9 Μαΐ 2020

Ημέρα μνήμης και τιμής στο Μανώλη Γλέζο



Παραδόθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη δομή προσφύγων Μαλακάσας τα είδη που συγκέντρωσε Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής– Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού και η Ομάδα Αλληλοβοήθειας σε ευπαθείς ομάδες ενάντια στον Covid-19 ύστερα από τη δραματική έκκληση που είχαν απευθύνει προς την κοινωνία οι μάνες προσφύγισσες της δομής.

Ενα μεγάλο κομβόι αυτοκινήτων προερχόμενο από τον Ωρωπό αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής έφτασε περίπου στις 3.30 στη δομή και συνάντησε τους πρόσφυγες που παρέλαβαν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, σαπούνια, απολυμαντικά, μάσκες, γάντια
Η δράση μας αυτή θα έχει και συνέχεια. Μια συνέχεια που δεν χρωστάμε μόνο στον εαυτό μας και τους πρόσφυγες που τόσο σκληρά δοκιμάζονται.

Τέτοιες ώρες η σκέψη μας βρίσκεται στον Μανώλη Γλέζο. Τον σύντροφο, τον αγωνιστή, τον φίλο, τον άνθρωπο που μέχρι και την τελευταία του πνοή παρέμενε ενεργός πολίτης αυτού του τόπου και όχι μόνον.
Τον Μανώλη τον πρωτοπόρο αγωνιστή και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού, τον δικό μας Μανώλη που αθόρυβα συμμετείχε στις δράσεις , στις συνελεύσεις, στις συγκεντρώσεις μας, όχι σαν παράγοντας περιστασιακής ψηφοθηρίας, ούτε σαν περαστικός που διέθετε λίγο από τον περίσσιο χρόνο του, αλλά με ουσιαστική συμβολή παντού και πάντα.
Στον Μανώλη που συμμετείχε στις συνελεύσεις για τα διόδια τα κρύα βράδια του χειμώνα. Στις συγκεντρώσεις στους σταθμούς των διοδίων, στις παρεμβάσεις για την μόλυνση του Ασωπού, δίπλα στους πρόσφυγες στην Μαλακάσα, πάντα παρών, πάντα ενεργός και αγωνιστικός.
Στον Μανώλη που στις 24 του Ιούλη την μέρα της Γιορτής της Δημοκρατίας, που άλλοι έτρεχαν στο Προεδρικό μέγαρο, εκείνος ήταν μαζί μας, με το λαό, στο τελευταίο του κελί , στην τελευταία του φυλακή, εδώ στον Ωρωπό.
Στον Μανώλη , που μας ζήτησε να μην αναφερθεί τίποτα, όταν έστειλε την σύνταξή του για να αγοράσουμε καροτσάκια για τις μωρομάνες του στρατοπέδου προσφύγων στην Μαλακάσα, όταν πρωτοήρθε εδώ στον τόπο μας.

Στον δικό μας Μανώλη, η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού αφιερώνει, τη δράση της για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (φάρμακα, τρόφιμα) για τα παιδιά των προσφυγισσών στην Μαλακάσα.
Στον Μανώλη μας που δεν ήθελε λόγια, μόνο έργα θέλουμε να πούμε:
Μανώλη θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας και θα οδηγείς τους αγώνες μας!
Η υπόσχεση που σου δώσαμε θα είναι παντοτινή μας πραξη:
Θα παλεύουμε για το δίκιο και μια ζωή καλύτερη πλάι στους αδύναμους!
Θα κατεβάζουμε τις σημαίες του φασισμού όπου τις βρίσκουμε!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ωρωπός 9/5/2020