21 Φεβ 2011

Επιμένουν στην άρση μπαρών οι «Δεν πληρώνω»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Από την "Ελευθεροτυπία

Συνεπής στο ραντεβού τους με τις...μπάρες και τους εθνικούς δρόμους φάνηκαν για μία ακόμη Κυριακή τα μέλη της κίνησης «διόδια. στοπ».

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στους σταθμούς των διοδίων του εθνικού δικτύου της χώρας και σε 5 σταθμούς της Αττικής οδού, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης που μπορεί να μην ήταν τόσο μαζική -λόγω του κακού καιρού και της ώρας- αλλά που πιστοποίησε την επιμονή του κινήματος στον αγώνα που ξεκίνησε πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

«Θα βρισκόμαστε εδώ όσο πιο συχνά μπορούμε», είπε ο Ερρίκος Φινάλης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος, ο οποίος βρέθηκε στον σταθμό διοδίων της Αττικής οδού στη Φυλή, μαζί με 60-70 συναγωνιστές του. «Ο κόσμος ασφυκτιά από την ακρίβεια και το κίνημα, μαζικό και ακηδεμόνευτο κομματικά, είναι το οξυγόνο του», συμπληρώνει.

Μέλη του κινήματος πρόσφεραν φρεσκοψημένα σουβλάκια στους διερχόμενους οδηγούς. «Περάστε ελεύθερα - δεν πληρώνουμε - δεν πληρωνόμαστε», φώναζαν.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στις Αφίδνες, 200 άτομα κράτησαν ανοιχτά τα διόδια από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα, έχοντας μαζί τους τον Μανώλη Γλέζο, που δήλωσε τη συμπαράστασή του στο κίνημα. «Εχει σημασία η παρουσία του ανθρώπου που κάποτε κατέβασε τη σημαία των ναζί στην Αθήνα- σήμερα προσπαθούμε να "κατεβάσουμε" γαλλικές, ισπανικές και γερμανικές σημαίες από τους δρόμους μας», είπε ο Στράτος Λουπάτατζης, κάτοικος Ωρωπού. 

Η ίδια εικόνα επικράτησε σε 19 ακόμη σταθμούς διοδίων της χώρας όπου οι μπάρες έμειναν όρθιες για τρεις ώρες, με τους άνδρες τη