4 Φεβ 2011

Κατακεραυνώνει Ρέππα η Επιτροπή κατά των διοδίων

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

«Η 6η Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή»! Με την απειλή ότι το κίνημα των διοδίων θα δυναμώσει απαντούν στον κ. Δημήτρη Ρέππα οι επιτροπές κατά των διοδίων, μία μέρα μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών για νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλει κυρώσεις κατά των «διοδιοδιαφυγής».

«Με περισσό θράσος, ο υπουργός των εργολάβων αποκάλεσε τζαμπατζήδες αντικοινωνικούς και υπονομευτές τους υποστηρικτές του κινήματος «Δεν Πληρώνω», αναφέρει η επιτροπή κατά των διοδίων χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Τον χαρακτηρίζουν «υπουργό της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στον γύψο του μνημονίου» και προσθέτουν ότι «τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος».

Οι επιτροπές κατά των διοδίων αναφέρουν ότι οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα καταδεικνύουν τον φόβο της κυβέρνησης και τον ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Χθες, πάντως, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε περίπου δέκα πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής, έπειτα από μηνύσεις που είχε καταθέσει πριν από έναν χρόνο η Ιόνια Οδός για φθορές και βανδαλισμούς στα διόδια των Αφιδνών.

Οι κινητοποιήσεις του κινήματος ενάντια στα διόδια θα κλιμακωθούν την προσεχή Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου ανοίγοντας τις μπάρες σε όλη τη χώρα ακόμη και στο άβατο της Αττικής οδού.