 θα μειωθούν τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους της χώρας ενώ εξασφαλίζεται και η αποπληρωμή των δανείων της Εγνατίας Οδού ΑΕ, όπως τονίζει στο «Βήμα» ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ। Ι. Μαγκριώτης. - Τι θα κάνετε με τα ακριβά διόδια στις εθνικές οδούς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν; «Τα ακριβά και πυκνά διόδια τοποθετήθηκαν και νομοθετήθηκαν με τις Συμβάσεις Παραχώρησης το 2007 που διαμόρφωσε και ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΠαΣοΚ είχε κατακρίνει τότε τα πυκνά και ακριβά διόδια και τους κρυφούς φόρους. Εμείς έχουμε αρχίσει τη συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να καλυφθεί μέρος αυτών των κρατικών φόρων και να μειωθούν σημαντικά τα διόδια για τα επόμενα 30 χρόνια. Αυτό περιμένουμε να το δουν οι οδηγοί από τις αρχές του 2011, όπου θα έχουμε σημαντική μείωση των τιμών των διοδίων. Από την άλλη πλευρά πρέπει να τοποθετηθούν και τα διόδια της Εγνατίας οδού, σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι χαμηλότερα από τα διόδια των άλλων αυτοκινητοδρόμων. Κάθε χρόνο η συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας κοστίζει περίπου 80-100 εκατ. ευρώ. Μόνο στη ΔΕΗ η Εγνατία Οδός ΑΕ πληρώνει κάθε χρόνο 11 εκατ. ευρώ. Αυτά δεν μπορεί να προέρχονται από τη φορολογία του έλληνα πολίτη. Πρέπει να καταβάλλονται από τους χρήστες». - Πώς αντιμετωπίζετε τα προβλήματα με τα δάνεια που έλαβε η Εγνατία Οδός ΑΕ και τις απαιτήσεις των τραπεζών; «Η Εγνατία τα τελευταία χρόνια κατασκευαζόταν με δάνεια που είχε λάβει η ομώνυμη εταιρεία με υποθήκη τα διόδια. Εκεί βρίσκεται η αντίφαση και τα μεγάλα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης όπως και τα πρόσθετα χρέη που φόρτωσε το ελληνικό Δημόσιο. Οι τράπεζες ζητούν πίσω τα χρήματά τους, γιατί δεν τοποθετήθηκαν τα διόδια. Ηδη η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Οικονομικών πριν από περίπου 20 ημέρες έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων που καλύπτουν τα τοκοχρεολύσια αυτής της χρονιάς. Ετσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον εν λόγω δανεισμό». - Τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους της Εγνατίας οδού ΑΕ που χάνουν τις δουλειές τους; «Η εταιρεία τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνει το βασικό έργο της και επιδίωξή μας είναι η ανάληψη από την Εγνατία Οδό ΑΕ έργων και δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης ανάληψη και άλλων έργων στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως επίσης και στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκη. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί και το δυναμικό που απασχολούνταν τα τελευταία χρόνια με ετήσιες συμβάσεις και κυρίως με συμβάσεις έργου. Μέσω ΑΣΕΠ και με βάση την εμπειρία που διαθέτουν είμαι βέβαιος ότι πολλοί από τους εργαζομένους θα τοποθετηθούν σε νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν». Διαβάστε περισσότερα:

16 Απρ 2010

Η αυθαιρεσία των δρόμων

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΝΙΔΗ Δικηγόρου της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων Αιγινίου
Και ενώ όλοι αναμένουμε εναγωνίως την επίσημη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας για την οριστική ματαίωση της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, στην αντίπερα όχθη, η αυθαιρεσία και η αναλγησία της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α।Ε।» συνεχίζονται.

Πράγματι στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, η εταιρεία, διά των προϊσταμένων και των υπαλλήλων της, παραβιάζει τις νομικές διατάξεις, τις οποίες μάλιστα η ίδια έθεσε και υπέγραψε τον Ιούνιο του 2007, στο κείμενο της σύμβασης με την οποία της παραχωρήθηκε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Μαλιακός-Κλειδί».
Στις 6-4-2010, υπάλληλοι της εταιρείας, στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, κατακράτησαν παράνομα περίπου μία (1) ώρα έναν πολίτη, ο οποίος επέστρεφε με την οικογένειά του στη Θεσ/νίκη από την Πελοπόννησο (!), γιατί αρνήθηκε να καταβάλει το τέλος. Μάλιστα δεν οδήγησαν το αυτοκίνητό του στην άκρη της οδού, αλλά καθόλο αυτό το χρονικό διάστημα, το είχαν ακινητοποιημένο στην ελεύθερη δίοδο μεταξύ των θαλάμων διοδίων, διακινδυνεύοντας την πρόκληση ατυχήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες και διαπράττοντας συγχρόνως και το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Ο συγκεκριμένος πολίτης, μετά την «ιώβεια» ταλαιπωρία του ιδίου και της οικογενείας του και αφού ήλθε στον τόπο των διοδίων περιπολικό της Τροχαίας, χωρίς όμως να αναμιχθεί στη διαφορά, προσέφυγε τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων της συγκεκριμένης εταιρείας.
Εχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υπάλληλοι, σε σταθμούς διοδίων που εκμεταλλεύεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον», απαιτούν από τον πολίτη που αρνείται να πληρώσει, να τους δώσει την αστυνομική του ταυτότητα για να πάρουν τα στοιχεία του ή απαιτούν να τους υπογράψει σε δικό τους έντυπο δήλωση ότι αποδέχεται την οφειλή του και άλλα παρόμοια ευτράπελα.
Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου προβλέπει ρητά στο άρθρο 23 ποια είναι τα δικαιώματα της εταιρείας, σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί την πληρωμή διοδίων και ποια η ανάμιξη του Δημοσίου στη διαδικασία πληρωμής.
Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον» αλλά και κάθε άλλης ιδιωτικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται διόδια, επιτρέπεται να πραγματοποιούν μόνο την καταγραφή των στοιχείων κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος. Η υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων, πιστοποιητικών και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, από τον πολίτη, πουθενά δεν αναφέρεται στη σύμβαση παραχώρησης και στον νόμο.
Κατά συνέπεια παρόμοιες ενέργειες των υπαλλήλων, προς τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν, είναι παράνομες, εφόσον μάλιστα συνοδεύονται με άσκηση ψυχολογικής βίας, απειλής ή εξαπάτησής τους.
Επίσης η μόνιμη απειλή των υπαλλήλων του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, ότι θα καλέσουν την Αστυνομία, αποσκοπεί, όπως αποδείχθηκε, στον εκφοβισμό και στην πρόκληση ταλαιπωρίας των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν και στη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας. Αυτό το κλίμα ενισχύεται και από τη διασπορά αναληθών ειδήσεων στα μέσα ενημέρωσης ότι οι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν, δήθεν συλλαμβάνονται. Η αλήθεια είναι ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί, αρνούμενος να πληρώσει σε διόδια που εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες!
Οι υπάλληλοι των διοδίων γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να εξαναγκάσει τον πολίτη στην πληρωμή του τέλους των διοδίων, διότι η συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ του πολίτη που αρνείται να πληρώσει και της εταιρείας είναι ιδιωτική. Ο πολίτης δηλαδή, με την άρνησή του να πληρώσει, δεν διαπράττει κάποιο ποινικό αδίκημα και ως εκ τούτου ούτε οι αστυνομικές ούτε οι εισαγγελικές αρχές αναμιγνύονται στη διαφορά.
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι, όταν καλούνται και εφόσον έχουν τη δυνατότητα, μεταβαίνουν στον τόπο των διοδίων, όχι όμως για να συλλάβουν ή να τιμωρήσουν τον πολίτη που δεν πληρώνει διόδια, αλλά στο πλαίσιο του καθήκοντος της Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης και της ασφάλειας και προληπτικά για την αποφυγή επεισοδίων.
Στον αντίποδα, από διατάξεις της σύμβασης παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με τον νόμο 3605/2007, προβλέπεται μεταξύ άλλων πολλών η υποχρέωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον» να μην παρακωλύει με τη λειτουργία των διοδίων τη χρήση του αυτοκινητόδρομου στους πολίτες και να μην καθυστερεί τη διέλευσή τους, λαμβάνοντας μάλιστα κάθε αναγκαίο μέτρο για τον σκοπό αυτό.
Παρά ταύτα οι υπάλληλοι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, με παράνομες συμπεριφορές, όχι μόνο καθυστερούν επί αρκετή ώρα, αλλά ουσιαστικά κατακρατούν παράνομα στον χώρο του σταθμού διοδίων πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν, αν και γνωρίζουν ότι η πράξη τους αυτή αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα.
Ηδη τρεις (3) μέχρι τώρα πολίτες, οι δύο από τον νομό μας, που κατακρατήθηκαν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, έχουν υποβάλει εναντίον της εταιρείας και των υπαλλήλων της ισάριθμες μηνύσεις για την παράνομη κατακράτησή τους.
Συνεπώς παρόμοιες αυθαιρεσίες και παράνομες συμπεριφορές των υπαλλήλων και των αφεντικών τους θα πρέπει να σταματήσουν.
Εάν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να κινείται η διαδικασία του αυτόφωρου αδικήματος σε βάρος των υπαλλήλων. Η παρεμπόδιση των πολιτών να πάνε στην εργασία ή στο σπίτι τους, χωρίς νόμιμο έρεισμα, και η χρήση εναντίον τους απειλητικών μέσων σαφώς αποτελούν βίαιες ενέργειες, για τις οποίες πρέπει να επιλαμβάνεται άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και η υπόθεση να δικάζεται πάραυτα.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πρέπει να ξέρουν ότι οι πολίτες έχουν πλέον γνώση και άποψη και ότι δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση της αυθαιρεσίας στο μέλλον...
πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=151675

