2 Ιουλ 2010

ΕΣΠ προς διαχειριστές διοδίων: Απορροφήστε την αύξηση του ΦΠΑ

πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=178531

Να...ανακαλέσουν τις αυξήσεις που ήδη έχουν ανακοινώσει στις τιμές των διοδίων καλεί τις κοινοπραξίες διαχείρισης των Εθνικών οδών και της Αττικής οδού ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με ανακοίνωση του.

Όπως τονίζει, τα διόδια καταβάλλονται άδικα καθώς τα έργα είναι υποχρέωση του κράτους να τα παρέχει δωρεάν στους πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ''σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου τα εισοδήματα όλων συμπιέζονται δραματικά, λαμβάνονται αποφάσεις και επιβάλλονται άδικα εισπρακτικά μέτρα που επιβαρύνουν βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας δυσανάλογα το κόστος της λειτουργίας τους και τις μεταφορές προϊόντων με τελικό αποδέκτη φυσικά τον καταναλωτή, στον οποίο προκαλείται συνεχώς και με πολλαπλούς τρόπους μείωση της αγοραστικής του δύναμης''.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο ΕΣΠ καλεί τις κοινοπραξίες διαχείρισης των οδών, να δείξουν κοινωνική ευθύνη και να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, όπως θα κάνουν, σύμφωνα με τον ΕΣΠ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δείτε εδώ τις νέες αυξημένες τιμές στα διόδια ολόκληρης της χώρας.