31 Μαρ 2010

Αγωγή του Του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και του Πες Όχι

O Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και το ΠΕΣΟΧΙ αποφάσισε και ήδη έχει καταθέσει αγωγή κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών προκειμένου να αναγνωρίσει ότι δεν υποχρεούνται οι χρήστες της οδού να πληρώνουμε διόδια μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου।

Η αγωγή αυτή υπογράφεται και από άλλους Συλλόγους και Δήμους της περιοχής της Αχαΐας και Κορίνθιας και από πολλούς μεμονωμένους πολίτες.
Η εκδίκαση μετά από 2 αναβολές ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ θα γίνει οριστικά στις 5-10-2010 στην Πάτρα.
Είναι σημαντικό ότι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ προσπαθεί με να καθυστερήσει την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ έχουν αλλάξει τακτική και ενώ μέχρι πρότινος έπαιρναν τον αριθμό του αυτοκίνητου και άφηναν τον οδηγό να φύγει, τώρα αρκετοί από αυτούς δεν σηκώνουν την μπάρα και καλούν την Τροχαία για να λάβει τα στοιχειά του χρήστη.
Η άποψη του Δικηγορικού Συλλόγου μας είναι ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να ζητάμε από τους άνδρες του περιπολικού που θα εμφανίσουν να λάβουν τα στοιχεία του υπαλλήλου και να του κάνουμε μήνυση για παράνομη κατακράτηση και μάλιστα να ζητάμε την διαδικασία αυτοφώρου σε βάρος του, γιατί ο χρήστης δεν διαπράττει κάποιο ποινικό αδίκημα με την μη καταβολή διοδίου, ενώ ο υπάλληλος διαπράττει το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
Ίσως με αυτό τον τρόπο αυτόν πεισθούν οι υπάλληλοι της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ και παύσουν να κατακρατούν τους οδηγούς.
Υπάρχουν ήδη μηνύσεις κατά τον υπαλλήλων από χρήστες της Οδου . Ακόμα προτείνουμε και μια απλή αίτηση προς το ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΑΧΑΙΑΣ. Υπόδειγμα :

ΑΙΤΗΣΗ

……………………………….
Κατοίκου Πάτρας


ΠΡΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΑΧΑΙΑΣ


Την __/__/2010 και ωρα 00.00 μεσημβρινή αρνήθηκα να πληρώσω διόδια τέλη στον σταθμό δαδιών του Ρίου και υπάλληλος της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ κάλεσε περιπολικό της Υπηρεσίας Σας το οποίο προσήλθε μετά από λίγη ώρα και έλαβε τα στοιχεία εμού και του υπαλλήλου , ο οποίος με κατακρατούσε παράνομα.
Επειδή θεωρώ ότι η άρνηση μου πληρώσω διόδια, είναι μια διαφορά αστικής φύσεως μεταξύ εμού και της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, παρακαλώ να μου γνωρίσετε ποιος είναι ο Νόμος που υποχρεώνει τα όργανα της υπηρεσίας σας να προσέρχονται κατόπιν κλήσεως των υπαλλήλων της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στον σταθμό διοδίων Ρίου προκειμένου να λάβουν τα στοιχεία των χρηστών της οδού που αρνούνται την καταβολή διοδίων.