16 Φεβ 2014

Διόδια Αφιδνών: μεγάλη η συγκέντρωση για την κατάργηση των διοδίων

Πάνω από 1.500 κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού αλλά και των γύρω Δήμων συγκεντρώθηκαν σήμερα 16 Φλεβάρη στα διόδια Αφιδνών ζητώντας την κατάργησή τους και την ελεύθερη χρήση των δρόμων όλης της χώρας.


Το κάλεσμα είχε γίνει από την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια και συμμετείχε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής και άλλοι φορείς.

Από νωρίς μεγάλες κατασταλτικές δυνάμεις (6-8 διμοιρίες από ΜΑΤ, ΥΑΤ) είχαν παραταχθεί σε όλα τα σημεία, έχοντας κυριολεκτικά περικυκλώσει όλο το χώρο της συγκέντρωσης, ήταν δε εμφανής η προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε διερχόμενου που θα ήθελε να σταματήσει για να συμπαρασταθεί στους συγκεντρωμένους.

Είναι χαρακτηριστικός ο εξής διάλογος από την ασύρματη επικοινωνία του επικεφαλής των ΥΑΤ με το κέντρο επιχειρήσεων:

-Πόσοι είναι, πόσοι είναι ;
-Διακόσιοι πενήντα περίπου.
-Ωραία. Αφήστε τους να περάσουν από τον παράδρομο μέσα και μετά κυνηγήστε τους και από τις 2 πλευρές. Θα δώσω εντολή να κοπεί η κυκλοφορία και από τα δύο ρεύματα.
-ΟΚ !

Όμως είχαν υπολογίσει λάθος τόσο το μέγεθος της συγκέντρωσης όσο και την αποφασιστικότητα του κόσμου. Μετά από λίγη ώρα και αφού δόθηκε εντολή από τα μεγάφωνα των συγκεντρωμένων ο κόσμος ξεχύθηκε και κατέλαβε τα διόδια...


Άρον-άρον οι θυρίδες έκλεισαν !!

Ο κόσμος είχε καταλάβει όλο το οδόστρωμα και από τα δύο ρεύματα και στις δύο πλευρές (Νότια και βόρεια) του σταθμού.


Κάποια στιγμή η Νέα Οδός σε συνεργασία με την Αστυνομία είχαν την φαεινή ιδέα να αποκόψουν την κυκλοφορία και από τα δύο ρεύματα, αναγκάζοντας τους οδηγούς να επιστρέφουν πίσω. Αυτό διήρκεσε περίπου 15 λεπτά είχε δε σκοπό τόσο στο να στρέψει την αγανάκτηση των οδηγών κατά των συγκεντρωμένων όσο και το αποκρύψει την επιτυχία της απελευθέρωσης του δρόμου.

Όταν έγινε αντιληπτό το σχέδιό τους ο κόσμος απαίτησε από τους επικεφαλής της αστυνομίας να αποκατασταθεί η κυκλοφορία πράγμα που αναγκάστηκαν να δεχτούν κάτω από την οργισμένη αντίδραση του κόσμου. Τότε σαν ποτάμι και οι οδηγοί περνώντας έδειχναν όλοι τη συμπαράστασή τους πολλοί δε ήσαν εκείνοι που σταματούσαν για να ενωθούν με τον κόσμο...

Συμπερασματικά και από τα λεγόμενα των οργανωτών επρόκειτο για την πιο αγωνιστική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια που έγινε ποτέ...

Πηγή:  Δι.Κ.Α.Εξ.