17 Οκτ 2009

«Καίνε» πάλι τα διόδια μόλις έκλεισαν οι κάλπες

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Με έναν «μπουναμά» προς τους οδηγούς αφήνει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ο κ. Σουφλιάς. Μόνο για λίγες ημέρες, πριν και μετά τις εκλογές, ίσχυσαν οι εκπτώσεις σε ορισμένους σταθμούς διοδίων της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας. Από χθες και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, οι οδηγοί βρέθηκαν μπροστά σε φωτεινές επιγραφές που τους ειδοποιούσαν για τις αυξήσεις. Οι ουρές σχημάτιζαν χιλιόμετρα, ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί οδηγών με εργαζόμενους στα διόδια. Για πολλές ώρες επικρατούσε το απόλυτο μπάχαλο.
Οι κατασκευαστές του αυτοκινητόδρομου από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια Φθιώτιδας, κατοχυρωμένοι από τη σύμβαση που έχουν υπογράψει το 2007 με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, είχαν ανακοινώσει νέες «τσιμπημένες» τιμές διοδίων, την πληρωμή και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, καθώς και τη λειτουργία πέντε πλευρικών σταθμών είσπραξης, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στις 29 Σεπτεμβρίου. Μετά τις έντονες αντιδράσεις οδηγών, αλλά και παρέμβαση του κ. Σουφλιά, την πρώτη ημέρα είχαν γίνει μειώσεις μόνο στο σταθμό των Αφιδνών και τα Ι.Χ. πλήρωναν 1,40 ευρώ ανά κατεύθυνση αντί του 1,85 που είχε ανακοινωθεί, ενώ είχε ανασταλεί η λειτουργία των περισσότερων πλευρικών σταθμών.

«Πάρτε μέτρα»

Οι κάτοικοι των δήμων της ΒΑ Αττικής, που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τον εθνικό δρόμο για να πάνε στη δουλειά τους, συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στις Αφίδνες και αποφάσισαν να οργανώσουν κινητοποίηση την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στο πάρκο, με βασικό αίτημα να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρωτοφανές χαράτσωμα.

Επρόσωπος της επιτροπής πρωτοβουλίας μιλώντας στην «Ε» αποκάλυψε ότι ο λεγόμενος «ορθολογισμός» προβλέπει ίδιες τιμές διοδίων για όσους πάνε στις Αφίδνες και στη Χαλκίδα. Στην περίπτωση των Αφιδνών, που αποτελεί για πολλούς περιοχή μόνιμης κατοικίας, οι οδηγοί πληρώνουν 1,85 ευρώ............
συνεχεια απο
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=89448