2 Μαΐ 2011

Πάτρα: Επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στα διόδια

Πηγή: http://xespao.blogspot.com/2011/05/blog-post_92.html

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στα διόδια του Ρίου με τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να...πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων, αλλά οι μπάρες, όσο και αν προσπάθησε δεν ανέβαιναν υποχρεώνοντας ουσιαστικά όλους τους οδηγούς στην καταβολή του αντίστοιχου ποσού.

Ο κ.Βαξεβάνης μάλιστα, κατέβηκε από το Ι.Χ. του και προσπάθησε να ανεβάσει τις μπάρες, λέγοντας ότι το να μην μετακινούνται είναι παράνομο, αλλά δεν κατάφερε.
 
Στο σημείο εκείνη την ώρα, έσπευσαν οι υπεύθυνοι από την Ολυμπία Οδό, αλλά και αστυνομική δύναμη, με τον κ.Βαξεβάνη να τονίζει ότι οι μπάρες έπρεπε να σηκώνονται και μόνο για λόγους ασφαλείας, ανεξαρτήτως αν κάποιος πληρώνει ή όχι και με τον αστυνομικό να ισχυρίζεται ότι το περιστατικό είναι προκατασκευασμένο.

Τελικά, ο Κώστας Βαξεβάνης αναγκάστηκε να πληρώσει, αλλά στη συνέχεια κατήγγειλε την ενέργεια της Ολυμπίας Οδού και ζήτησε να υποβάλει μήνυση κατά των αρμοδίων.


Δείτε το video:

 

Να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος είχε αφιερώσει εκπομπή "Κουτί της Πανδώρας" για την παράνομη ύπαρξη των διοδίων σε δρόμους που είναι ήδη έτοιμοι.


================================== 
Νεότερη ενημέρωση στις 05/05/2011 (πηγή: http://www.gossip-tv.gr/story/101156/o-kostas-baxebanes-mila-gia-epeisodio-me-ten-astunomia):

Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλά για το επεισόδιο με την αστυνομία:
Ο δημοσιογράφος μίλησε σε συνέντευξή του για τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε την Πρωτομαγιά στα διόδια του Ρίου. Τι δήλωσε για ότι του συνέβη; «Πρόκειται για ένα δρόμο δίχως σήμανση, δίχως φωτισμό, ένα δρόμο που εν διαθέτει ασφαλή παράδρομο, όπως προβλέπεται για δρόμους με διόδια. Επίσης, από τις 4 Απριλίου του 2011, δεν πρέπει να εισπράττονται διόδια για δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Για τους λόγους αυτούς, αρνήθηκα να πληρώσω διόδια» και συνεχίζει εξιστορώντας το περιστατικό «Τους είπα ότι οφείλουν να μου ανοίξουν την μπάρα για να περάσω, και ότι μπορούν για αυτή μου την άρνηση, να χρησιμοποιήσουν όποιο ένδικο μέσο θέλουν. Αυτοί δεν άνοιξαν την μπάρα, που προβλέπεται για λόγους ασφαλείας να είναι ανοιχτή, αλλά φώναξαν την αστυνομία να έρθει στο σημείο. Από την αστυνομία ζήτησα να πιστοποιήσει ότι υπάρχει ένα αυτόφωρο αδίκημα, της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Δεν το έκαναν, έκαναν τον ανήξερο», δήλωσε ο δημοσιογράφος. Για το αν θα κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας ή της αστυνομίας απάντησε: «Το πρόβλημα δεν είναι η εταιρεία αλλά η αστυνομία. Από πού κι ως πού “πετάνε” τη στολή τους, που το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλή ανάγκη, και φορούν τη στολή υπαλλήλων μιας ιδιωτικής εταιρείας; Είναι διαφορετικό να σε κρατούν στα διόδια και να σε εκβιάζουν και διαφορετικό να έρχεται η αστυνομία να επισημοποιεί την παρανομία και τον εκβιασμό. Με αυτή τη λογική, ζητώ από τον αρχηγό της αστυνομίας να τοποθετήσει έξω από το σπίτι μου έναν αστυνομικό για να βλέπει μήπως παρκάρει παράνομα. Και αυτά δεν τα λέω επειδή είμαι μάγκας, απλά πρέπει να λειτουργούμε ως ενεργοί πολίτες. Η χώρα δεν ανήκει στους εργολάβους και στους επιχειρηματίες».