17 Οκτ 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για τα διόδια

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στα νέα διόδια στις εθνικές οδούς. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μαλακάσα και πορεία στα διόδια Αφιδνών πρόκειται να πραγματοποιήσουν την Κυριακή οι κάτοικοι και οι φορείς της βόρειας Αττικής.

Συνάντηση με υφυπουργό

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να πετύχουν τη μείωση του κομίστρου και την ανακατασκευή του δικτύου των παραδρόμων. Οι τοπικοί άρχοντες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών.

Χθες πραγματοποιήθηκε στη Μαλακάσα συνάντηση εκπροσώπων των δήμων και κοινοτήτων της Βόρειας Αττικής, που επηρεάζονται από τη λειτουργία σταθμών διοδίων στις εισόδους της εθνικής οδού και από την αύξηση στα διόδια των Αφιδνών. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Αγιο Στέφανο, τη Μαλακάσα, τον Αυλώνα, το Συκάμινο, τον Ωρωπό, το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Καπανδρίτι, τις Αφίδνες και τον Κάλαμο, ενώ συμπαράσταση δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ανοιξης και του Κρυονερίου. Οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να συντονίσουν τις κινήσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στη λειτουργία του νέου πλευρικού σταθμού διοδίων στη Μαλακάσα και στην αύξηση των διοδίων στον πλευρικό σταθμό Καπανδριτίου και στα διόδια Αφιδνών.

Οπως αποφάσισαν, στις 11 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μαλακάσα, δίπλα στην εθνική οδό. Θα ακολουθήσει πορεία με αυτοκίνητα έως τα Κιούρκα, με άρνηση καταβολής διοδίων στη Μαλακάσα και στις Αφίδνες. «Δεν θα κάνουμε πίσω. Πιστεύουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας», λέει στην «Κ» ο κοινοτάρχης Μαλακάσας, κ. Κώστας Λίτσας. «Δεν θέλουμε νέα διόδια. Αντίθετα θέλουμε να επιδιορθωθούν οι παράδρομοι, που σήμερα είναι σε κακά χάλια». Οπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των δήμων και κοινοτήτων της Βόρειας Αττικής, ομάδα νομικών θα εξετάσει τον τρόπο προσβολής της σύμβασης παραχώρησης, ενώ το συντονιστικό θα επιδιώξει συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη για να εκθέσει το πρόβλημα. «Το θέμα δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλους», λέει ο κ. Λίτσας. «Δεν μπορεί να χρειάζεσαι ένα μεροκάματο σε διόδια για να πας στη Θεσσαλονίκη».
απο
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_16/10/2009_333592