4 Ιαν 2013

Πάτρα: Κινητοποίηση την Κυριακή στα διόδια του Ρίου από το κίνημα "Διόδια - STOP"

Κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιανουαρίου, το κίνημα "Διόδια - STOP", σε πολλά σημεία σταθμών διοδίων σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στα διόδια του Ρίου στο δρόμο της Πατρών-Κορίνθου στις 10.30 το πρωί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσής τους, «η τρόικα εσωτερικού και οι μεγαλοεργολάβοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον Έλληνα πολίτη ως κορόιδο που θα του τα παίρνουν από παντού. Παρότι έχουν σταματήσει τα έργα με αποκλειστική ευθύνη της Ολυμπίας Οδού συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια εδώ και 2 χρόνια. Οι χρήστες του δρόμου εξαναγκάζονται να πληρώνουν για να περάσουν το δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Κορίνθου, το δρόμο που κατά το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι μια λωρίδα, ένα κανονικό εργοτάξιο. Όταν έχεις δει το χάρο με τα μάτια σου, διανύοντας αυτή την «εθνική», δεν πάει εύκολα το χέρι στην τσέπη να πληρώσεις τους υπευθύνους γι' αυτή την κατάσταση. Έχουν βαλθεί όμως να καταστείλουν κάθε φωνή που διεκδικεί το αυτονόητο, παρέα με μεγαλοδικηγόρους, καθηγητάδες αλλά και τους υπουργούς των τζακιών, τσιράκια των εργολάβων δίνουν στο πιάτο ό,τι τους ζητηθεί από τις εταιρίες, στήνουν φάμπρικα αποστολής ειδοποιητηρίων και διαταγών πληρωμής για το 20πλασιο ποσό, απαιτώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να εισπράττει εκατομμύρια από την Ολυμπία Οδό, μιας και δεν υλοποιεί ούτε τους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους όρους των ληστρικών συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Αντ' αυτού πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για έργα που δεν έχουν γίνει, αφού το προβλέπουν οι συμβάσεις και διώκει σκυλιασμένα όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Διώκει όσους υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να μετακινούνται ελεύθερα, διώκει όσους θεωρούν ότι έχουν πληρώσει δεκάδες φορές γι' αυτούς τους δρόμους μέσα από τα τέλη κυκλοφορίας (στη διετία 2010-2011 εισπράχθηκαν 2,8 δισ. ευρώ!!), από τους φόρους στα καύσιμα, ακόμη και από τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων (υπέρ ΤΕΟ).

- Ζητάμε να σταματήσει η δίωξη κάθε ανθρώπου που υπερασπίζεται το αυτονόητο και συνταγματικό του δικαίωμα να μην τον κλέβουν, να μπορεί να κινείται ελευθέρα στους ελληνικούς δημόσιους δρόμους.

- Ζητάμε την κατάργηση των διοδίων.

- Ζητάμε να καταγγελθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.

- Ζητάμε να συνεχιστούν τα έργα με ευθύνη δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο, σύμφωνα με ένα γενικό βιώσιμο σχεδιασμό, στην υπηρεσία του λαού μας.

- Ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη. Μέσα στον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν δίκες που αφορούν συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Πάτρα, με κατηγορητήρια που ποινικοποιούν ακόμα και τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Γι αυτό καλούμε όποιον ενδιαφέρεται σε μια συνάντηση για τα Διόδια που θα γίνει στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μανιακίου 6 & Κορίνθου) την Παρασκευή 3/01/2013 στις 18.30.

Συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/01/2012 ταυτόχρονα σε πολλά σημεία σταθμών διοδίων σε όλη την Ελλάδα. Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στα διόδια του Ρίου στο δρόμο Πατρών-Κορίνθου στις 10.30 το πρωί».


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/321948/patra-kinitopoiisi-tin-kyriaki-sta-diodia-tou-riou-apo-to-kinima-diodia---STOP.html