7 Ιαν 2013

Μαύρες σημαίες και ανοιχτά διόδια για τον δρόμο - καρμανιόλα της Ολυμπίας Οδού

Με μαύρες σημαίες, ανοιχτές μπάρες και παρουσία της αστυνομίας μέλη του κινήματος «ΔΙΟΔΙΑ stop» απάντησαν στις διώξεις πολιτών που αρνήθηκαν να πληρώσουν τα διόδια που ζητεί η «Ολυμπία Οδός» για τον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών.

Μέλη του κινήματος συγκεντρώθηκαν την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, στα διόδια του Ρίου σήκωσαν τις μπάρες και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς αποφασισμένοι να δείξουν αφενός μεν τη συμπαράστασή τους σε δύο ανθρώπους που δικάζονται στην Κόρινθο σήμερα, Δευτέρα, επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια για έναν δρόμο - ντροπή για ευρωπαϊκά δεδομένα, όσο και για να διαμαρτυρηθούν για το απαράδεκτο γεγονός του να καλούνται να πληρώνουν χρήματα για ένα έργο που έχει ουσιαστικά «παγώσει».

Σε ανακοίνωση τους, τα μέλη του κινήματος "Διόδια-STOP" μεταξύ άλλων αναφέρουν: - Ζητάμε να σταματήσει η δίωξη κάθε ανθρώπου που υπερασπίζεται το αυτονόητο και συνταγματικό του δικαίωμα να μην τον κλέβουν, να μπορεί να κινείται ελευθέρα στους ελληνικούς δημόσιους δρόμους. - Ζητάμε την κατάργηση των διοδίων. - Ζητάμε να καταγγελθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. - Ζητάμε να συνεχιστούν τα έργα με ευθύνη δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο, σύμφωνα με ένα γενικό βιώσιμο σχεδιασμό, στην υπηρεσία του λαού μας.

Η αγανάκτηση των κατοίκων έχει πλέον μετατραπεί σε οργή καθώς όχι μόνο καλούνται να πληρώνουν διόδια για έναν δρόμο όπου χάνονται διαρκώς ανθρώπινες ζωές, αλλά και διότι όπως αναφέρουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης μόλις το 35% του φυσικού αντικειμένου έχει εκτελεστεί στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος, που αρχικά προβλεπόταν να φτάσει ως την Τσακώνα, αλλά πλέον δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Ένα τμήμα περίπου 70 χλμ. θα μείνει μόνο στα χαρτιά.


Πηγή:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=247975