Σύσκεψη στη νομαρχία για τα διόδια

Συνάντηση με φορείς της Αυτοδιοίκησης είχε το μεσημέρι ο νομάρχης Κλέαρχος Περγαντάς , όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Νομό εξαιτίας των νέων διοδίων. Παράλληλα διαμορφώθηκαν προτάσεις γιαι παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντινομάρχες, ο Γενικός Γραμματέας της ΝΑΒ, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, οι Δήμαρχοι Κορώνειας, Σχηματαρίου και Αλιάρτου, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων, ενώ τη συναίνεσή του είχε εκφράσει και ο Δήμαρχος Οινοφύτων.
‘Όπως επεσήμανε ο Νομάρχης, «Δύο ακριβώς εβδομάδες, μετά την έναρξη του νέου συστήματος χρέωσης διοδίων, τα προβλήματα στη Βοιωτία έχουν γίνει εκρηκτικά. Η επιβάρυνση της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς – Λαμίας, και των παρόδιων ειδικά στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου, με την κυκλοφορία ΙΧ, αλλά κυρίως μεγάλων βαρέων οχημάτων (φορτηγά, νταλίκες, κ.λ.π.), για την αποφυγή των νέων διοδίων Θήβας, είναι τεράστια. Παράλληλα, το νέο σύστημα είσπραξης διοδίων (νέα διόδια στο ύψος της Θήβας και νέα πλευρικά διόδια στη Θήβα, στα Οινόφυτα, στο Καπανδρίτι, κ.λ.π.) επιβάλλει μια οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της Βοιωτίας που χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό για τις μετακινήσεις τους εντός του Νομού Βοιωτίας και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που μετακινούνται για εργασία στην ανατολική πλευρά του Νομού (Θήβα – Σχηματάρι, Οινόφυτα, Τανάγρα, κ.λ.π.)» Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, αποφασίστηκε από κοινού η διαμόρφωση προτάσεων και η άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Σε επιστολή προς το Υπουργείο, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής : «Θεωρούμε πως, το νέο σύστημα διοδίων, που διαμορφώνει μια ακόμα οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της Βοιωτίας και επιβαρύνει κυκλοφοριακά υπέρμετρα το εσωτερικό δίκτυο του Νομού, καθιστά ακόμα πιο επιτακτικές και αναγκαίες τις παρεμβάσεις της πολιτείας (ΥΠΕΧΩΔΕ – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) για :
- Επανεξέταση της επιβολής διοδίων, ειδικά στο ύψος της Θήβας.
- Διεύρυνση του πλάτους των διοδίων, στο ύψος της Θήβας, δεδομένου ότι δημιουργείται συνωστισμός, ακόμα και υπό συνήθεις συνθήκες.
- Κατασκευή και διαμόρφωση της ΠΕΟ Θηβών – Λιβαδειάς – Λαμίας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με παρακάμψεις των κατοικημένων περιοχών (Αλίαρτος, Αγία Παρασκευή, Θούριο, Χαιρώνεια). Πρόσθετος λόγος για να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο έργο, είναι η επιβάρυνση του οδικού άξονα από Παρασκευή έως Κυριακή, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό.
- Άμεση κατασκευή της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας.
- Βελτίωση και αναβάθμιση των παρόδιων της Εθνικής, ειδικά στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Θήβας.
- Κατασκευή των ημικόμβων Οινόης – Σχηματαρίου και Οινοφύτων.
- Επαναλειτουργία των στάσεων του ΚΤΕΛ, μέχρι την υλοποίηση των νέων στάσεων του αυτοκινητόδρομου και κατασκευή των συνοδών έργων.
Εκτιμούμε πως, επειδή τα διόδια έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα έργα που θα αποσυμφορήσουν τη Βοιωτία, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας στο Νομό। Οι παραπάνω προτάσεις διαμορφώθηκαν σε κοινή σύσκεψη με φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και συνυπογράφονται και από τους Δήμους : Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Θηβαίων, Αλιάρτου, Κορώνειας, Λεβαδέων και Χαιρώνειας. Κατόπιν τούτων, ζητάμε άμεση συνάντηση στο Υπουργείο σας, προκειμένου να ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική συνεργασία για το δημόσιο συμφέρον.»
πηγή:http://www.siriosfm.gr/?p=1018

