4 Ιουλ 2010

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος ενάντια στα διόδια ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια 

Η Νέα Οδός Α.Ε., παραχωρησιούχος εταιρεία του τμήματος της Εθνικής Οδού από Αθήνα έως Μαλλιακό, συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα συνεχώς διογκούμενο κίνημα πολιτών το οποίο αμφισβητεί με πολύμορφο τρόπο την νομιμότητα των διοδίων και την υποχρέωση των διερχόμενων οδηγών να πληρώνουν σε αυτά.

Το κίνημα αυτό από τον Οκτώβριο του 2009, με κινητοποιήσεις κατοίκων και εργαζομένων, με δημόσιες εκδηλώσεις, συζητήσεις, ενημερώσεις, ενέργειες διαμαρτυρίας αλλά και με πληθώρα αιτήσεων ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικεί την ελεύθερη κυκλοφορία στις εθνικές οδούς και γενικά στους δημόσιους δρόμους χωρίς την καταβολή διοδίων.

Η εταιρεία, μην έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης, αποφάσισε να καταφύγει στην ενεργοποίηση κατασταλτικών μηχανισμών με άσκηση ποινικών διώξεων, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση αυτών που χαρακτηρίζει ως πρωταίτιους, τη φίμωσή τους, καθώς και την παρεμπόδιση κάθε επιτρεπτής πολιτικής δραστηριότητας και κινητοποίησης για την απελευθέρωση των εθνικών οδών από τα διόδια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία άσκησε μηνύσεις εναντίον 11 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α.Αττικής ενάντια στα Διόδια με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης, της φθοράς ξένης περιουσίας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Για άλλη μία φορά, η εταιρεία αποφεύγει να κινηθεί νομικά ενάντια στο κίνημα «Δεν Πληρώνουμε – Μην Πληρώνεις κι εσύ», το οποίο δυναμώνει όλο και περισσότερο και αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τις εταιρείες των διοδίων, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες περνούν καθημερινά χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο. Έτσι, επιχειρεί μία δίωξη φρονηματική και προσχηματική με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό των κατοίκων και ιδίως όσων πρωτοστατούν στον αγώνα για την απελευθέρωση των δημοσίων δρόμων από τα διόδια. Δυστυχώς για την εταιρεία και από το μέχρι τώρα ιστορικό της υπόθεσης, ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων συντρέχουν όχι σε βάρος μας, αλλά σε βάρος της.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται...
Γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας!
Απαιτούμε να καταργηθούν τα διόδια στην Αττική και συντονίζουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη Ελλάδα για δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια