15 Φεβ 2011

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για το ν/σ για τις συγκοινωνίες

...Για αδικαιολόγητα αυστηρές ποινές έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της 
ΝΔ  Μανώλης Κεφαλογιάννης, καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την τροπολογία την οποία φέρνετε υπό την πίεση της Τρόικας»  ενώ πρότεινε να αφαιρεθεί η ποινή της φυλάκισης για όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά αυστηρή.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του 
ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να τροποποιήσει την τροπολογία μετατρέποντας από πλημμέλημα σε πταίσμα την μη πληρωμή εισιτηρίων και σε απλή παράβαση του ΚΟΚ την άρνηση πληρωμής διοδίων.
Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του 
ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο εισηγητής του κόμματος Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι «η ποινικοποίηση δεν θα σταματήσει ένα κίνημα οργανωμένο και μαζικό».
Ο εισηγητής του
 ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει μια εμπρηστική τροπολογία που βάζει φυλακή όσους δεν πληρώνουν τα διόδια, την ίδια ώρα που οι κλέφτες των δισ. είναι θωρακισμένοι θεσμικά με ατιμωρησία.

Ο κ. Ρέππας κάλεσε όλα τα κόμματα να έχουν σαφή θέση απέναντι σε αυτούς που δεν πληρώνουν!!!!

περισσότερα : http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/02/2011_378333






Κακώς ερμηνεύσατε το «Δεν πληρώνουμε» ως τακτική τζαμπατζήδων! 
Με την πράξη μας, αρνούμαστε συνειδητά τη νομιμοποίηση αυτών που νομοθετούν. Δεν αρνούμαστε τη νομιμότητα ή το νόμο ως ρυθμιστή των σχέσεων. Απλά, δεν αναγνωρίζουμε στο διεφθαρμένο παρελθόν να ορίζει τους κανόνες για το μέλλον.

Πηγή: «Διχα(λα)σμένες προσωπικότητες» του Γιάννη Πανούση, «Ελευθεροτυπία» 14.02.2011. 
Το κείμενο ελαφρώς τροποποιημένο από την ομάδα μας.Δεν σας θέλουμε πια!