2 Ιαν 2010

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -Τι ισχύει στις άλλες χώρες;

Έρευνα του Ανδρέα Αγγέλη,
μέλους των Επιτροπών Πολιτών καιΕργαζομένων κατά των διοδίων
πηγή: www.epitropesdiodiastop.blogspot.com
τα διόδια υπάρχουν παντού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι όντωςέτσι;
Μια έρευνα που κάναμε στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσηςαποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει . Παρακάτω αναγράφουμεαυτούσιο το σχετικό κείμενο
από το επίσημο site της ΕΕ: ΔιόδιαΥπάρχουν οδικά διόδια σε πολλές χώρες, όπως στην Αυστρία, τη Γαλλία,την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τηνΙταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τηΣλοβενία και την Τσεχική Δημοκρατία. Η πληρωμή διοδίων σε ορισμένεςχώρες (Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχική Δημοκρατία)γίνεται με την αγορά αυτοκόλλητου σήματος που πρέπει να τοποθετείταισε εμφανές σημείο του οχήματος.http://europa.eu/abc/travel/gettingthere/index_el.htm
Όπως φαίνεται και από το κείμενο στα παρακατω κρατη ΔΕΝ υπάρχουν διοδια:
Γερμανια- Ολλανδια -Δανια - Σουηδια- Νορβηγια - Φινλανδια- Σερβια-Ρουμανια- Κροατια-Βοσνια- Ελβετια- Ισλανδια - Μαλτα- Κυπρος- Λεττονια- Λιθουανια - Εσθονια - Λουξεμβουργο - Βελγιο κλπ. Επισης δεν υπαρχουνστην Ρωσια.
Στις Αυστρια , Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχική Δημοκρατία ισχύει τοαυτοκολλητο που τα αγοραζεις ακομη και απο μεγαλα βενζιναδικα , οπωςτα δικα μας τελη κυκλοφοριας και δεν υπαρχουν σταθμοι διοδιωνεπιπροσθετα.Φυσικά διόδια δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ . Η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα οπου πληρωνουμε και υπερογκα τεληκυκλοφοριας και υπερογκα διοδια, ενώ στις υπολοιπες χωρες όπουυπάρχουν τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν διόδια.
Σε πολλές χώρες που εισπράτονται διόδια το ποσόν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Τα διόδια σταματούν μόλις γίνει αποσβεση του αυτοκινητόδρομου.
Περιττό να αναφέρουμε την άριστη κατάσταση των ευρωπαϊκώναυτοκινητόδρομων, στις περισσότερες χώρες, καθώς και την ύπαρξηασφαλών και καλοσυντηρημένων παραδρόμων και εναλλακτικών διαδρομώνστις χώρες όπου υπάρχουν διόδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στιςυπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένας οδικός παράδεισος για τουςκατοίκους, αλλά χαρακτηρίζει τον πλιατσικολογικό και ληστρικόχαρακτήρα του δικού μας κράτους απέναντι στους "υπηκόους" του.
Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο , δηλαδή τον ελληνικό λαό πουεξεγείρεται μαζικά και συντονίζεται πανελλαδικά μέσα από λαϊκέςσυνελεύσεις και επιτροπές αγώνα.
(Οι Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων εναντια στα διόδια στηρίζουν και συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά τωνδιοδίων)