28 Φεβ 2011

Νέα αύξηση στα διόδια - Οι Μασκαράδες αποκαλύφθηκαν από τώρα

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι αυτοί που χειροκροτούν τον καρνάβαλο όταν παρευλάνει, είναι οι ίδιοι που μόλις τελειώσει η παρέλαση, τον καίνε…
Του Δημήτρη Σιανίδη
Δικηγόρου και μέλους της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας


Μπορεί να διανύουμε την τελευταία και θεαματικότερη εβδομάδα της Αποκριάς αλλά οι απανταχού μασκαράδες δεν άντεξαν και πέταξαν ήδη τις μάσκες τους.
 
Ο κ. Ρέππας, μόλις πριν λίγες ημέρες, αφού πρώτα χαρακτήρισε το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ως «τζαμπατζήδες», κατάφερε και πέρασε στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής.
 
Δεν μας είπε όμως τότε, ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33%!
Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον 4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν και τα μεγάλα Φορτηγά 14,20 ευρώ από 10,70 ευρώ που πληρώνουν σήμερα!
 
Φυσικά δεν μας είπε και ούτε πρόκειται να μας πει ποτέ, πόσο θα πληρώνουμε τον Ιανουάριο του 2012, όταν θα έχουμε νέα αύξηση τιμών, και πόσο τον Οκτώβριο του 2012 όταν, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». 

Αποδεικνύεται ότι το κάνουμε όχι γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτό το φιάσκο. Το κάνουμε για να κρατήσουμε «ζωντανή» την αξιοπρέπειά μας, (όση μας απέμεινε με όλα αυτά που ζούμε τελευταία), για τον ίδιο μας τον εαυτό, για τα παιδιά μας...
 
Περισσότερα: www.otoposmou.gr
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr