12 Ιαν 2010

Χρειαζόμαστε νέους τρόπους δράσης...

Απο τον Βασίλης Μπουντούρης
Δεν χρειάζεται να προσθέσω ούτε μία λέξη στο «γιατί δεν πρέπει να πληρώνουμε τα ιδιωτικά διόδια».
Το θέμα είναι πώς θα το πετύχουμε αυτό.
Σας ρίχνω μία ιδέα...
Επειδή, τουλάχιστον το 90%, πιστεύω ότι αγανακτεί ή δυσφορεί να πληρώνει χαράτσι σε «μεγαλοκαρχαρίες λαμόγια» για να περνάν απ' τους δρόμους που τους ανήκουν, και επειδή, άλλο να πληρώνεις στο κράτος -που με έναν τρόπο θα στα δώσει πίσω σε παροχές- και άλλο τον ιδιώτη -που θα τα βάλει στην τσέπη του-, αλλά και επειδή όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι αδύνατο να γραφούν σε ομάδες διαμαρτυρίας ή πρωτοβουλιών (σε ποια απ' όλες να πρωτογραφτεί ο έρμος Έλληνας; Όλες για κάποιο δίκαιο αίτημα πασχίζουν), αλλά και επειδή αισθάνεται κάπως άσχημα έχοντας στο αυτοκίνητο, γυναίκα, παιδιά και σκυλιά να κάθεται να συζητάει «δεν πληρώνω, είστε παράνομοι και κτλ» σας προτείνω να τυπώσετε αυτοκόλλητα ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τα οποία να μοιράζετε στα διόδια...και όσοι συμφωνούν να τα κολούν στο παρπρίζ του αυτοκινήτου... Βλέποντας οι υπάλληλοι το αυτοκόλλητο, δεν θα κάθονται να ανοίγουν συζήτηση... Επίσης, όσοι θα έχουν το αυτοκόλλητο θα ξέρουν ότι τους καλύπτει σε τυχόν αγωγή η πρωτοβουλία «διόδια στοπ».
Για να συγκεντρωθούν χρήματα για πιθανές αγωγές, το αυτοκόλλητο μπορεί να δίνεται έναντι -ας πούμε 2 ευρώ.
Ως «παλιά καραβάνα», ως κάποιος που έχει μελετήσει πολύ ιστορία, αλλά και ως σεναριογράφος, πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος να συνέρθει η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση και να ξανασκεφτεί αυτά που είχε υποσχθεί προεκλογικά. Αν περιμένετε να πάει ο κόσμος να γραφεί «μέλος, κτλ» της πρωτοβουλίας, τον χρόνο σας χάνετε...
Τρώει τόσες καρπαζιές ο πολίτης από εδώ και από εκεί, που στο τέλος μένει σα χαζός να τις τρώει... Έχει αποδειχτεί αυτό και είναι ίδιο του ανθρώπου. Οι κάθε λογής αγώνες, πιστεύω, ότι χρειάζονται νέους τρόπους δράσης... Διότι πλέον το θέμα δεν είναι εάν κάτι αντίκειται στο σύνταγμα ή στους νόμους, το θέμα είναι με τί τρόπο παίρνουμε το δίκαιο.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς