2 Μαρ 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ




τηλ: 6944755220Αιγίνιο

2/3/2010


Επιτροπή Αγώνα συνεδρίασε την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 και ώρα 7:00μμ στο Επιμελητήριο της Κατερίνης παρουσία πολλών Δημάρχων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Επαγγελματικών Φορέων της Πιερίας.

Τα θέματα της σύσκεψης ήταν:

- Ενημέρωση

- Αποτίμηση για τη Σύσκεψης της 23/02/2010 στο Υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

- Νομικές προσφυγές εναντίων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε. - Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

- Διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Μετά από σύντομη ενημέρωση σχετικά με τη σύσκεψη της 23/02/2010 αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση

– κλιμάκωση του δικαστικού αγώνα εναντίων των υπευθύνων για τα νέα διόδια στο νομό μας.

Για την υλοποίηση της απόφασης αυτής η ΕΑ ήδη πρότεινε εγγράφως σε όλους τους Δήμους και Φορείς του νομού μας την λήψη σχετικής απόφασης από τα συμβούλια τους. Αποφασίστηκε η κατάθεση νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Αιγαίον ΑΕ και του Ελληνικού δημοσίου με αφορμή την είσπραξη διοδίων ενώ τα Τέμπη παραμένουν κλειστά. Επίσης, προτάθηκε στους βουλευτές της Πιερίας να συντάξουν σχέδιο τροποποίησης των επίμαχων άρθρων της σύμβασης, με σαφή προτροπή την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο, το οποίο θα προτείνουν προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να αποτελέσει την αρχή και τη βάση της επαναδιαπραγμάτευσης σχετικά με τα διόδια. Να μη λειτουργήσουν τα διόδια έως ότου ολοκληρωθεί η Επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης.

Κατά τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση διαμαρτυρίας επ’ αόριστον στα διόδια Αιγινίου, αν ανακοινωθεί η επανέναρξη λειτουργίας τους από την Αιγαίον Α.Ε.
Οι Πιεριείς οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα για να δοθεί δυναμική απάντηση στην εταιρία.

Όσοι από του πολίτες επιθυμούν να ενημερώνονται εγκαίρως μέσω κινητού τηλεφώνου ή e mail για τις επικείμενες διαδηλώσεις – διαμαρτυρίες παρακαλούνται να δώσουν τα στοιχεία αυτά στους Δήμους τους ή να τα στείλουν στο e mail της Επιτροπής Αγώνα.

Η Επιτροπή Αγώνα