3 Ιαν 2010

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά "Ρήγας Φεραίος"

Καλή Χρονιά σε όλους!
Χρησιμοποιώ την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης για τις μετακινήσεις μου, καθώς μένω και εργάζομαι Αθήνα, αλλά κατάγομαι από το Βόλο. 20 και κάτι ευρώ κοστίζει το "φανταστικό" αυτό ταξίδι πήγαινε-έλα, με τις γνωστές σε όλους ελλείψεις και κινδύνους του οδικού δικτύου, ιδίως στο πέταλο του Μαλιακού.
Χαιρετίζω με ικανοποίηση και χαρά τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις των πολιτών και των επιτροπών ενάντια στα διόδια για να σταματήσει αυτό το χαράτσι από τις εταιρείες με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ.Είναι κοροϊδία πλέον αυτό που συμβαίνει με τους σταθμούς διοδίων που υπάρχουν σε πάρα πολλά σημεία και κάθε τόσο σε υποχρεώνουν να σταματάς πίσω από τις μπάρες, εμποδίζοντάς σε να κινηθείς ελεύθερα. Σα να μην έφτανε αυτό, προβλέπονται κι αυξήσεις στα τέλη από τις 11 Γενάρη. Ε, όχι! Δε θα ανεχτώ άλλο αυτό τον παραλογισμό για έργα που σε μία πολιτισμένη και σοβαρή χώρα θα είχαν γίνει και αποσβεστεί προ πολλού!
Είναι άλλωστε παράνομη και αντισυνταγματική η λειτουργία τους,αφού δεν τηρήθηκαν από την εταιρεία οι όροι της σύμβασης παραχώρησης, που είναι ολόκληρη αναρτημένη στο σάιτ και μπράβο για την κίνηση αυτή.

Ως δικηγόρος, τη μελέτησα και από τη νομική προσέγγισή της, σε συνδυασμό με το ιστορικό που έχει προηγηθεί, βγαίνει ξεκάθαρα αυτό το συμπέρασμα για αρκετά σημεία της.
Ευχαριστώ το σάιτ σας για την ενημέρωση και την συνεισφορά του στην αφύπνιση όλων μας!!
Προσωπικά σταμάτησα να πληρώνω διόδια (σαν σκέψη υπήρχε από παλιότερα) από τη στιγμή που είδα ότι υπάρχει κόσμος που αντιδράει και δεν υπομένει παθητικά την επιπλέον ληστεία στο εισόδημά του. Κάνω ό,τι μπορώ να διαδώσω το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς.

Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τα διόδια, αρκεί να σκεφτούμε χωρίς παρωπίδες και να το τολμήσουμε!! "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά", είχε πει ο Ρήγας Φεραίος επί Τουρκοκρατίας, προσπαθώντας να ανάψει κι αυτός τη φλόγα της επανάστασης.
Εκτιμώ ότι όσοι δεν πληρώνουμε είμαστε ήδη χιλιάδες και μπορούμε να γίνουμε ακόμη περισσότεροι.
Σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!
Ενεργό πολιτικά το 2010!!