11 Νοε 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑαπο την σημερινή προσυγκέντρωση


Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι που συμμετέχουμε στην επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων, καταγγέλλουμε με αγανάκτηση την πολυεθνική ιδιωτική εταιρία της Νέας Οδού.
Η Νέα Οδός με τραμπούκικη τακτική προσπαθεί να εκφοβίσει τους κατοίκους και τους εργαζομένους που διέρχονται από τα διόδια, αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να πληρώσουν το χαράτσι που τους επιβάλλεται. Η τακτική αυτή περιλαμβάνει την εκτόξευση απειλών παντός είδους και το κατέβασμα των μπαρών, με συνέπεια την παρακώλυση της κυκλοφορίας και την δημιουργία συνθηκών πιθανού ατυχήματος.
Στο μηχανισμό της τρομοκράτησης των πολιτών, η Νέα Οδός χρησιμοποιεί ως αιχμή του δόρατος τους εργαζομένους των διοδίων στους οποίους έχει αναθέσει έναντι πενιχρού μισθού το ρόλο του χωροφύλακα. Κάτω από αυτό το καθεστώς ομηρίας, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται «να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα» λογομαχώντας και ασκώντας ψυχολογική βία στους διερχόμενους κατοίκους.
Στα πλαίσια αυτά, σήμερα 11-11-09, το απόγευμα, στα διόδια Αφιδνών και ενώ εξελισσόταν διαμαρτυρία εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, η ιδιωτική εταιρία ανάγκασε υπάλληλο των διοδίων να βγει έξω από το κουβούκλιο για να πάρει τον αριθμό άγνωστου αυτοκινήτου (φορτηγού) που δεν συμμετείχε στην διαμαρτυρία και δεν πλήρωσε τα διόδια. Ενώ η υπάλληλος βρισκόταν έξω από το κουβούκλιο, άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο, άσχετο με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά την άτυχη εργαζόμενη.
Είναι αυτή η τακτική της εταιρίας, που αναγκάζει για ένα κομμάτι ψωμί, νέους ανθρώπους να βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, παίζοντας κορώνα γράμματα την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να διατηρήσουν την εργασία τους.


Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στα διόδια, καλώντας τους να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην απολυταρχική συμπεριφορά των εργοδοτών τους.
Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στα διόδια δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Απέναντι και στους δυο μας είναι η εταιρία Νέα Οδός που προσπαθεί να γίνει αφεντικό στο σπίτι μας.ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15-11-09 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ.