29 Μαΐ 2020

ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ

"Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και αποδίδεται το ίδιο σε όλους".
Μαθαίνουμε από παιδιά ότι ο δικαστικός μηχανισμός εφαρμόζει αμερόληπτα το Δίκαιο, τον Νόμο και την Δικαιοσύνη. Όμως η δικαιοσύνη, με φωτεινές εξαιρέσεις, είναι επιλεκτικά τυφλή και δεν αποδίδει το δίκαιο
(marfin, λίστα lagard, παραγραφή κακουργημάτων παιδεραστίας, κ.λπ).
Θύμα της επιλεκτικής απόδοσης δικαιοσύνης και ο συναγωνιστής Στράτος Δασκαρόλης που το 2017 συμμετέχοντας στο άνοιγμα των διοδίων και διεκδικώντας το αυτονόητο Συνταγματικό μας Δικαίωμα για Ελεύθερη Μετακίνηση σε Δρόμους χωρις Διόδια οδηγήθηκε στο δικαστήριο και στην συνέχεια στη φυλακή γιατί αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο (του επιβλήθηκε πρόστιμο 80 ευρώ, 42 μέρες φυλάκισης εξαγοράσιμες με 560 ευρώ συν τα έξοδα και τις προσαυξήσεις,συνολικά περισσότερα από 1000 ευρώ).
Μετά τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν Πανελλαδικά και την κατακραυγή για την φυλάκισή του, το σύστημα αναδιπλώθηκε και προχώρησε σε συγχώνευση των ποινών που του επιβλήθηκαν και ο συναγωνιστής αφέθηκε ελεύθερος.
Το 2017 σε Πανελλαδική δράση για τον συναγωνιστή, οι συλλογικότητες, και εμείς στον Ωρωπό, ανοίξανε τα Διόδια για κάποιες ώρες.
Στην Καλαμάτα στα διόδια Αρφαρών, συμμετείχε και ο συναγωνιστής Δασκαρόλης που μόλις είχε αποφυλακιστεί. 

Γι αυτήν τους τη δράση ο Δασκαρόλης Στράτος μαζί και με άλλους συναγωνιστές παρέλαβαν προχθές κλήτευση για το δικαστήριο στις 2 Ιουνίου.

Όπως λέει ο ίδιος: "Οι κυβερνώντες νομίζουν ότι με κλήτευση στα δικαστήρια μπορούν να σταματήσουν ανθρώπους που αγωνίζονται. Άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε και πίσω δεν θα κάνουμε".

Η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη και των άλλων συναγωνιστών μας, που αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες. Αποτελούν παράδειγμα ανυπακοής, αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ 
ΤΟΤΕ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ! 


ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ !