2 Μαΐ 2011

Πάτρα: Πανελλαδική συγκέντρωση των "Δεν Πληρώνω' στα δικαστήρια

Την Τρίτη 3/5, στις 11 το πρωί

Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/66698

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών εκδικάζεται την Τρίτη 3 Μαΐου, αγωγή που έχει καταθέσει το 2010 ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας κατά της «Ολυμπίας οδού».

Ζητά  την κατάργηση της σύμβασης παραχώρησης έργου, αλλά και τη μη καταβολή διοδίων στον οδικό άξονα Ρίου – Ζευγολατιού.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Πολιτών Αχαίας "Δεν Πληρώνω" αναφέρει:

"Οι εταιρίες της κοινοπραξίας εκβιάζουν, μια άβουλη  όπως αποδεικνύεται, κυβέρνηση στοχεύοντας σε επέκταση του χρόνου εκμετάλλευσης του έργου.

Έτσι ολόκληρη περιοχή βρίσκεται σε ομηρία εταιριών που έχουν ακόμα το εθνικό δίκτυο Πατρών – Κορίνθου ως εργοτάξιο .Ούτε ένα χιλιόμετρο δεν είναι παραδομένο και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια και μετά τη λήξη της προθεσμίας που προέβλεπε ο νόμος κύρωσης της σύμβασης.

Αυτό είναι κλοπή! Είναι κλέφτες! Και η κυβέρνηση καλύπτει αυτούς και τιμωρεί  με 200ευρώ τους οδηγούς που αρνούνται την κλεψιά.

Η σύμβαση παραχώρησης είναι κυρωμένη με νόμο ο οποίος αναφέρει ότι οποιαδήποτε τροποποίηση αυτής πρέπει να κυρώνεται με νέο νόμο.

Ας μας πουν κυβέρνηση και εταιρίες ποιόν νόμο περί τροποποίησης ψήφισαν και πότε ;

Βρίσκονται και οι δύο σε παράνομη συμπαιγνία, πατώντας ο ένας στις παραλείψεις του άλλου.

Καλούμε κάθε χρήστη του δρόμου αυτού να μην παρανομεί …πληρώνοντας διόδια και να απαιτεί να του ανοίξουν την μπάρα διότι προβλέπεται από την σύμβαση ότι  μεγάλο κομμάτι του έργου έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 4 Απριλίου του 2011 και σήμερα δεν έχουμε ούτε χιλιόμετρο και απέχουμε πολύ από άποψη εργασιών.

Καλούμε και την ελληνική δικαιοσύνη να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τα διόδια στο συγκεκριμένο δρόμο.

Πρέπει όλη τη τοπική κοινωνία να απαιτήσει την άμεση παύση των διοδίων στο δρόμο Πατρών – Κορίνθου και τη κατάργηση της αποικιοκρατικής σύμβασης.

Όλοι τη Τρίτη 3 Μαΐου 11 π.μ στα δικαστήρια της Πάτρας (Γούναρη & Κορίνθου).

Η υπεράσπιση της νομιμότητας είναι υποχρέωση και δικαίωμα κάθε πολίτη".