3 Ιαν 2011

Για ακόμα μια φορά η Νέα Οδός Α.Ε. δεν τήρησε τις προβλέψεις της σύμβασης και παρανόμησε!


ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ !

Την ετήσια αναπροσαρμογή των διοδίων τελών για το 2011 ανακοίνωσε το πρώτο Σαββατοκύριακο του καινούριου χρόνου η εταιρία Νέα Οδός Α.Ε. δείχνοντας για ακόμα μια φορά τη «κοινωνική της ευαισθησία» στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Έτσι λοιπόν, οι οδηγοί καλούνται από τα μεσάνυχτα της 2ας προς 3η Ιανουαρίου 2011 να καταβάλουν στους αυθαίρετους -σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολεοδομίας Καπανδριτίου- σταθμούς διοδίων της ΒΑ Αττικής νέα αυξημένα τέλη. Για παράδειγμα, η τιμή στα μετωπικά διόδια Αφιδνών διαμορφώνεται στα 2.05 Ευρώ από 1.90 Ευρώ, δηλαδή αύξηση της τάξης του 8%.

Μόνο που για ακόμα μια φορά η Νέα Οδός Α.Ε. δεν τήρησε τις προβλέψεις της σύμβασης και παρανόμησε. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 24 παρ.2.9 προβλέπεται ότι η εταιρία «υποχρεούται να γνωστοποιεί στο Δημόσιο και να δημοσιοποιεί στους Χρήστες την σκοπούμενη αναπροσαρμογή των Τελών Διοδίων τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την εφαρμογή τους».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ανακοίνωση έγινε ελάχιστες ημέρες πριν από την εφαρμογή, άρα εξ ορισμού η αύξηση είναι άκυρη. Ακόμα και σήμερα (03-01-2011), όποιος ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέα Οδός Α.Ε. (neaodos.gr) θα διαπιστώσει ότι αναγράφονται οι παλιές τιμές!

Τι προτίθεται μετά από αυτά να πράξει το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών;  Βεβαίως αυτό το ζήτημα είναι «σταγόνα στον ωκεανό», είναι όμως και ενδεικτικό της νοοτροπίας της εταιρίας σε σχέση με τις σοβαρότατες καταγγελίες της 01-07-2010 και της 26-10-2010  δημάρχων, κοινοταρχών και συμβούλων της Β.Α. Αττικής προς τον Υπουργό κύριο Δ. Ρέππα, για τις οποίες τηρεί «σιγή ιχθύος». Υπενθυμίζεται, ότι στις αναφορές αυτές επισημαίνονται πλήθος παρανομιών της Νέα Οδός Α.Ε., που έχουν σαν αποτέλεσμα να έχει ζημιωθεί μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο και οι χρήστες της Εθνικής Οδού με ποσό που υπερβαίνει τα 215 εκατ. Ευρώ. Με βάση τις καταγγελίες, οι θεσμικοί αυτοί παράγοντες ζητούν πέραν από την καταβολή στο Δημόσιο του προαναφερθέντος ποσού και την καταγγελία της σύμβασης από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της συνδρομής πολλών γεγονότων αθέτησης της σύμβασης εκ μέρους του παραχωρησιούχου (Νέα Οδός Α.Ε.).    


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09/01/2011, στις 15:00, ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