Πράσινο φως για παράνομες αυξήσεις στα διόδια

ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Χωρίς να τηρούνται οι όροι της σύμβασης, τον περασμένο Αύγουστο οι αρμόδιοι του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ έδωσαν την άδεια για γενναίες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση Αττικής ώς τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.
Με αυτή τη «βούλα», οι κατασκευαστές έχουν εισπράξει επιπλέον ποσά που ήδη ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ.
«Με βάση τον νόμο 3555 του 2007, με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση των έργων, η κοινοπραξία έπρεπε να έχει ολοκληρώσει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 μηνών όλα τα έργα αναβάθμισης στο τμήμα Μεταμόρφωση-Υλίκη για να έχει δικαίωμα να αυξήσει τις τιμές των διοδίων», μας εξηγεί ο μηχανικός Τάκης Κουρής, από την επιτροπή κατοίκων της ΒΑ Αττικής που οργανώνει τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων.
Από τα στοιχεία που μας έδωσε προκύπτει ότι, με βάση τη σύμβαση (άρθρο 18.2.2), η κοινοπραξία οφείλει να έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις μέσα σε 20 μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης. Ωστόσο αυτή την εποχή τοποθετούνται ηχοπετάσματα στο ύψος της Νέας Κηφισιάς και το Σχηματάρι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αντικατάστασης των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας με τσιμεντένια από τον σταθμό των Αφιδνών ώς τον Αγιο Στέφανο. Οι δύο αυτές εργασίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ώς τον Αύγουστο του 2009, όπως αναφέρεται ρητά στην ειδική συγγραφή υποχρεώσεων (άρθρο 2.3.2).
Λόγω των καθυστερήσεων, έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί η σύμβαση και να επιβληθούν στην κοινοπραξία ρήτρες υπέρ του Δημοσίου. Η σύμβαση (άρθρο 18.2.5) αναφέρει ότι επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 ευρώ την ημέρα για το 10% του χρόνου καθυστέρησης, ενώ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το ποσό αυξάνεται στα 80.000 ευρώ την ημέρα. Με την εφαρμογή του νόμου το Δημόσιο θα είχε εισπράξει έως τώρα τουλάχιστον 14,5 εκατ. ευρώ.
Παρόλο που οι εργασίες ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο ανεξάρτητος σύμβουλος μηχανικός που ασκεί την επίβλεψη του έργου για λογαριασμό του Δημοσίου εξέδωσε στις 18 Αυγούστου 2009 «Βεβαίωση περάτωσης των εργασιών», με βάση την οποία δόθηκε το δικαίωμα στους κατασκευαστές να προχωρήσουν σε αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι το Δημόσιο δεν είχε υποβάλει δήλωση ύπαρξης αντίρρησης μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα των 5 ημερών.
Είναι ενδεικτική η περίπτωση του σταθμού στις Αφίδνες, όπου το διόδιο ήταν 2,75 ευρώ προς τη μία κατεύθυνση. Από τον Σεπτέμβριο έχει γίνει διπλής κατεύθυνσης και οι οδηγοί πληρώνουν 1,90 ευρώ σε κάθε διαδρομή, που σημαίνει ότι το πήγαινε-έλα αυξήθηκε στα 3,80 ευρώ. Επομένως, ο συγκεκριμένος σταθμός με 27.000 διελεύσεις κατά μέσο όρο την ημέρα έχει ήδη εξασφαλίσει στα ταμεία της κοινοπραξίας ποσά που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις κανονικές εισπράξεις κατά 6 εκατ. ευρώ.
«Συγκεντρώνουμε στοιχεία και θα προσφύγουμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές», προαναγγέλλει ο Τάκης Κουρής, που όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση την εθνική οδό।
πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=151674

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σας καλεί σε συνάντηση στην Κόρινθο το Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 20:00 στο κέντρο νέων Κορίνθου για συντονισμό δράσης ।
Για επικοινωνία με Κορινθία στα τηλ: 6977137090, 6979643695

15 Απρ 2010

Πράσινο φως για παράνομες αυξήσεις στα διόδια


Χωρίς να τηρούνται οι όροι της σύμβασης, τον περασμένο Αύγουστο οι αρμόδιοι του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ έδωσαν την άδεια για γενναίες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση Αττικής ώς τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Με αυτή τη «βούλα», οι κατασκευαστές έχουν εισπράξει επιπλέον ποσά που ήδη ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ.

«Με βάση τον νόμο 3555 του 2007, με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση των έργων, η κοινοπραξία έπρεπε να έχει ολοκληρώσει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 μηνών όλα τα έργα αναβάθμισης στο τμήμα Μεταμόρφωση-Υλίκη για να έχει δικαίωμα να αυξήσει τις τιμές των διοδίων», μας εξηγεί ο μηχανικός Τάκης Κουρής, από την επιτροπή κατοίκων της ΒΑ Αττικής που οργανώνει τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων.

Από τα στοιχεία που μας έδωσε προκύπτει ότι, με βάση τη σύμβαση (άρθρο 18.2.2), η κοινοπραξία οφείλει να έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις μέσα σε 20 μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης. Ωστόσο αυτή την εποχή τοποθετούνται ηχοπετάσματα στο ύψος της Νέας Κηφισιάς και το Σχηματάρι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αντικατάστασης των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας με τσιμεντένια από τον σταθμό των Αφιδνών ώς τον Αγιο Στέφανο. Οι δύο αυτές εργασίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ώς τον Αύγουστο του 2009, όπως αναφέρεται ρητά στην ειδική συγγραφή υποχρεώσεων (άρθρο 2.3.2).

Λόγω των καθυστερήσεων, έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί η σύμβαση και να επιβληθούν στην κοινοπραξία ρήτρες υπέρ του Δημοσίου. Η σύμβαση (άρθρο 18.2.5) αναφέρει ότι επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 ευρώ την ημέρα για το 10% του χρόνου καθυστέρησης, ενώ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το ποσό αυξάνεται στα 80.000 ευρώ την ημέρα. Με την εφαρμογή του νόμου το Δημόσιο θα είχε εισπράξει έως τώρα τουλάχιστον 14,5 εκατ. ευρώ.

Παρόλο που οι εργασίες ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο ανεξάρτητος σύμβουλος μηχανικός που ασκεί την επίβλεψη του έργου για λογαριασμό του Δημοσίου εξέδωσε στις 18 Αυγούστου 2009 «Βεβαίωση περάτωσης των εργασιών», με βάση την οποία δόθηκε το δικαίωμα στους κατασκευαστές να προχωρήσουν σε αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι το Δημόσιο δεν είχε υποβάλει δήλωση ύπαρξης αντίρρησης μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα των 5 ημερών.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση του σταθμού στις Αφίδνες, όπου το διόδιο ήταν 2,75 ευρώ προς τη μία κατεύθυνση. Από τον Σεπτέμβριο έχει γίνει διπλής κατεύθυνσης και οι οδηγοί πληρώνουν 1,90 ευρώ σε κάθε διαδρομή, που σημαίνει ότι το πήγαινε-έλα αυξήθηκε στα 3,80 ευρώ. Επομένως, ο συγκεκριμένος σταθμός με 27.000 διελεύσεις κατά μέσο όρο την ημέρα έχει ήδη εξασφαλίσει στα ταμεία της κοινοπραξίας ποσά που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις κανονικές εισπράξεις κατά 6 εκατ. ευρώ.

«Συγκεντρώνουμε στοιχεία και θα προσφύγουμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές», προαναγγέλλει ο Τάκης Κουρής, που όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση την εθνική οδό.

Τέμπη:Κλείνουν μέχρι την 1η Μαΐου

Με στόχο ν' ανοίξει ο δρόμος στα Τέμπη μέχρι την Πρωτομαγιά, οριστικά αυτήν τη φορά, αρχίζουν ξανά από αύριο οι συμπληρωματικές εργασίες σε τρία σημεία της πλαγιάς, για τη στήριξη των επικίνδυνων βράχων. Η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, που δόθηκε στην κυκλοφορία για τις ημέρες του Πάσχα από την 1η Απριλίου, κλείνει και πάλι αύριο στις 12 το μεσημέρι για διάστημα περίπου 3 - 4 εβδομάδων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αναδόχου εταιρίας.
Στις 11 ημέρες, που ήταν ανοιχτά τα Τέμπη, περίπου 150.000 οχήματα διέσχισαν το δρόμο χωρίς να υπάρχουν προβλήματα από πτώσεις βράχων ή χωμάτων και η ροή της κυκλοφορίας ήταν ομαλή, κυρίως λόγω της απόφασης για απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στα πάρκινγκ που υπάρχουν στην περιοχή.
Σήμερα, θα βρίσκεται σε επιφυλακή το σύνολο των 130 τροχονόμων, που έχουν κινητοποιηθεί για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στα Τέμπη, καθώς αναμένεται το μεγάλο κύμα επιστροφής του συνόλου των εκδρομέων του Πάσχα. Αύριο, νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες, προκειμένου στις 12 το μεσημέρι να έχουν τοποθετηθεί οι απαγορευτικές πινακίδες και να κλείσει ο δρόμος. Νωρίτερα, θα αρχίσει η εκτροπή των φορτηγών μέσω Κατερίνης - Ελασσόνας και λίγο πριν από το κλείσιμο του δρόμου θα γίνει η εκτροπή των ΙΧ μέσω Αγιόκαμπου - Αγιάς. Οι τροχονόμοι θα μετακινηθούν στις εναλλακτικές διαδρομές, που θα «σηκώσουν» τις επόμενες εβδομάδες τον κυκλοφοριακό φόρτο και ιδιαίτερα η ανατολική, παραλιακή παράκαμψη, που δέχεται σχεδόν το σύνολο των 15.000 ΙΧ ημερησίως. «Ολες οι δυνάμεις θα βρίσκονται επί ποδός και αμέσως μόλις κλείσει ο δρόμος θα μετακινηθούν στις εναλλακτικές διαδρομές για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, μέχρι να ανοίξει ξανά η εθνική στα Τέμπη», σημείωσε ο Χρήστος Σιμούλης, αναπληρωτής διευθυντής της Τροχαίας Λάρισας.
Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Σέργιο Λαμπρόπουλο, οι πρόσθετες εργασίες θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», Ειρήνη Ζαβρίδου, σημείωσε ότι «τις ημέρες που δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν οφείλονται στη μορφολογία της περιοχής και τη δεδομένη στενότητα του δρόμου». Παράλληλα, η κ. Ζαβρίδου επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθεί το αίτημα φορέων της Πιερίας, που ζητούν να ανοίγει ο δρόμος κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς αυτό θα καθυστερούσε περισσότερο την οριστική παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.
Οι εργασίες που απομένουν
Από αύριο το πρωί περισσότεροι από 30 αλπινιστές της ελβετικής εταιρίας «Geobrugg» θα σκαρφαλώσουν ξανά στα βράχια σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. βόρεια από το σημείο της φονικής κατολίσθησης της 17ης Δεκεμβρίου και με τη βοήθεια του ελικοπτέρου θα εργαστούν στα τρία σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, στο 386ο και 387ο χλμ. της ΠΑΘΕ. Εκεί θα απομακρύνουν (ξεσκαρώσουν) επικίνδυνα βράχια και θα τοποθετήσουν φράκτες και πλέγματα για προστασία από κατολισθήσεις στο μέλλον.
Πάντως και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στα Τέμπη, αναμένεται να συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες δημάρχων και φορέων της Λάρισας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις εναλλακτικές διαδρομές Λάρισας - Γυρτώνης - Κοζάνης, Αγιάς - Αγιόκαμπου - Στομίου, Μακρυχωρίου - Γόννων - Καλλιπεύκης - Παντελεήμονα, Ροδιάς - Συκαμινέας και της παλιάς εθνικής Λάρισας - Βόλου στο τμήμα Αχιλλείου - Καλαμακίου.
Τέλος, το θέμα των διοδίων εξακολουθεί ν' απασχολεί τόσο τους τοπικούς φορείς όσο και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, που εξέφρασε την πρόθεση διά στόματος του υφυπουργού, Γ। Μαγκριώτη, να μη λειτουργήσουν τα διόδια του Αιγινίου στην ΠΑΘΕ και της Κουλούρας στην Εγνατία οδό και να αυξηθεί το αντίτιμο στο σταθμό των Μαλγάρων. Μετά την οριστική παράδοση του δρόμου, το Μάιο, θα επαναλειτουργήσουν και οι σταθμοί διοδίων του Πυργετού και του Μακρυχωρίου στη Λάρισα.
πηγή:http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=36610

Θα «χορτάσουμε» διόδια στην Εγνατία Οδό

Συγχωνεύσεις οργανισμών και μετατάξεις 200 υπαλλήλων εξήγγειλε ο Γ। Μαγκριώτης।
Ο υφυπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θα καταργηθεί, ενώ υπηρεσίες όπως οι Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων θα συγχωνευτούν.
Η «Εγνατία Α.Ε.» θα μετεξελιχθεί σε «Εγνατία Υποδομών» και θα απορροφήσει αρμοδιότητες από τις ΕΥΔΕ, ώστε να αποτελέσει κέντρο σχεδιασμού και υλοποίησης έργων για τη Βόρεια Ελλάδα.
Φυσικά η εταιρία του Δημοσίου «Εγνατία Υποδομών», θα αναλάβει τα 670 χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού και ο λόγος σύστασης είναι να βάλει παντού διόδια…
Μόνο οι αφελέστεροι των αφελέστερων, αντιλαμβάνονται διαφορετικά την ύπαρξη της και πανηγυρίζουν (!!) ότι δεν θα έχει διόδια η Εγνατία Οδός…
Όταν κατασκευαστεί και η Ε-65, με το ένα χέρι θα οδηγούμε

οδικός χάρτης χαρατσιών τα διόδια

Στο κίνημα των πολιτών κατά της πληρωμής των πανάκριβων διοδίων συμπαραστέκεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογραμμίζει πως το απλό δικαίωμα της μετακίνησης έχει μετατραπεί πια σε εμπόρευμα.
"Η έξοδος του Πάσχα λόγω της αύξησης της βενζίνης κατά 70% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και των διοδίων κατά 11% σε σχέση με πέρυσι και 72% σε σχέση με πρόπερσι γίνεται υπέρογκη δαπάνη για μία οικογένεια। Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για δώρο του Πάσχα μας δίνει παράλογα ακριβή διαδρομή και κακούς δρόμους", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει πως "ειδικά για τα διόδια η κυβέρνηση μένει αδρανής αν όχι απαθής μπροστά σε συμβάσεις που υπέγραψε στα κρυφά η κυβέρνηση της Ν.Δ. και συνιστούν, ουσιαστικά, έναν «οδικό χάρτη» των χαρατσιών. Ως τις αρχές του 2011 αναμένεται ακόμη αύξηση 60% και ως το 2013 - 2014 η χρέωση από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο προβλέπεται να γίνει 7 λεπτά, χωρίς να υπολογίζουμε τα διόδια των Τεμπών". Παράλληλα τονίζει ότι "ειδικά για ορισμένους νομούς (όπως η Πιερία, η Αττική κ.ά.) το καθεστώς των διοδίων σημαίνει πραγματικό εγκλωβισμό, που καταλήγει στην πληρωμή ενός μισθού τον χρόνο για τον εργαζόμενο που πάει στη δουλειά του μέσα στον νομό του".
Πηγή:http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=534135

14 Απρ 2010

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σας καλεί σε συνάντηση στην Κόρινθο το Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 20:00 στο κέντρο νέων Κορίνθου για συντονισμό δράσης .

Τηλ. επικοινωνίας: 6977137090, 6979643695

13 Απρ 2010

Και επισήμως τα Μάλγαρα “αντιστάθμισμα” για το Αιγίνιο

Διόδια και στην Εγνατία μέχρι το καλοκαίρι
Ερχονται μέχρι το καλοκαίρι τα διόδια στην Εγνατία οδό.
Οι πρώτοι τέσσερις σταθμοί θα λειτουργήσουν σε Πολύμυλο, Μαλακάσι, Νέστο και Αλεξανδρούπολη. Η τιμή των διοδίων της Εγνατίας οδού θα είναι χαμηλότερη από ό,τι στα διόδια των άλλων αυτοκινητόδρομων, διαβεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, που χθες, μαζί με τον γενικό γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Δημόσιων Εργων, Σέργιο Λαμπρόπουλο, είχαν σύσκεψη με το νέο Δ.Σ. της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, στα διόδια της Εγνατίας οδού περιλαμβάνονται και τα διόδια Μαλγάρων, τα οποία, όπως δήλωσε, «θα αξιοποιηθούν σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να μη λειτουργήσουν τα διόδια στο Αιγίνιο και στην Κουλούρα». Το τελικό κόστος των διοδίων των Μαλγάρων θα καθοριστεί με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές.
Οσον αφορά τους συμβασιούχους της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», δήλωσε ότι οι ανανεώσεις των συμβάσεων θα γίνονται πλέον μόνο μέσω ΑΣΕΠ. «Τα Τέμπη είναι απολύτως ασφαλή και γι' αυτό άνοιξαν και πριν από το Πάσχα. Εάν δεν ήταν, δεν θα τα ανοίγαμε ποτέ. Ξανακλείνουν σήμερα, γιατί κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπίστηκαν κάποιοι βράχοι για τους οποίους οι κατασκευαστές θεώρησαν πως πρέπει και αυτοί να "φασκιωθούν", προς αποφυγή πιθανών κινδύνων. Σε 2-3 εβδομάδες τα Τέμπη θα ανοίξουν οριστικά», είπε ο υφυπουργός.
Σ। ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=150816

11 Απρ 2010

Μήνυση για την ακινητοποίησή του στα ΔΙΟΔΙΑ

Μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ” κατέθεσε ο συντονιστής των επιτροπών “Ακρίβεια - STOP” Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί από τους υπάλληλους των διοδίων Λεπτοκαρυάς Πιερίας, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη τους να ακινητοποιήσουν το όχημά του στην ελεύθερη δίοδο μεταξύ των θαλάμων διοδίων, εκτός από επικίνδυνη ήταν και παράνομη, αφού νομικά οι υπεύθυνοι των διοδίων δεν έχουν δικαίωμα να απαγορεύουν τους οδηγούς να διέρχονται, όταν αυτοί δεν πληρώνουν το αντίτιμο.
Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οργάνωσης, Δημήτρης Σιανίδης, οι υπάλληλοι κάθε εταιρίας που εκμεταλλεύεται διόδια επιτρέπεται να καταγράφουν μόνο τα στοιχεία κυκλοφορίας των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν.
Εντούτοις, μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εισπράξουν τα διόδια είναι η απαίτηση της αστυνομικής ταυτότητας των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν, ή και η υποχρέωση των οδηγών να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ενώ η αστυνομία δεν μπορεί αν επέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς πρόκειται για ιδιωτική διαφορά και δε θεωρείται πως διαπράττεται κάποιο ποινικό αδίκημα.
Ο κ। Θεοδωρόπουλος κατέθεσε μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ”, που εκμεταλλεύεται το σταθμό διοδίων, ενώ παρόμοιες μηνύσεις έχουν υποβληθεί και από άλλα μέλη της οργάνωσης.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ
Ε mail: epaiginiou@gmail.com, τηλ: 6944755220
Αιγίνιο 8/4/2010
Η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ। Μαγκριώτη για τη μη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας
Σύμφωνα με τις προχθεσινές ανακοινώσεις του κ. Μαγκριώτη προς τους φορείς της Πιερίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σταθμός των διοδίων στο Αιγίνιο δεν θα λειτουργήσει τελικά και θα παραμείνει ως μοναδικός σταθμός διοδίων, αυτός των Μαλγάρων.
Επίσης θεωρούμε θετική την επισήμανση από πλευράς του κ. Μαγκριώτη, ότι εκτός από την πρόθεση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης, λήφθηκαν υπόψιν οι σθεναρές αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της Πιερίας.
Είχαμε εκφράσει,σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, την ελπίδα ότι τώρα που οι πολιτικοί μας γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η σύμβαση παραχώρησης στον Ελληνικό λαό, να συμβάλλουν ουσιαστικά για να δοθεί δίκαιη και οριστική για όλους λύση.
Εκφράζουμε λοιπόν σήμερα την ικανοποίησή μας για τις εξελίξεις που διαγράφονται
στο θέμα.
Η Επιτροπή Αγώνα
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

8 Απρ 2010

Ουρές ταλαιπωρίας


Τα σκήπτρα των προβλημάτων κατείχαν τα διόδια Καλαμακίου με ουρά αυτοκινήτων 500 μ. και στη συνέχεια 2 χλμ. Ουρά παρουσιάστηκε στον κόμβο Καλαβρύτων λόγω έργων και 1 χλμ. στα διόδια του Ρίου, όπου η Τροχαία έκανε εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό.
Ουρές σχηματίστηκαν και στον κόμβο της Αμφιλοχίας αλλά και στα διόδια Ρίου - Αντιρρίου.
Παρόμοια η εικόνα και για όσους επέστρεφαν από τη Β। Ελλάδα. Η κυκλοφορία στα Τέμπη γινόταν με αργούς ρυθμούς, ενώ στα διόδια Αφιδνών η ουρά έφτανε τα 3 χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=148831

Ουρές και χθες στα διόδια

Με πολύωρη αναμονή στις πύλες των διοδίων και με μικρές ταχύτητες σε αρκετά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεχίστηκε χθες η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην πρωτεύουσα।
Στα διόδια Καλαμακίου στην Κορινθία η ουρά που σχηματίστηκε μετά το μεσημέρι ξεπέρασε κάποια στιγμή τα τρία χιλιόμετρα, ενώ πριν τα διόδια του Ρίου στην Πάτρα, όπου σχηματίζονταν μεγάλες ουρές, η Τροχαία έκανε κατά διαστήματα εκτροπή μέρους της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.
Μεγάλες ουρές σχηματίζονταν από νωρίς χθες το απόγευμα και στα διόδια Αφιδνών στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας।
Πηγή:ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10975030

ΜΗΝΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - STOP ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε."



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - STOP ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α।Ε।"Στις 6/4/2010 ο Θεοδωρόπουλος Γιώργος, συντονιστής των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP Θεσσαλονίκης, έπειτα από την άρνησή του να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς και ενώ ζήτησε από τους υπαλλήλους να ανοίξουν τη μπάρα, κατακρατήθηκε παράνομα για περίπου μία ώρα.Οι υπάλληλοι της εταιρείας άνοιξαν τη μπάρα μόνο έπειτα από την παρέμβαση της τροχαίας την οποία κάλεσε ο συγκεκριμένος πολίτης.Επειτα από την ταλαιπωρία την οποία υπέστη, ο κύριος Θεοδωρόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων της εταιρείας.

· Καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν το κίνημα πολιτών "δεν πληρώνω διόδια σε καμία ιδιωτική εταιρεία"! (όλα τα διόδια πλην των Μαλγάρων είναι ιδιωτικά).
· Δηλώνουμε απλά στο ταμείο ότι δεν πληρώνουμε, δε δίνουμε κανένα στοιχείο μας εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας, σπρώχνουμε ή σηκώνουμε τις μπάρες και περνάμε τα διόδια.

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα http://www.akribeia-stop.gr/

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΊΑ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Του Δημήτρη Σιανίδη
Δικηγόρου της Επιτροπής Αγώνα
Κατά των Διοδίων Αιγινίου

Και ενώ όλοι αναμένουμε εναγωνίως την επίσημη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας για την οριστική ματαίωση της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, στην αντίπερα όχθη, η αυθαιρεσία και η αναλγησία της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε.», συνεχίζεται.
Πράγματι στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, η εταιρία, δια των προϊσταμένων και των υπαλλήλων της, παραβιάζει τις νομικές διατάξεις, τις οποίες μάλιστα η ίδια έθεσε και υπέγραψε τον Ιούνιο του 2007, στο κείμενο της σύμβασης με την οποία της παραχωρήθηκε το τμήμα του αυτοκινητόδρομου «Μαλιακός – Κλειδί».
Στις 6-4-2010, υπάλληλοι της εταιρίας στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, κατακράτησαν παράνομα μία (1) ώρα περίπου, έναν πολίτη, ο οποίος επέστρεφε με την οικογένειά του στη Θεσ/νίκη από την Πελοπόννησο (!), γιατί αρνήθηκε να καταβάλλει το τέλος. Μάλιστα δεν οδήγησαν το αυτοκίνητό του στην άκρη της οδού αλλά καθόλο αυτό το χρονικό διάστημα, το είχαν ακινητοποιημένο στην ελεύθερη δίοδο μεταξύ των θαλάμων διοδίων, διακινδυνεύοντας την πρόκληση ατυχήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες, και διαπράττοντας συγχρόνως και το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Ο συγκεκριμένος πολίτης, μετά την «ιώβεια» ταλαιπωρία του ιδίου και της οικογενείας του, και αφού ήλθε στο τόπο των διοδίων περιπολικό της Τροχαίας, χωρίς όμως να αναμιχθεί στη διαφορά, προσέφυγε τελικά στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων της συγκεκριμένης εταιρίας.
Έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι υπάλληλοι, σε σταθμούς διοδίων που εκμεταλλεύεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον, απαιτούν από τον πολίτη που αρνείται να πληρώσει, να τους δώσει την αστυνομική του ταυτότητα για να πάρουν τα στοιχεία του ή απαιτούν να τους υπογράψει σε δικό τους έντυπο, δήλωση ότι αποδέχεται την οφειλή του και άλλα παρόμοια ευτράπελα.
Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της εταιρίας και του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπει ρητά στο άρθρο 23, ποια είναι τα δικαιώματα της εταιρίας, σε περίπτωση που κάποιος αρνηθεί την πληρωμή διοδίων και ποια η ανάμιξη του Δημοσίου στην διαδικασία πληρωμής.
Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον» αλλά και κάθε άλλης ιδιωτικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται διόδια, επιτρέπεται να πραγματοποιούν μόνο την καταγραφή των στοιχείων κυκλοφορίας του συγκεκριμένου οχήματος. Η υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων, πιστοποιητικών και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, από τον πολίτη, πουθενά δεν αναφέρεται στη Σύμβαση παραχώρησης και στο Νόμο.
Κατά συνέπεια παρόμοιες ενέργειες των υπαλλήλων, προς τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν, είναι παράνομες, εφόσον μάλιστα συνοδεύονται με άσκηση ψυχολογικής βίας, απειλής, ή εξαπάτησής τους.
Επίσης η μόνιμη απειλή των υπαλλήλων του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, ότι θα καλέσουν την Αστυνομία, αποσκοπεί, όπως αποδείχθηκε, στον εκφοβισμό και στην πρόκληση ταλαιπωρίας των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν και στη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας. Αυτό το κλίμα ενισχύεται και από την διασπορά αναληθών ειδήσεων στα μέσα ενημέρωσης ότι οι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν, δήθεν συλλαμβάνονται. Η αλήθεια είναι ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί, αρνούμενος να πληρώσει σε διόδια που εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρίες!
Οι υπάλληλοι των διοδίων γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να εξαναγκάσει τον πολίτη στην πληρωμή του τέλους των διοδίων, διότι η συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ του πολίτη που αρνείται να πληρώσει και της εταιρίας είναι ιδιωτική. Ο πολίτης δηλαδή με την άρνησή του να πληρώσει, δεν διαπράττει κάποιο ποινικό αδίκημα και ως εκ τούτου ούτε οι Αστυνομικές ούτε οι Εισαγγελικές Αρχές αναμειγνύονται στη διαφορά.
Οι Αστυνομικοί υπάλληλοι, όταν καλούνται και εφόσον έχουν την δυνατότητα, μεταβαίνουν στο τόπο των διοδίων, όχι όμως για να συλλάβουν ή να τιμωρήσουν τον πολίτη που δεν πληρώνει διόδια αλλά στα πλαίσια του καθήκοντος της Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης και ασφάλειας και προληπτικά για την αποφυγή επεισοδίων.
Στον αντίποδα, από διατάξεις της Σύμβασης παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με τον Νόμο 3605/2007, προβλέπεται μεταξύ άλλων πολλών, η υποχρέωση της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον», να μη παρακωλύει με την λειτουργία των διοδίων, την χρήση του αυτοκινητόδρομου στους πολίτες, και να μη καθυστερεί την διέλευσή τους, λαμβάνονταν μάλιστα κάθε αναγκαίο μέτρο για το σκοπό αυτό.
Παρά ταύτα οι υπάλληλοι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, με παράνομες συμπεριφορές, όχι μόνο καθυστερούν επί αρκετή ώρα αλλά ουσιαστικά κατακρατούν παράνομα στο χώρο του σταθμού διοδίων, πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν, αν και γνωρίζουν ότι η πράξη τους αυτή αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα.
Ήδη τρεις (3) μέχρι τώρα πολίτες, οι δύο από το Νομό μας, που κατακρατήθηκαν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, έχουν υποβάλλει εναντίον της εταιρίας και των υπαλλήλων της, ισάριθμες μηνύσεις για την παράνομη κατακράτησή τους.
Συνεπώς παρόμοιες αυθαιρεσίες και παράνομες συμπεριφορές των υπαλλήλων και των αφεντικών τους θα πρέπει να σταματήσουν.
Εάν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να κινείται η διαδικασία του αυτόφωρου αδικήματος σε βάρος των υπαλλήλων. Η παρεμπόδιση των πολιτών να πάνε στην εργασία ή στο σπίτι τους, χωρίς νόμιμο έρεισμα και η χρήση εναντίον τους απειλητικών μέσων, σαφώς αποτελεί βίαιη ενέργεια, για την οποία πρέπει να επιλαμβάνεται άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η υπόθεση να δικάζεται πάραυτα.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας πρέπει να ξέρουν ότι οι πολίτες έχουν πλέον γνώση και άποψη και ότι δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση της αυθαιρεσίας στο μέλλον….

Δημήτρης Σιανίδης

Ανάσταση στο κρατητήριο επειδή δεν πλήρωσε διόδια..

Αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων στην Ελευσίνα και κατέληξε στο κρατητήριο. Ο λόγος για τον κ.Τάσο Παπαδημητρίου ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, δήλωσε στην υπάλληλο των διοδίων Ελευσίνας, που ανήκει στην κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ότι αρνείται να πληρώσει το αντίτιμο.
Παρόλα αυτά, της ζήτησε να κρατήσει τα στοιχεία του και τον αριθμό της πινακίδας του. Ωστόσο, η υπάλληλος παρεμπόδισε τον συμπολίτη να περάσει ακόμη και μετά την καταγραφή του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, αρνούμενη να σηκώσει την μπάρα και βάζοντας έναν κώνο πίσω από το αυτοκίνητο του.
Από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια, ειδοποιήθηκε η τροχαία η οποία όμως έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση ενώ ο οδηγός μαζί με τη σύζυγό του, βρίσκονταν στον χώρο των διοδίων με ανθρώπους της εταιρείας.
Μετά από παράνομη κατακράτηση περισσότερο της μιας ώρας, τόσο του Τάσου Παπαδημητρίου, όσο και της γυναίκας του, από τους ανθρώπους της εταιρίας, στο σημείο έφτασε η αστυνομία. Ο κ.Παπαδημητρίου, αφού έδωσε τα στοιχεία του, ζήτησε από τα αστυνομικά όργανα να κάνει μήνυση εναντίον τόσο της υπαλλήλου, του υπευθύνου προϊσταμένου των διοδίων όσο και κατά παντός υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση. Στη συνέχεια, μετέβησαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα Μάνδρας.
Ο κ. Παπαδημητρίου υπέβαλε την μήνυση του. Εκεί και η εταιρία προέβη σε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση…
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο οδηγός να κρατηθεί μέχρι αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Για την υπόθεση, έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ποινικοποίηση του αγώνα για την αύξηση των διοδίων



Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟ।Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής ενάντια στην αύξηση των διοδίων στην περιοχή


O κ Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης την παρακάτω ερώτηση: Με πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, γνωστοποιείται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Βόρειας Αττικής, καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής, που επιχειρείται από την ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια, με την κατάθεση μήνυσης κατά του Προέδρου της Κοινότητας Μαλακάσας κ Κώστα Λίτσα, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής, για παρακώλυση συγκοινωνιών। Τον τελευταίο καιρό, έχουν ενταθεί οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Βόρειας Αττικής κατά της επιβολής των αυξημένων διοδίων, ειδικά δε στην περίπτωση της επαναλειτουργίας του κόμβου Αφιδνών, χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διοδίων στην περιοχή. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:1.Ποια είναι η θέση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου, αφενός για την επαναλειτουργία των διοδίων των Αφιδνών που αποφασίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αφετέρου για τον τρόπο αντίδρασης της εταιρείας, με τον οποίο ποινικοποιείται ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων της περιοχής;2.Πότε κατατέθηκε η εν λόγω μήνυση, ποιος την υπογράφει και ποιο το περιεχόμενό της; Έχει γίνει παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση και για ποια αδικήματα;


Εντάσεις και μηνύσεις στα διόδια της Πελασγίας



Συντάχθηκε απο τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 08:18
Εντάσεις χθες το βράδυ στα διόδια της Πελασγίας, που κατέληξαν σε αλληλομηνύσεις μεταξύ της εταιρείας και του δημάρχου, Χρήστου Τιμπλαλέξη. Αιτία στάθηκε η άρνηση υπαλλήλου των διοδίων να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση σε απορριμματοφόρο του δήμου.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 09:06
Πηγη:
http://lamiastar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=358:2010-04-01-06-21-24&catid=53:2010-03-15-14-07-36&Itemid=82



Διόδια Αιγινίου: Περάστε ελεύθερα, πληρώστε στα… Μάλγαρα!


Τα διόδια του Αιγινίου δεν θα λειτουργήσουν όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης, αφού η Εταιρία θα εισπράττει το ποσό που της αναλογεί για τα οχήματα που διέρχονται από τον συγκεκριμένο σταθμό από τα… Μάλγαρα।Από Εθνικού πόρους η χρηματοδότηση της 13ης Εθνικής Οδού και της Περιφερειακής της Κατερίνης, αλλά μετά το… 2010!Τη μη λειτουργία του Σταθμού διοδίων Αιγινίου, τουλάχιστον με τον τρόπο που περιμέναμε να λειτουργήσουν, ανακοίνωσε χθες από την Κατερίνη ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτη.
Ο κ Μαγκριώτης, επισκέφθηκε χθες το νομό μας, εξαγγέλλοντας την υλοποίηση σημαντικών έργων από τη Νομαρχία, όπου είχε συνάντηση με το νομάρχη, τους βουλευτές του Πα।Σο.Κ., αλλά και δημάρχους της Πιερίας.
περισσότερα στο http://www.eptanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1808:2010-04-06-19-27-44&catid=40:reportace&Itemid=29

Καταργείται ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο



Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας,
Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη στην Κατερίνη (06.04.2010), σχετικά με τα διόδια, δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία για το νομό Πιερίας, με σημαντικότερη από αυτές την κατάργηση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, ικανοποιεί εν μέρει τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας και είναι σύμφωνη με τις προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά της κατασκευής του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, στην οποία συμμετείχε και η ομάδα μας με τις δράσεις του «Δεν πληρώνουμε».
Σήμερα, πληροφορηθήκαμε, από τα πλέον επίσημα χείλη, πως η Πιερία, θα μείνει ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες από τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς αυτοί να υποχρεούνται στην καταβολή διοδίων στο Αιγίνιο. Η λύση αυτή δεν χαρίστηκε στους Πιεριείς αλλά επιλέχθηκε από την Πολιτεία και την εταιρεία μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την καθολική αντίδραση φορέων του νομού μας. Αυτή τη λύση την επέβαλαν οι κάτοικοι της Πιερίας με τον συνεχή τους αγώνα και τις δύο ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους σταθμούς διοδίων του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς.
Η λύση, σίγουρα δεν είναι ιδανική. Όμως, δεν θα είχε επιτευχθεί, αν δεν υπήρχε η έντονη διαμαρτυρία και ο αγώνας μας.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Σκληρό παζάρι για το διόδια

Σε σημαντικές αλλαγές στο χάρτη των διοδίων που λειτουργούν ή επρόκειτο να λειτουργήσουν στην περιοχή πέριξ της Θεσσαλονίκης προχωρά το υπουργείο Υποδομών
Το προσεχές δίμηνο οι σταδιακές αλλαγές, οι οποίες άρχισαν ήδη σιωπηρά από την 1η Μαρτίου, θα γίνουν αισθητές και στις τσέπες των οδηγών.

Του Νίκου Ηλιάδη
Οι σημαντικότερες από αυτές περιλαμβάνουν την κατάργηση ενός σταθμού διοδίων, ο οποίος επρόκειτο να κατασκευαστεί έως το καλοκαίρι στην Κουλούρα Ημαθίας, και τη μερική κατάργηση του σταθμού στο Αιγίνιο Πιερίας. Αντ’ αυτών θα αυξηθεί κατά 20% η τιμή διέλευσης από τα διόδια των Μαλγάρων, δηλαδή από τον προσεχή Ιούνιο οι οδηγοί των Ι.Χ. αυτοκινήτων θα πληρώνουν πλέον 2,4 ευρώ έναντι 2 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα. Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που έχει αρχίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», η οποία κατασκευάζει το δρόμο Ράχες Μαλιακού - Κλειδί. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια κοινοπραξία εμπλέκεται και στην υπόθεση των Τεμπών, η εξέλιξη της οποίας θα καθορίσει εν πολλοίς και την έκβαση της συνολικής διαπραγμάτευσης.
ΣΚΙΩΔΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ήδη από την 1η Μαρτίου τέθηκε σιωπηρά σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων στο ύψος του Αιγινίου. Καθημερινά καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα αυτοκίνητα που διέρχονται από το συγκεκριμένο σταθμό και το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» 0,4 ευρώ για κάθε διέλευση. Οι ημερήσιες διελεύσεις από τα διόδια Αιγινίου ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 13.000, όπερ σημαίνει ότι το δημόσιο καταβάλλει στην κοινοπραξία περί τα 5.200 ευρώ ημερησίως. Το ποσό αυτό συμψηφίζεται με τις εισπράξεις που έχει το δημόσιο από το σταθμό των Μαλγάρων, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 14 χιλιομέτρων από τον αντίστοιχο του Αιγινίου. Υπό το καθεστώς της σκιώδους λειτουργίας, χωρίς στάση και μποτιλιαρίσματα, θα λειτουργεί και στο μέλλον ο συγκεκριμένος σταθμός.
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΚΟΥΛΟΥΡΑ Έως τις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να λειτουργήσουν και τα πρώτα διόδια κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Σε αυτά δεν θα περιλαμβάνονται πλέον τα διόδια στην Κουλούρα, καθώς το υπουργείο αποφάσισε την κατάργησή τους, μειώνοντας έτσι σε δώδεκα τους σταθμούς κατά μήκος της Εγνατίας. Μέρος της απώλειας εσόδων θα καλυφθεί από την αύξηση της τιμής στα διόδια των Μαλγάρων αλλά και από τη λειτουργία των διοδίων στον Πολύμυλο, τα οποία θα λειτουργήσουν στις αρχές καλοκαιριού.
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ Η μερική κατάργηση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο επιλέχθηκε ως λύση μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την καθολική αντίδραση φορέων της Πιερίας, η οποία «φορτώθηκε» υπερβολικά με διόδια. Κέρδη από αυτή τη ρύθμιση αποκομίζουν όσοι εκτελούν τοπικές μετακινήσεις αλλά και όσοι μετακινούνται από τη νότια Πιερία προς το βόρειο τμήμα του νομού και προς την Ημαθία και αντιστρόφως. Ωφελημένοι είναι επίσης όσοι μετακινούνται από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και αντιστρόφως λόγω της κατάργησης του σταθμού διοδίων στην Κουλούρα. Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις από και προς Δυτική Μακεδονία, αφού για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κοζάνη θα καταβάλλονταν διόδια σε τρεις σταθμούς έναντι δύο τώρα. Βεβαίως μέρος αυτής της ελάφρυνσης ουσιαστικά ακυρώνεται λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων στα Μάλγαρα. Πηγή του υπουργείου σημειώνει στη «Θ» ότι «η αύξηση στα Μάλγαρα θα γινόταν ούτως ή άλλως λόγω της προβλεπόμενης τιμαριθμοποίησης».
ΣΚΛΗΡΟ ΜΠΡΑΝΤ ΝΤΕ ΦΕΡ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ Από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται σε εξέλιξη μία πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικού δημοσίου, εργολάβων και εκπροσώπων τραπεζών, η οποία αφορά ολόκληρο το πακέτο, από την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στο λεκανοπέδιο και αλλού έως τη διαχείριση των υπό κατασκευή οδικών αξόνων. Σύμφωνα με τραπεζικούς και κατασκευαστικούς κύκλους η διαπραγμάτευση ενδέχεται να ολοκληρωθεί και μετά το καλοκαίρι, καθώς λόγω των υψηλών δανειακών συμβάσεων η έκβασή της επηρεάζεται και από το κόστος δανεισμού της χώρας. Σημαντικό μέρος αυτής της διαπραγμάτευσης εξελίσσεται μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Αφορά τόσο το ακανθώδες ζήτημα των Τεμπών και ειδικότερα το ποιος θα πληρώσει το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις κατολισθήσεις όσο και την εν γένει διαχείριση των εισπράξεων από τους σταθμούς διοδίων στο τμήμα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί. Το θέμα των Τεμπών πρόκειται να λυθεί, όπως όλα δείχνουν, στη διαιτησία, αφού το ελληνικό δημόσιο θεωρεί ότι η αποκατάσταση της κοιλάδας αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του αναδόχου. Στη διαιτησία αναμένεται να προσφύγει μέσα στους επόμενους μήνες η ανάδοχος κοινοπραξία διεκδικώντας το επιπλέον κόστος που οφείλεται στην κατολίσθηση της 17ης Δεκεμβρίου.
Προσφυγή για το Αιγίνιο Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Θ» το κεφάλαιο της διαιτησίας έχει ήδη ανοίξει αλλά σε άλλο μέτωπο από αυτό των Τεμπών. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» (σε αυτή συμμετέχουν η γαλλική VINCI, η γερμανική HOCHTIF με ποσοστό 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει σε όλες τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες) έχει προσφύγει στη διαιτησία για το ζήτημα των διοδίων του Αιγινίου διεκδικώντας διαφυγόντα έσοδα ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης τα διόδια έπρεπε να τεθούν σε λειτουργία από την 1η Απριλίου 2009. Το ελληνικό δημόσιο δεν αναγνωρίζει αυτό το χρέος, επειδή πολλές από τις πρόνοιες της σύμβασης παραχώρησης δεν τηρήθηκαν από πλευράς αναδόχου. Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία είχε σχεδιάσει την έναρξη λειτουργίας των διοδίων για τις 21 Δεκεμβρίου 2009, αλλά την ανέστειλε, καθώς στις 17 του ίδιου μήνα είχε γίνει η κατολίσθηση στα Τέμπη. Σημαντικό διαπραγματευτικό εργαλείο στο μπραντ ντε φερ ελληνικού δημοσίου και εργολάβων αποτελεί ο σταθμός διοδίων στα Μάλγαρα. Πρόκειται για έναν από τους δύο εναπομείναντες στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας αλλά και από τους πλέον προσοδοφόρους με εισπράξεις περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Το ελληνικό δημόσιο, απ’ ό,τι φαίνεται, προσανατολίζεται στη λύση να παραχωρήσει μέρος αυτών των εισπράξεων, για να ελαφρύνει επιβαρημένες γειτονικές περιοχές, όπως η Πιερία.

