29 Νοε 2010

Η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών, μαζί με άλλες κινήσεις, την Κυριακή 28 Νοέμβρη στις 16.00 άνοιξαν τα διόδια στον κόμβο Νεστάνης.


Καταγγέλλουμε τη νέα αύξηση διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας / Σπάρτης και τη λειτουργία νέου σταθμού στην ΑΣΕΑ. Σε μια περίοδο που οι μισθοί συρρικνώνονται και η ανεργία καλπάζει ακόμα και η μετακίνηση τείνει να γίνει πολυτέλεια για πολλούς συμπολίτες μας.
Δεν ανεχόμαστε άλλους έμμεσους φόρους γιατί είναι οι πιο άδικοι. Η αύξηση του ΦΠΑ, των φόρων κατανάλωσης, της βενζίνης και των διοδίων φορτώνουν την κρίση στους πολλούς για να συνεχίσουν να πλουτίζουν λίγοι.
Η μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων μας. Η ύπαρξη δρόμων όπου μπορούν οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια είναι υποχρέωση του κράτους η οποία οφείλει να καλύπτεται από τη γενικότερη φορολογία και όχι από πανάκριβα διόδια. Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης των Εθνικών Οδών φορτώνουν στους πολίτες τα έξοδα συντήρησης και κατασκευής με βασικό κερδισμένο τους γνωστούς μεγαλοεργολάβους (βλέπε εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ).

Απαιτούμε:
Κατάργηση των διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας/ Σπάρτης. Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Όχι στο επιπλέον χαράτσι του νέου σταθμού της Ασέας.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια, σηκώνουμε την μπάρα και φεύγουμε.
Φτάνουμε στο ταμείο του σταθμού διοδίων, δηλώνουμε ότι δεν πληρώνουμε. Αν η/ο υπάλληλος δεν μας ανοίξει την μπάρα την σηκώνουμε εμείς και περνάμε.
Το μόνο δικαίωμα του υπαλλήλου είναι να πάρει τον αριθμό της πινακίδας μας (ούτως ή άλλως είναι φανερός). Δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί δεν δίνουμε κανένα άλλο στοιχείο μας.
Η αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αναμιχθεί.

Και μην ξεχνάτε, στην άσφαλτο έχουν χαθεί πολλές ζωές. Οδηγείται προσεκτικά και με σεβασμό στους άλλους.
Ο δρόμος δεν είναι ο χώρος εκτόνωσης του καθημερινού μας άγχους ούτε αυτοεπιβεβαίωσης. Λύση στα προβλήματά μας δίνει μόνο ο συλλογικός αγώνας!
Για μια Πελοπόννησο με ασφαλείς, δημόσιους, χωρίς διόδια δρόμους.


Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αλλά και σε άλλες δράσεις ενάντια στα διόδια, μπορούν να συνεννοηθούν ανά νομό με τα μέλη της κίνησής μας: Κόρινθος:6977-137090 , Αργολίδα: 6946-901764, Λακωνία: 6932-619014, Μεσσηνία: 6974-073849

Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο
politespeloponnisou@gmail.com