3 Απρ 2011

Οι Αρσιμπαρίστες "σκοτώνουν" την Ολυμπία Οδό

Δημοσιεύουμε email που λάβαμε από αναγνώστη του μπλογκ:

Οι Αρσιμπαρίστες "σκοτώνουν" την Ολυμπία Οδό... 

...αφού αποτελούν την καθημερινή ζωντανή έκφραση του Κινήματος "Δεν Πληρώνω Διόδια"...
  
"Κλονίζουν την εμπιστοσύνη των τραπεζών και επενδυτών στο έργο και είναι πιθανό να αποτελέσουν εμπόδιο στη συμφωνία που απαιτείται για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης οι κινητοποιήσεις στα διόδια...»"

Αυτό ισχυρίζεται η κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός" τις τελευταίες ημέρες (βλ. π.χ. και σχετικό άρθρο στην εφημερίδα "Τα Νέα"-28/3/11).

Με τόση πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ αλλά και με την υποστηρικτική -κάθε στιγμή- "συνοδεία" της Κυβέρνησης το πίστεψα ακόμα κι εγώ που περνώ χωρίς να πληρώνω τόσο καιρό... Πράγματι οι "κακόμοιρες" οι εταιρείες έχουν οικονομικό πρόβλημα και ζητούν τα λεφτά μας (από εμάς που τα έχουμε άφθονα) για να μας βοηθήσουν στο μέλλον με τα έργα τους!

Προς αυτό, με έπεισε όμως και η πρόσφατη ειδοποίηση πληρωμής (σας την επισυνάπτω) που έλαβα (μετά από παροχή των στοιχείων μου (Ιανουάριος 2011) από όργανο της τροχαίας στην εταιρεία, εμπρός στα μάτια μου και παρά τις απειλές μου για καταγγελία που του ανέφερα σχετικά με το παράνομο της πράξης του).

Η ειδοποίηση (μία από τις πολλές που στέλνει η εταιρεία  εδώ κι 1 χρόνο, χωρίς βέβαια να βρίσκουν αντίκρυσμα στην πλειοψηφία των πολιτών που τις δέχονται-την έχουν πάρει άλλοι τέσσερις γνωστοί μου αρσιμπαρίστες) ζητάει τα 3.1 ευρώ που οφείλω στην εταιρεία για τη συντήρηση του υπέροχου οδοστρώματος του "αυτοκινητόδρομου" Κορίνθου-Πατρών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.


Παράλληλα όμως αποτελεί κι ένα ζωντανό δείγμα/απόδειξη ένδειας (κακομοιριάς ή ΞΕΦΤΊΛΑΣ?, όπως το χαρακτήρισε ο μικρός μου γιος) των εταιρειών παραχώρησης, που με ελάχιστα ίδια κεφάλαια προσπαθούν να βγάλουν πολλαπλά κέρδη μέχρι το τελευταίο ευρώ...κι αυτό χωρίς να κατασκευάσουν καν τους δρόμους!

Έτσι, στους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής η τελευταία διαθέσιμη επιλογή είναι η τοποθέτηση γραμματοσήμων ίσης αξίας με το χρωστούμενο διόδιο τέλος (3.1 ευρώ) σε φάκελο και η αποστολή τους στην εταιρεία!

Προφανώς, με την τωρινή οικονομική κρίση οι εταιρείες δεν έχουν χρήματα ούτε και για να πληρώσουν το ταχυδρομείο των ειδοποιητήριων πληρωμής. Αυτό ισχυρίζονται? Όχι! αυτο-ξεφτιλίζονται...

...Ή αλλιώς το τερπνόν μετά του ωφελίμου: "Θα στείλουμε 50 ειδοποιητήρια, θα πληρώσει ένας στους 50, που θα "ψαρώσει", και τουλάχιστον έτσι θα βγάλουμε τα έξοδα αποστολής για τα υπόλοιπα 49! Έτσι κι αλλιώς μόνο για εκφοβιστικούς λόγους τα στέλνουμε" Εξαιρετικό σκεπτικό!


Σας ευχαριστώ για την προσοχή.

Υ.Γ. Αποφάσισα να τους βάλω καραμέλες αξίας 3.1 ευρώ στο φάκελο και να τους τις στείλω...έτσι τουλάχιστον θα γλυκάνουν τη "χασούρα τους που έχουν από τα διόδια"!