8 Δεκ 2011

Μείωση διοδίων; Last year! - To ξεκαθαρίζει ο Βορίδης

Ολίγη από τις επενδύσεις στους οδικούς άξονες, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου αλλά και προτροπή να ξεμπλοκάρει η επένδυση χρυσού στην Θράκη περιελάμβανε η παρθενική εμφάνιση του υπουργού Υποδομών κ. Μάκη Βορίδη στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου.

Από την συζήτηση δεν έλειψαν ούτε οι ασαφείς αναφορές για την απελευθέρωση των ταξί που για άλλη μια φορά ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου με κριτήρια συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά ενώ εκτίμησε ότι πιθανότητα πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει η νέα νομοθετική πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει και τα φορτηγά.

Ήξεις αφίξεις εμφανίστηκε ο κ. Βορίδης στο θέμα των οδικών αξόνων.

 Μίλησε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ τραπεζών, εργολάβων και υπουργείου που όπως είπε είχαν ατονήσει, άφησε να εννοηθεί ότι οι τράπεζες παίζουν τα δικά τους παιχνίδια που συνδέονται με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και μίλησε για περίπου 20 ανοικτά ζητήματα που συνδέονται με τα έργα και χρειάζεται να επιλυθούν.

Όπως είπε «υπάρχουν ζητήματα διεκδικήσεων από τις παραχωρησιούχους, τεχνικά ζητήματα, ζητήματα επιτοκίων, αποδόσεων ζητήματα διοδίων, υπάρχουν χίλια ζητήματα».
Ειδικά πάντως στο θέμα των διοδίων έκοψε την συζήτηση που είχε ξεκινήσει προ διετίας το υπουργείο Υποδομών για μείωση των διοδίων, έχοντας στο πλευρό του τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος απέφυγε κάθε αναφορά στο θέμα.

 «Δεν πρόκειται να πάω σ’ αυτή τη συζήτηση, με αίτημα τη μείωση των διοδίων. Υπάρχουν ενδεχομένως ζητήματα τοπικά τα οποία θα τα δούμε» είπε ο κ. Βορίδης όταν όμως ρωτήθηκε από το protothema.gr πώς τοποθετείται σε πρόταση που έχει κατατεθεί από το υπουργείου του για μείωση κατά 50% στα διόδια των Αφιδνών απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας ότι η συζήτηση για τα έργα δεν θα γίνει on camera!...


Περισσότερα:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=164129