26 Φεβ 2011

Επιτροπή Καρδίτσας κατά των Διοδίων - Συγκέντρωση και συζήτηση στο «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (25/2/11)

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 23/2 πραγματοποιήθηκε στο «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ» συγκέντρωση και συζήτηση γύρω από την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο κ. Ρέπας, αναφορικά με τα διόδια, καθώς  και ζητήματα που αφορούν το Νομό μας, όπως η εγκατάσταση σταθμών διοδίων στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ε65.

Η συγκέντρωση είχε τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής συνέλευσης και ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η πολυμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου Φορτηγών Δημοσίας χρήσης Ν. Καρδίτσας.

Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και επαναβεβαιώθηκε από τους συμμετέχοντες η θέληση να καταργήσουν όλα τα διόδια αλλά  και να μη δημιουργηθούν νέα.

Τη συγκέντρωση άνοιξε το μέλος της Επιτροπης Καρδίτσας κατά των διοδίων κ. Νίκος Γκαμαλέτσος. Για τις εξελίξεις αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο κ. Ρέπας, αναφέρθηκε διεξοδικά ο Νομικός Σύμβουλος του κινήματος κατά των διοδίων κ. Χρίστος Σταμόπουλος. Ανέφερε, πως η μετατροπή  της άρνησης καταβολής διοδίου σε παράβαση του ΚΟΚ  είναι αντισυνταγματική και ότι αυτή θα καταπέσει τόσο από την πάλη του κινήματος που τις επόμενες μέρες θα ενταθεί με άλλες μεθόδους δράσεις, όσο και στις αίθουσες των δικαστηρίων επειδή η είσπραξη αυτή είναι παράνομη.  
     
Είναι κοινή πλέον διαπίστωση, ότι το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η δυτική Θεσσαλία θίγεται άμεσα με τους προβλεπόμενους σταθμούς διοδίων στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ε65. Για τον λόγο αυτό πολλοί ηταν αυτοί που στιγμάτισαν την απουσία των φορέων από αυτή τη συγκέντρωση, ενώ κάποιοι άλλοι πολίτες εξοργίστηκαν τόσο με τη στάση των βουλευτών της Δυτικής Θεσσαλίας που ψήφισαν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης των έργων στους ιδιώτες, όσο και  με εκείνους που πρόσφατα ψήφισαν την τροπολογία Ρέπα κατόπιν απαίτησης των εργολάβων.
    
Η συγκέντρωση κατέληξε σε μερικά συμπεράσματα αλλά και σε πρακτικά καθήκοντα:  
1). Διευρύνθηκε η Επιτροπή Καρδίτσας κατά των Διοδίων
2). Επαναβεβαιώθηκε πως οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν και ανεμπόδιστα στους πολίτες και ότι τους Εθνικούς οδικούς άξονες τους έχουμε χρυσοπληρώσει  
3). Ότι με βάσει το παραπάνω, ότι όλα τα διόδια πρέπει να καταργηθούν σε όλη τη χώρα και ότι δεν θα επιτρέψουμε στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ε65 να κατασκευασθούν διόδια. Και τέλος,
4). Να στηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας κοινή αναθηματική πλάκα που θα καταδικάζει ονομαστικά όλους τους βουλευτές Καρδίτσας και Τρικάλων που με την ψήφο τους παραχώρησαν τους εθνικούς  δρόμους στους ιδιώτες καθώς και εκείνους που μετα από την απαίτηση των εργολάβων ψήφισαν την τροπολογία Ρέπα. 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