29 Μαΐ 2010

Συναυλία του Bob Dylan. Διπλή παρέμβαση από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής


Το Σάββατο 29/05/2010 έγινε διπλή παρέμβαση από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής μέσα στο χώρο της συναυλίας του Bob Dylan, στο χώρο Terravibe στη Μαλακάσα, καθώς και στα Διόδια Αφιδνών.

Στα τελευταία, και στις ουρές που σχηματίστηκαν από οδηγούς που είχαν κατεύθυνση το συναυλιακό χώρο, μοιράστηκαν αφισάκια/φυλλάδια με το σήμα «Δεν Πληρώνω Διόδια» και σύντομο κείμενο που περιείχε τα βασικά αιτήματά μας (κατάργηση σύμβασης παραχώρησης κλπ), τον τρόπο δωρεάν περάσματος από τα διόδια και τις αναμενόμενες (α)πιθανές κυρώσεις που μπορεί να έχει αυτή η ενέργεια. Το κυριότερο όμως, είναι ότι έγινε κουβέντα με πολλούς οδηγούς και με τις προτροπές μας αρκετοί πέρασαν τα διόδια απαιτώντας από την εταιρεία να σηκώσει τις μπάρες!



Παράλληλα, στο συναυλιακό χώρο στήθηκε περίπτερο με το πανώ και τα πλακάτ της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και με ταμπλό που είχε -υπό μορφή αφίσας- αναρτημένο ενημερωτικό υλικό [τελευταίες προκηρύξεις, τους στόχους μας, σχετικά κείμενα από την επικαιρότητα με τις πρόσφατες νίκες μας (βλ. επιβολή προστίμων στην Νέα Οδό Α.Ε.)...]. Η παρέμβασή μας έγινε από τις 18:30 έως τις 21:30, που ξεκίνησε η συναυλία, όπου στο πλήθος των 20000 ατόμων που πέρασαν μιλήσαμε-φωνάξαμε για... > τους ήδη χρυσοπληρωμένους δρόμους που ανήκουν στους Ισπανούς και τους Γερμανούς, > την άδικη σύμβαση παραχώρησης, > τις παρανομίες της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε., καθώς και για την καθημερινά αυξανόμενη καταπίεση που δεχόμαστε ως πολίτες με την κατάργηση δύο μισθών, την επιβολή έξτρα φόρων, την καλπάζουσα ανεργία και ακρίβεια κ.λπ.. Με όλα αυτά προτρέπαμε τον κόσμο να πάρει το παραπάνω αφισάκι και να κάνει την αρχή της αντίδρασής του από σήμερα και στο εξής, περνώντας χωρίς να πληρώσει τα διόδια κατά την επιστροφή του.

Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ότι η ανταπόκριση πάρα πολλών ατόμων ήταν άμεση και ενθουσιώδης, ομολογώντας ότι δε γνώριζαν για το κίνημα ενάντια στα διόδια και ότι θα συνδράμουν και αυτοί άμεσα στη δράση μας. Συνολικά, η παρέμβασή ήταν πολύ θετική, ειδικά αν τη δούμε και κάτω από το βάρος της σημερινής πραγματικότητας...