1 Φεβ 2012

Γιατί αυξήθηκαν παντού τα διόδια εκτός από την Ολυμπία Οδό; Τι απαντά η Κομισιόν

Το ερώτημα έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής

Στο ερώτημα γιατί αυξήθηκαν παντού τα διόδια εκτός από το τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, την ερμηνεία δίνει η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Hahn μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή σχετικά με την επιβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό. Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χουντής σε ερώτηση του επισήμαινε ότι:

«Στη σύμβαση του έργου της Ολυμπίας Οδού, όπου με βάση το άρθρο 18.2.4 και το άρθρο 24.2.3 της σύμβασης προβλεπόταν ότι μέσα σε 32 μήνες θα ολοκληρωθούν 3 τμήματα του έργου και ότι μετά από αυτήν την προθεσμία παύει η επιβολή διοδίων τελών για το μήκος των μη ολοκληρωμένων τμημάτων του τμήματος Α/Κ Τριπόλεως- Πάτρας.» και κατήγγειλε ότι:

«Η Σύμβαση όμως δεν έχει τηρηθεί και παρά τη μη ολοκλήρωση του τμήματος, εισπράττονται κανονικά διόδια από τους χρήστες του δρόμου».

Στη συνέχεια της ερώτησης του αφού ρωτούσε την Κομισιόν: «Πώς δικαιολογείται η συνέχιση είσπραξης των διοδίων από την κοινοπραξία κατασκευής κατά παράβαση των χρονικών ορίων που θέτει η σύμβαση σε σχέση με την περάτωση του έργου;» κατέληγε ζητώντας από την Κομισιόν «να λάβει μέτρα για να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη επιβολή διοδίων»...


Περισσότερα:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/110683