9 Μαΐ 2010

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού


, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες επιτροπές πρωτοβουλίας της περιοχής, αποφάσισε την πραγματοποίηση Λαϊκής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας την Κυριακή 16 Μάη και ώρα 11 π.μ. στην Κόμβο Διονύσου στην Ν. ΜΑΚΡΗ.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν μέχρι εσχάτων. Έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο τους κατοίκους του Γραμματικού, αλλά την ευρύτερη περιοχή και ουσιαστικά όλη την Αττική.
Καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής, αλλά και κάθε σκεπτόμενο και ευαισθητοποιημένο πολίτη της Αττικής μα συμμετάσχει στην συγκέντρωση, η οποία αποτελεί έκφραση της λαϊκής διαμαρτυρίας και αγανάκτησης.
Θέλουμε, με κάθε τρόπο, να δώσουμε σε όλους τους πολίτες να καταλάβουν ότι αυτός ο αγώνας δεν γίνεται για τα ατομικά συμφέροντα των κατοίκων, αλλά για την προστασία της ποιότητας ζωής όλου του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
Γίνεται για την προστασία του δημόσιου χρήματος, που εν μέσω οικονομικής κρίσης, γίνεται βορά των επιχειρηματικών συμφερόντων, με την ανοχή - αν όχι την συμμετοχή - Κυβερνητικών παραγόντων. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την επιμονή την υλοποίηση ενός ξεπερασμένου και "περιβαλλοντοκτόνου" σχεδιασμού, όταν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ περίτρανα (μελέτη Πολυτεχνείου Κρήτης) ότι και καταστροφή επιφέρει και το κόστος υλοποίησης και - κυρίως- λειτουργίας του είναι υπερβολικό. Κόστος που θα καρπωθούν οι επιχειρηματίες και θα το πληρώσουν οι χρήστες, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Γίνεται για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της Αττικής Γής.
Όσοι πιστεύετε στην δύναμη του Λαού, στην ανάγκη να μην σκύβετε το κεφάλι στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, στο δικαίωμα να έχετε άποψη για την ζωή σας,
όσοι αισθάνεστε την ανάγκη να ενώσετε την φωνή σας με τον διαμαρτυρόμενο λαό,
όσοι νοιώθετε κοντά στον πολίτη,
ελάτε μαζί μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 16 του Μάη.
Εμείς, έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα.
Αλλά μετράμε και τους φίλους μας.