Αυθαίρετα και κατεδαφιστέα κτίρια της Νέας Οδού ΑΕ στον ΠΑΘΕ



της Μαριάννας Τζάννε
Και πρόστιμο 7,4 εκατ। ευρώ από την Πολεοδομία Καπανδριτίου

Αυθαίρετες και κατεδαφιστέες κρίνει με νεότερη απόφασή της η πολεοδομία Καπανδριτίου τις κτιριακές εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας «Νέα Οδός ΑΕ» στο τμήμα του ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση –Υλίκη, επιβάλλοντας πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης συνολικού ύψους 7,4 εκ. ευρώ.
Στις αρχές Μαρτίου, η Επιτροπή Χαρακτηρισμού Αυθαίρετων Κατασκευών της πολεοδομίας έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας της Κοινότητας Μαλακάσας και κατοίκων της περιοχής, με την οποία ζητούσαν να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση που ακύρωνε την επιβολή προστίμων κατόπιν νομικής γνωμοδότησης των υπηρεσιών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Με τη γνωμοδότηση αυτή οι υπηρεσίες της Νομαρχίας έκριναν αναρμόδια την πολεοδομία να διεξάγει έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και να επιβάλλει κυρώσεις κατά εγκαταστάσεων που αποτελούν τμήμα δημοσίου έργου, απαλλάσσοντας έτσι την εταιρεία από την επιβολή προστίμων.
Η απόφαση όμως αυτή πήγαινε κόντρα στους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς, η οποία επανήλθε στα τέλη του 2009 με νέα αίτηση θεραπείας, υποστηρίζοντας ότι τα έργα ήταν παράνομα καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν ως όφειλαν στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων της σύμβασης που δόθηκε από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ το 2007.
Οι σχετικές καταγγελίες στο πολεοδομικό γραφείο Καπανδριτίου χαρακτήριζαν παράνομες τις επεμβάσεις για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στον κόμβο Μαλακάσας καθώς επίσης και συνοδευτικά κτιριακά έργα της κοινοπραξίας (εγκαταστάσεις εκχιονισμού, αποθήκευσης κ.α.) που περιλαμβάνονται στο Κέντρο Εκμετάλλευσης και Συντήρησης του έργου.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς τους, οι υποδομές της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο δεν προβλέπονταν ούτε ως πιθανό έργο στη σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας Οδού.
Αντίθετα ως πιθανές θέσεις για την εγκατάσταση του Κέντρου αναφέρονται οι περιοχές διοδίων Αφιδνών, Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Ριτσώνας και Θηβών και προσθέτουν ότι το έργο δεν εντάσσεται ούτε στην έκθεση περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα διόδια και τα κτίρια του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού που εκδόθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Σεπτέμβριο του 2009.
Την απόφαση της πολεοδομίας Καπανδριτίου να κάνει δεκτή την αίτηση θεραπείας της Κοινότητας Μαλακάσας και κατοίκων της περιοχής αμφισβητεί η κοινοπραξία Νέας Οδός ΑΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν της χορηγήθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για να μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου, εγείροντας επιπλέον ερωτήματα αναφορικά με την σύνθεση και την νομιμότητα της επιτροπής που έλαβε την απόφαση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες εναντίον της Κοινοπραξίας από φορείς της Μαλακάσας αποτελούν τμήμα μιας οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών, που κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες από φορείς και κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής με σκοπό την ανάσχεση της επιβολής διοδίων σε περιοχές κοντά στο λεκανοπέδιο.

6 Απρ 2010

Καταργείται ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη στην Κατερίνη (06.04.2010), σχετικά με τα διόδια, δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία για το νομό Πιερίας, με σημαντικότερη από αυτές την κατάργηση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, ικανοποιεί εν μέρει τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας και είναι σύμφωνη με τις προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά της κατασκευής του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, στην οποία συμμετείχε και η ομάδα μας με τις δράσεις του «Δεν πληρώνουμε».

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε, από τα πλέον επίσημα χείλη, πως η Πιερία, θα μείνει ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες από τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς αυτοί να υποχρεούνται στην καταβολή διοδίων στο Αιγίνιο.

Η λύση αυτή δεν χαρίστηκε στους Πιεριείς αλλά επιλέχθηκε από την Πολιτεία και την εταιρεία μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την καθολική αντίδραση φορέων του νομού μας.

Αυτή τη λύση την επέβαλαν οι κάτοικοι της Πιερίας με τον συνεχή τους αγώνα και τις δύο ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους σταθμούς διοδίων του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς.

Η λύση, σίγουρα δεν είναι ιδανική. Όμως, δεν θα είχε επιτευχθεί, αν δεν υπήρχε η έντονη διαμαρτυρία και ο αγώνας μας.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,