10 Ιαν 2010

Κατάληψη των διοδίων Αιγινίου Πιερίας

Τα νεοσύστατα διόδια Αιγινίου δηλώνουν ότι θα καταλάβουν επ' αόριστον , από τις 9 σήμερα το βράδυ και μέχρι νεωτέρας , πολίτες που αντιδρούν στη λειτουργία του νέου σταθμού, στο νομό Πιερίας.
Την ώρα που η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας, μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών με τη γνωστή ταλαιπωρία για τους πολίτες ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των διοδίων Λεπτοκαρυάς και η έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
"Η Πιερία απαντά με κατάληψη διαρκείας" επισημαίνει η "Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας" - μέλη της οποίας νωρίτερα αποφάσισαν να καταλάβουν τα διόδια Αιγινίου , σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Μεθώνης, στον Μακρύγιαλο Πιερίας.
"Η Επιτροπή, με τη στήριξη της Νομαρχίας, όλων των Δήμων και των φορέων του Νομού Πιερίας, καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010, στις 21:00 με τα οχήματά τους στη γέφυρα του Αιγινίου από όπου θα ξεκινήσει το κομβόι διαμαρτυρίας με στόχο το σταθμό διοδίων. Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας αποφάσισαν να κατεβάσουν μεγάλα οχήματα, τα οποία θα τοποθετήσουν από αύριο και για αόριστο χρόνο στις εισόδους του σταθμού, με στόχο να εμποδίσουν τη λειτουργία του" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η συγκοινωνία "δε θα διακοπεί" λένε οι διοργανωτές και δηλώνουν ότι έχουν ως μοναδικό στόχο να αδρανοποιήσουν τα διόδια Αιγινίου. Την είσπραξη των διοδίων ανέθεσε η η προηγούμενη ηγεσία του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ στην "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ" η οποία με αυτοχρηματοδότηση έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ ( εθνική οδός Πατρών- Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Ευζώνων) και ιδιαίτερα το τμήμα του παραπάνω δρόμου στο ύψος των Τεμπών.