8 Μαρ 2011

«Δεν είναι δική μας δουλειά ο εκχιονισμός» αντεπιτίθεται η Τροχαία

«Δεν έχουμε αλατιέρες» απαντούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στις αιτιάσεις της «Νέας Οδού»

Πηγή: "Το Βήμα

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. στην ανακοίνωση της κοινοπραξίας «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, η οποία χρέωνε και στην Τροχαία την ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες οδηγοί το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

«Εμείς λόγω του τριημέρου ήμασταν σε αυξημένη επιφυλακή σε βασικά σημεία των Εθνικών Οδών και την Καθαρά Δευτέρα όλο το προσωπικό ήταν στον δρόμο για τη διευκόλυνση των οδηγών» λένε αξιωματικοί της Τροχαίας και προσθέτουν χαρακτηριστικά ότι «η Τροχαία δεν έχει εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στον "στόλο" της και δεν είναι δουλειά της να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό».

Επίσης πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σημείωναν ότι από τον Οκτώβριο όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί για τον ειδικό σχεδιασμό αντίδρασης σε περίπτωση εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχε εκδοθεί δελτίο πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Καθαρά Δευτέρα και είχε ζητηθεί να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή.