26 Φεβ 2011

Εκπομπή "Κουτί της Πανδώρας": Διόδια…όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας

Οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν και σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων. Η αυθόρμητη έκφραση διαμαρτυρίας μετατρέπεται σε κίνημα και το «δεν πληρώνω διόδια», εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Μπορεί να φταίει η οικονομική κρίση, μπορεί κάποιοι πραγματικά να βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από την μαζικοποίηση της άρνησης πληρωμών να μην πληρώνουν. Στη βάση όμως αυτού του κινήματος υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν που διεκδικούν όχι να μην πληρώνουν κάποια ευρώ, αλλά το δικαίωμά τους ως έλληνες πολίτες.


Διόδια… όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας from Kouti Pandoras on Vimeo.

Υποστηρίζουν πως το 2007 η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε προκλητικές συμβάσεις υπερ ιδιωτικών εταιρειών, με τις οποίες παρέδωσε τους ελληνικούς δρόμους σε ιδιώτες. Υποστηρίζουν πως οι έλληνες επί δεκαετίες πληρώνουν φόρους για δρόμους που δεν έγιναν ποτέ. Που όχι μόνο έχουν λακκούβες, αλλά αποτελούν και μια μεγάλη τρύπα που καλύπτει σκάνδαλα.

Ένα καλά οργανωμένο κίνημα με πολύ ισχυρή νομική επιχειρηματολογία, βρίσκεται αυτή την εποχή ανάμεσα σε μια σκληρή διαπραγμάτευση που υπάρχει ανάμεσα στο υπουργείο και τις εταιρείες διοδίων για το μέλλον.

Η μπάρα ανεβαίνει και ανοίγει το «Κουτί της Πανδώρας»

Προβλήθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις 23:00 στη ΝΕΤ

«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»