3 Ιαν 2010

ΕΤΟΣ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΟ 2010 ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010
πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=117109



Και πάλι τα διόδια τραβούν την ανηφόρα

Ετος αυξήσεων στα διόδια των εθνικών δρόμων, καθώς με βάση τις συμβάσεις του 2007 προβλέπονται δύο αναπροσαρμογές στις τιμές μέσα στο 2010.


Τον χορό ανοίγει στις αρχές Ιανουαρίου η εθνική οδός Αθηνών-Πατρών, η οποία παρά το γεγονός ότι σε ένα μεγάλο μέρος της είναι στην ουσία εργοτάξιο και ειδικά στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, ώστε οι οδηγοί να δοκιμάζουν τις αντοχές τους, ετοιμάζει αυξήσεις στις τιμές που σημειωτέον είχαν εκτιναχθεί στα ύψη τον Αύγουστο του 2008, κατά 10 έως και 20 λεπτά. Η ακριβής ημερομηνία εφαρμογής των νέων τιμών αναμένται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα ισχύσουν ώς την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.
Θα ακολουθήσει η Κορίνθου-Τρίπολης, όπου τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Προβλέπεται να προστεθούν ώς το Πάσχα άλλοι δύο σταθμοί, ενώ παράλληλα οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις.


Από τις 11 Ιανουαρίου πάντως, αρχίζουν να ισχύουν οι νέες τιμές στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, που για απλές διαδρομές θα αυξηθούν κατά 10 έως και 60 λεπτά, ενώ διατηρούνται στα ίδια επίπεδα για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και για τις κάρτες πολλαπλών διελεύσεων.
Χ.ΤΖ.