11 Απρ 2010

Μήνυση για την ακινητοποίησή του στα ΔΙΟΔΙΑ

Μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ” κατέθεσε ο συντονιστής των επιτροπών “Ακρίβεια - STOP” Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί από τους υπάλληλους των διοδίων Λεπτοκαρυάς Πιερίας, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη τους να ακινητοποιήσουν το όχημά του στην ελεύθερη δίοδο μεταξύ των θαλάμων διοδίων, εκτός από επικίνδυνη ήταν και παράνομη, αφού νομικά οι υπεύθυνοι των διοδίων δεν έχουν δικαίωμα να απαγορεύουν τους οδηγούς να διέρχονται, όταν αυτοί δεν πληρώνουν το αντίτιμο.
Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οργάνωσης, Δημήτρης Σιανίδης, οι υπάλληλοι κάθε εταιρίας που εκμεταλλεύεται διόδια επιτρέπεται να καταγράφουν μόνο τα στοιχεία κυκλοφορίας των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν.
Εντούτοις, μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εισπράξουν τα διόδια είναι η απαίτηση της αστυνομικής ταυτότητας των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν, ή και η υποχρέωση των οδηγών να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ενώ η αστυνομία δεν μπορεί αν επέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς πρόκειται για ιδιωτική διαφορά και δε θεωρείται πως διαπράττεται κάποιο ποινικό αδίκημα.
Ο κ। Θεοδωρόπουλος κατέθεσε μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ”, που εκμεταλλεύεται το σταθμό διοδίων, ενώ παρόμοιες μηνύσεις έχουν υποβληθεί και από άλλα μέλη της οργάνωσης.