9 Ιαν 2011

Μια μεγάλη μέρα του πανελλαδικού κινήματος κατά των Διοδίων «Δεν πληρώνουμε»

Σήμερα, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, το ανεξάρτητο πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνουμε» γνώρισε ίσως τη μεγαλύτερη του ημέρα. Χιλιάδες ενεργοί πολίτες, σε όλους τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών της χώρας, από την Ξάνθη έως την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα, σήκωσαν τις μπάρες και άφησαν τους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώσουν τα διόδια τέλη.

Το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς απέκλεισε πλήθος αγανακτισμένων κατοίκων από ολόκληρη την Πιερία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο παράλογο καθεστώς των διοδίων και στις αυξήσεις που θα ισχύσουν από σήμερα το βράδυ. Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρο το νομό, ειδικά μετά την ανακοίνωση των αυξήσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν το διόδιο τέλος στη Λεπτοκαρυά, μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, στα 4 Ευρώ!

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν αρκετά ικανοποιητική, όμως, μετά από όλα όσα αναγγέλθηκαν από τις εταιρείες τις τελευταίες ημέρες, η εκδήλωση αυτή έπρεπε να είχε μεγαλύτερη συμμετοχή, ειδικά από τους κατοίκους της νότιας Πιερίας. Με έκδηλη την οργή, την αγανάκτηση αλλά και τη θέληση για συνέχιση της δράσης «Δεν πληρώνουμε», οι ενεργοί πολίτες αψήφησαν τις απειλές και έδωσαν τη δική τους  απάντηση σε όσους τους καλούν να κάνουν κι άλλο «υπομονή». Όμως, το συμπέρασμα της σημερινής κινητοποίησης στην Πιερία ήταν ένα: Οι επόμενες κινητοποιήσεις δεν θα θυμίζουν τίποτε από το χθες!

Το κίνημα κατά των διοδίων, κομμάτι του οποίου είμαστε κι εμείς οι Πιεριείς, διογκώνεται και εκφράζει την οργή των πολιτών σε μια συγκυρία που το δημόσιο χρήμα καταλήγει στις τσέπες των μεγάλων κοινοπραξιών, των τραπεζών και των βιομηχάνων ενώ ο λαός καλείται να πληρώνει μικρά και μεγάλα χαράτσια και να ζει με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας. Σήμερα δώσαμε το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να ζούμε πια σαν όμηροι των μεγάλων συμφερόντων και ότι μπορούμε να αντισταθούμε. Δεν ήμασταν τόσο πολλοί, όσο θα θέλαμε. Είμαστε όμως απόλυτα πεπεισμένοι, ότι η αυριανή ημέρα θα είναι διαφορετική, γιατί οι καιροί άλλαξαν!  
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δημοσίων δρόμων κόντρα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας.
Δεν πληρώνουμε! Δεν ανεχόμαστε άλλες μπάρες στη ζωή μας!
Συμμετέχουμε στη συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων στη Λαμία την 15η Ιανουαρίου 2001, ώρα 11:00
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)