6 Ιαν 2015

Πρέβεζα: Ελεύθερη για έβδομη ημέρα η διέλευση από τα διόδια στο Ακτιο

Ανοιχτές για έβδομη ημέρα παραμένουν την Κυριακή οι μπάρες των διοδίων στην υποθαλάσσια ζεύξη στο Ακτιο, καθώς οι απολυμένοι εργαζόμενοι παραμένουν στον χώρο και, όπως αναφέρουν, περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία τους.

Οι 18 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και οι πέντε συνάδελφοί τους στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας πριν από δύο μήνες, παραμένουν στον χώρο και, όπως καταγγέλλουν «η νέα εταιρεία, Αττικές Διαδρομές, που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων προσέλαβε νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με χαμηλούς και επιδοτούμενους μισθούς, στέλνοντας στον δρόμο 23 οικογένειες».

Δύο φορές τεχνικοί της νέας εταιρείας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να εγκαταστήσουν το λογισμικό στο σύστημα, ωστόσο οι απολυμένοι που βρίσκονται στον χώρο δεν τους το επέτρεψαν και εξήγησαν στους τεχνικούς για ποιους λόγους δεν τους αφήνουν να εισέλθουν.

Οι απολυμένοι πραγματοποίησαν και γενική συνέλευση, ενώ έκαναν και εξόρμηση στην Πρέβεζα, όπου μοίρασαν ανακοινώσεις και ενημέρωσαν τους πολίτες για τις διεκδικήσεις τους.


Πηγή:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5195469/prebeza-eleytherh-gia-ebdomh-hmera-h-dieleysh-apo-ta-diodia-sto-aktio/