8 Φεβ 2010

Διαβάζουμε στα πρακτικά της βουλής, της προηγούμενης Παρασκευής, τα παρακάτω:

Αγαπητοί φίλοι,

διαβάζουμε στα πρακτικά της βουλής, της προηγούμενης Παρασκευής, τα παρακάτω:

“Επίσης, στη σύμβαση παραχώρησης μέσα έχει εκχωρηθεί -γι’ αυτό λέω ψηφίστηκε με νόμο- το δικαίωμα στους ιδιώτες να εισπράττουν τα διόδια και βεβαίως να καλούν κάθε δημόσια αρχή, μεταξύ αυτών και την Αστυνομία, να υπερασπίζονται αυτό το δικαίωμά τους”
Τάδε έφη Ιωάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
(από τα πρακτικά της Βουλής / Συνεδρίαση Ξ΄ / 05-02-2010)

Αναρωτιέμαι, αν ο κ. Υφυπουργός απλά αγνοεί το άρθρο 24.1.5 (2) του Ν.3555/2007, τον οποίο το κόμμα του υπερψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ. ή με τρόπο έμμεσο, πλην σαφή, θέλει να “υπενθυμίσει” την καταφανή, αλλά και «συνεπή», στάση της Ελληνικής Αστυνομίας προς τα Ιδιωτικά Συμφέροντα, που υπαγορεύεται από ανώτερες κυβερνητικές εντολές. Ο παραπάνω νόμος κυρώνει τη Σύμβαση Παραχώρησης συγκεκριμένου τμήματος της εθνικής οδού στη Νέα Οδός Α.Ε. και το άρθρο αυτό αναφέρει ότι ο Παραχωρησιούχος δε δικαιούται να απαιτήσει από το Δημόσιο οποιαδήποτε ανάμιξη στη διαδικασία είσπραξης του αντιτίμου του διοδίου και του προστίμου επί αυτού, ορίζοντας το τελευταίο ως Αστική Ποινή.
Προσωπικά, λοιπόν, μου φαίνεται αδύνατο ο κ. υφυπουργός να αγνοεί το παρόν άρθρο, αλλά απλώς συνάδει στην τάση τρομοκράτησης και απειλών των πολιτών εκ μέρους των παραχωρησιούχων εταιριών, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες, εξ’ όσων από ιδία εμπειρία γνωρίζω για τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, οι παράνομες κρατήσεις πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια έχουν αυξηθεί θεαματικά εκ μέρους της Αστυνομίας. Στις κρατήσεις αυτές, που διαρκούν έως και 3 ώρες, απλά καταγράφονται τα στοιχεία του οδηγού κι αυτός αφήνεται ελεύθερος, αφού έχει υποστεί όλη αυτή την ταλαιπωρία, χωρίς καμία βάσιμη κατηγορία.
Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, ότι οι κινήσεις αντίδρασης των αποφασισμένων πολιτών όχι μόνο διευρύνονται αισθανόμενοι ότι έχουν δίκιο, αλλά -την ίδια μέρα με τις παραπάνω δηλώσεις εμπαιγμού του υφυπουργού- οδηγός έκανε μήνυση για παράνομη κράτηση στον προϊστάμενο του σταθμού διοδίων Αφιδνών και ο τελευταίος συνελήφθη επ’αυτοφώρω και δικάζεται αύριο 08-02-2001.
Οι απειλές τους δεν μας σταματούν, ακόμα κι αν υποστηρίζονται πρόδηλα από την αστυνομία με τις ευλογίες του υπουργού τους!
Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας!

Χρήστος.