16 Φεβ 2011

«Πέρασε» το ν/σ για τις Συγκοινωνίες!

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, ψηφίσθηκε στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο Ρέππα, που φέρνει τα πάνω-κάτω στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Χειρόφρενο την Τετάρτη, (11 π.μ. – 3 μ.μ.) στα μπλε λεωφορεία.

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, κάλεσε τους ίδιους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν την προσπάθεια για εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας ότι «εγγύηση για να έχουν μισθό είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους».

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που μετατρέπει σε παράβαση του ΚΟΚ την άρνηση πληρωμής στα διόδια, επικαλέστηκε την Γαλλία, η οποία όπως είπε, έχει θεσπίσει ανάλογη διάταξη.

Δεσμεύθηκε παρ’ όλα αυτά ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα για την κατασκευή όλων των παράδρομων στο ύψος των διοδίων στις Εθνικές Οδούς, ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι που σήμερα πληρώνουν.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι η σύμβαση παραχώρησης για την εκμετάλλευση των διοδίων της Αττικής Οδού, στην κατασκευαστική κοινοπραξία έχει διάρκεια έως το 2024.


Πηγή:
http://www.sport-fm.gr/article/459099