13 Σεπ 2010

Δελτίο Τύπου του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων για την αυτοκινητοπορεία προς τη ΔΕΘ το Σαββατο, 11/09/2010

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο οποίος είτε χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητά του, είτε επέβαινε σε λεωφορεία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11/09/2010, η πετυχημένη παρέμβαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων σε όλα τα διόδια από την Αττική έως και αυτά των Μαλγάρων. Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε με 8 λεωφορεία και πολλά αυτοκίνητα από τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε προγραμματισθεί παρέμβαση με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στη διαδήλωση που έγινε ενόψει της ΔΕΘ. 
Η πομπή, διερχόμενη από κάθε ένα σταθμό διοδίων της διαδρομής, άνοιγε τις μπάρες -εάν αυτό δεν το είχαν κάνει οι τοπικές επιτροπές- περνούσε και συμπληρωνόταν με αυτοκίνητα και από αυτές. Στον τελευταίο σταθμό διοδίων, στα Μάλγαρα, ενώθηκε με τις τοπικές επιτροπές αλλά και με αυτοκίνητα που ήρθαν από την Πελοπόννησο μέσω Ρίου-Αντίρριου, και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν το Συντονιστικό Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής, οι τοπικές επιτροπές ενάντια στα διόδια από τους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Ν. Πιερίας, το Σωματείο Οδηγών Φορτηγών Δ.Χ. Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Ακρίβεια-Stop.

Το δεύτερο μέρος της παρέμβασης μας άρχισε με την παρουσία μας στη διαδήλωση (υπήρχε πανώ του Πανελλαδικού Συντονιστικού) και συνεχίστηκε με το μοίρασμα χιλιάδων προκηρύξεων-αφισών για τοποθέτηση στα αυτοκίνητα. 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ ενθαρρυντική για το κίνημά μας, καθώς ο αγανακτισμένος λαός που βλέπει όλο και πιο δύσκολες ημέρες να έρχονται στην καθημερινότητά του, στην εργασία του, στην ανατροφή των παιδιών του, στο μέλλον της χώρας του, φάνηκε ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στους πολυεθνικούς εργολάβους, που διαχειρίζονται «χαριστικά» τις εθνικές οδούς, να μειώνουν και άλλο το εισόδημά του. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, ο κόσμος συζητούσε με ενδιαφέρον τη συμμετοχή του στην προσπάθειά μας να καταργήσουμε τα διόδια στην πράξη, υλοποιώντας το σύνθημα «Δεν Πληρώνουμε Διόδια» και διεκδικώντας το δικαίωμά του για ελεύθερη μετακίνηση.

To Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων χαιρετίζει αγωνιστικά τις φίλες και φίλους που συμμετείχαν στην αυτοκινητοπομπή, καθώς και όλους τους πολίτες που συμπαραστεκόμενοι στο κίνημά μας καθημερινά αρνούνται να πληρώσουν διόδια και διαδίδουν τη δράση του αυτή.


Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