28 Νοε 2010

Δυναμική συγκέντρωση στα Διόδια Αφιδνών!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα και με πλήθος κόσμου από όλη τη Β.Α. Αττική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας/άνοιγμα διοδίων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής κατά των Διοδίων στο σταθμό Διοδίων Αφιδνών.

Η ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ θερμή καθώς η αλλαγή στάσης τον τελευταίο μήνα, της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε. (διαχειρίζεται την Εθνική Οδό και κερδοσκοπεί σε βάρος μας μέσω των διοδίων) που δεν ανοίγει τις μπάρες σε οδηγούς που αρνούνται την πληρωμή διοδίων (αναγκάζοντάς τους να τις ανοίγουν μόνοι τους), έχει κάνει τους πολίτες να αγανακτούν.

Από την πλευρά των περίπου 10.000 οδηγών, που πέρασαν από τα διόδια ελεύθερα κατά τη διάρκεια του 2ωρου ανοίγματος, υπήρξε πολύ ζεστή αντίδραση, φανερώνοντας ότι κάτω από την σημερινή πραγματικότητα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν σε καθημερινά ζητήματα (π.χ. με άρνηση πληρωμής στα διόδια), όπου αισθάνονται ότι αδικούνται (επιβολή διοδίων σε ήδη χρυσοπληρωμένους δρόμους, επιβολή χαρατσιού 2000 Ευρώ το χρόνο ανά αυτοκίνητο, για διόδια, στους κατοίκους/εργαζόμενους της περιοχής κλπ).

Τα 2 highlights της σημερινής κινητοποίησης:
  • Το ταυτόχρονο, αργό και συνεννοημένο πέρασμα 2 τετράδων φορτηγών που κόρναραν συνεχώς, κάνοντας το έδαφος να τρέμει...Δείτε το video ΕΔΩ
  • Η συμβολική κατάληψη, από αριθμό συμμετεχόντων πολιτών, αυθαίρετου κτιρίου, πλησίον του σταθμού διοδίων. Το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί από την Πολεοδομία αυθαίρετη κατασκευή και φυσικά στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε.!
Η συμβολική κατάληψη του αυθαίρετου κτιρίου, που στεγάζει τα γραφεία της Νέα Οδός Α.Ε.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση θα βρείτε ΕΔΩ.