16 Φεβ 2014

Νέα συγκέντρωση κατοίκων στα διόδια Αφιδνών

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου συγκέντρωση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών. Η εθνική οδός είχε κλείσει από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στο ρεύμα προς Λαμία ήδη από τις 11:30.


Η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά αρχικά και οι διαδηλωτές βρίσκονταν στον παράδρομο της εθνικής, όμως όταν πέρασαν στο κυρίως οδόστρωμα, γύρω στις 11:30, υπήρξε ένταση μετά από επέμβαση της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν καταλάβει τον σταθμό των διοδίων και επέτρεπαν την ελεύθερη, δίχως αντίτιμο, διέλευση των οχημάτων. 

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αντιδράσεων των πολιτών για τις αυξήσεις στα διόδια -θα πληρώνουν σε όλα και στα δύο ρεύματα- και σ' αυτές συνδράμουν και αγρότες της Βοιωτίας, που ζητούν απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας το αρνήθηκε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία τους.


Κάτοικοι των περιοχών Ωρωπού, Κηφισιάς, Τανάγρας, Καπανδριτίου και των γύρω περιοχών διαμαρτυρήθηκαν για τις τιμές των διοδίων.

Κάτοικοι των γύρω περιοχών και οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο σημείο, για να συνδράμουν στη διαμαρτυρία.


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από τις 11:00 της Κυριακής, παρουσία και των δημάρχων Κηφισιάς και Διονύσου, στον παράδρομο της Εθνικής και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κεντρικό άξονα της εθνικής οδού, δίχως ωστόσο προβλήματα για την κυκλοφορία των οχημάτων.
"Δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια", είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχ.Χρυσοχοΐδη. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συγκέντρωση των κατοίκων, μία εβδομάδα νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια που κατέληξαν στο κάψιμο ενός από τα κουβούκλια των διοδίων στις Αφίδνες.


Τότε είχαν συλληφθεί εννέα άτομα, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Ωρωπού, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος.


Η τακτική δικάσιμος για τους κατηγορουμένους έχει οριστεί για τις 3 Απριλίου.

Πηγή: news.gr