6 Ιαν 2013

Επέμβαση της Αστυνομίας κατά την κινητοποίηση στα διόδια του Ρίου Πατρών (6/1/13)

Σε δήλωση προέβη η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου για την επέμβαση της ΕΛΑΣ κατά την κινητοποίηση στα διόδια του Ρίου Πατρών και την προσαγωγή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Η δήλωση έχει ως εξής:

"Μαζί με πολλούς αγωνιστές συμμετείχα σήμερα στην κινητοποίηση του ΔΙΟΔΙΑ STOP, στα διόδια του Ρίου Πατρών. Λίγο μετά αφ' ότου αποχώρησα και ενώ η κινητοποίηση συνεχιζόταν, ενημερώθηκα τηλεφωνικά ότι δύναμη της ΔΙΑΣ επενέβει στο σημείο, συνέλαβε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και κατέγραψε τις πινακίδες των οχημάτων των μελών του κινήματος.
Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επικαλέστηκαν δήθεν παράνομη βία που ασκήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε βάρος των υπαλλήλων της Ολυμπίας Οδού. Ωστόσο δεν ενημέρωσαν βάση ποιας καταγγελίας κατέφθασαν στο σημείο.

 Ο συναγωνιστής έχει απελευθερωθεί χωρίς να του ασκηθεί δίωξη, ωστόσο θα θέλαμε να τονίσουμε στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η ίδια η Τροχαία που ρύθμισε τη στάθμευση των οχημάτων των συντρόφων. Ήταν επίσης οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που βρέθηκαν εκεί και οι οποίοι μας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άνοιγμα των διοδίων, για το οποίο ήταν ενημερωμένοι και οι υπάλληλοι της Ολυμπίας Οδού.

 Παρ' όλη τη λήξη του επεισοδίου, η Αστυνομία κράτησε τα στοιχεία και άλλων αγωνιστών σε περίπτωση που όπως δήλωσαν "αλλάξει γνώμη η Ολυμπία Οδός". Τα στοιχεία πολιτών δεν μπορούν να κρατηθούν με βάση τη βούληση αποικιοκρατικών εταιρειών όπως η Ολυμπία Οδός, που συνεχίζει να κερδίζει χρήματα χωρίς να φτιάχνει το έργο.

Αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωση των δρόμων και είμαστε υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής για τα διόδια."


Πηγή:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/171070