29 Μαρ 2011

Πατριωτικό καθήκον να διώξουμε τους ληστές των δρόμων

Του Χρήστου Σταμόπουλου

Σε τούτο δω τον τόπο, την Ελλάδα, οι ληστές των δρόμων ανέκαθεν προκαλούσαν την οργή του λαού και την αμείλικτη τιμωρία του.

Ο Σίσυφος, ο πρώτος άνθρωπος του κόσμου που σκέφτηκε κι έβαλε διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου, ληστεύοντας τους περαστικούς, την πλήρωσε ακριβά για τούτο το θράσος του. Ήταν τέτοια η οργή του λαού εναντίον του που όχι μόνο τιμωρήθηκε με θάνατο, αλλά συγχρόνως καταδικάστηκε στο αιώνιο βασανιστήριο να κουβαλά στον Άδη ανώφελα ένα θεόρατο βράχο προς την κορυφή του βουνού.


Ο Θησέας, πριν κατεβεί στην Κρήτη και πετύχει τον μεγαλύτερο άθλο του σκοτώνοντας τον Μινώταυρο, εξόντωσε προηγουμένως τους ληστές και κακοποιούς που λυμαίνονταν τους δρόμους της νότιας Ελλάδας, ελευθερώνοντας έτσι τον δρόμο προς την Επίδαυρο, αλλά και την Αθηνών – Κορίνθου.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι της κλεφτουριάς και της αντίστασης που δοξάστηκαν σκοτώνοντας τους μισητούς δερβεναγάδες που έπιαναν τα περάσματα, τα περίφημα ΄΄δερβένια΄΄ και ζητούσαν κεφαλικό φόρο απ’ τους υπόδουλους Έλληνες.

Σύγχρονοι ληστές, κακοποιοί και δερβεναγάδες των εθνικών μας δρόμων είναι οι ΄΄Έλληνες΄΄ μεγαλοεργολάβοι που μαζί με τις πολυεθνικές συνέπηξαν τις περιβόητες κατασκευαστικές κοινοπραξίες, και στηριζόμενοι σε μια δουλικά υποταγμένη ΄΄ελληνική΄΄ κυβέρνηση, ΄΄ιδιωτικοποίησαν΄΄ (!!) τους δρόμους και στήνουν διόδια όπου και όσα θέλουν, ληστεύοντας θρασύτατα και ανελέητα το λαϊκό εισόδημα των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους τη χώρα!

Μπλοκάρουν και ληστεύουν τους πολίτες με τα διόδια – φυλάκια στη χώρα όπου γεννήθηκε η ελευθερία και όπου το αίτημα για ελεύθερους δρόμους είναι πανάρχαιο, αναγόμενο στους μυθολογικούς ακόμη χρόνους!

Πατρίδα είναι ο λαός με τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του και όχι τα άνομα μεγαλοσυμφέροντα – που έτσι ή αλλιώς δεν έχουν πατρίδα – με το άνομο και θλιβερά υποταγμένο πολιτικό προσωπικό τους. Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε για να διώξουμε τους σύγχρονους ληστές – νταβατζήδες και να επιστραφούν οι δρόμοι στο Δημόσιο. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας!