6 Απρ 2020

7 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα Υγείας - Μέρα πανελλαδικής δράσης


Η κυβέρνηση θωρακίζει κεφάλαιο και εργοδότες, αφήνοντας ανοχύρωτο ΕΣΥ
και υγειονομικούς
Επειδή «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται…», μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!



Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς την Τρίτη 7/4/2020 που καλούν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, απαιτούμε εδώ και τώρα ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και σωματείων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Τασσόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ επί χρόνια απαξιωμένο από όλες τις κυβερνήσεις, υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις κλινών Εντατικής Θεραπείας, «άδειο» από το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, υποδομές, προσωπικό. Όλοι όσοι συστηματικά επιχείρησαν την διάλυση του, την παράδοση του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στις «φιλάνθρωπες» φοροαπαλλακτικές δωρεές κάθε λογής κεφαλαιούχου και εφοπλιστή, είναι οι ίδιοι που σήμερα καλούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να ανταπεξέλθουν. Μοιράζουν χειροκροτήματα, πανηγυρίζουν για το μεγάλο έργο που επιτελούν προσλαμβάνοντας δήθεν προσωπικό, την ώρα που στην πραγματικότητα μετακινούν προσωπικό από τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και θησαυρίζουν τους μεγάλους «κλινικάρχες».

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), καθώς η μόνη λύση για να νικήσει η ζωή είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΕΓΝΕ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου.

· Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

· Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



Οι υγειονομικοί δε σιωπούν, όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και ΜΜΕ να τους κλείσουν το στόμα!
Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπουν στον γύψο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων αλλά και των πληττόμενων στρωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουν σε αποφάσεις στήριξης των αιτημάτων των υγειονομικών, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό τους και να δώσουμε εδώ και τώρα τη μάχη για:
• Άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε όλους τους κλάδους.
• Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας (επικουρικοί, ΙΔΟΧ, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί).
• Να επιταχθούν ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων και να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό. Οι ιδιώτες γιατροί να ενταχτούν στο δημόσιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση διαγνωστικών τεστ.
• Δημιουργία έκτακτων υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας και ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
• Να επιταχθούν ξενοδοχεία, για να μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
• Να επιταχθούν από τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) των Υγειονομικών του Δημοσίου.
• Χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους υγειονομικούς και μέτρα εκπαίδευσης του προσωπικού. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.
• Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
• Στους χώρους εργασίας να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, γάντια, ειδικές φόρμες, να αραιώσει η πυκνότητα των εργαζομένων σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, να απολυμαίνονται καθημερινά τα κτίρια, άφθονα και άμεσα προσβάσιμα τα απαραίτητα αντισηπτικά. 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!
• Πλήρεις αποδοχές για όσο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι/νες δεν εργάζονται στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
• Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
• Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
• Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
• Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους – αστέγους – φυλακισμένους – πρόσφυγες με αναγκαίο εξοπλισμό και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Η καραντίνα βάζει τεράστια ζητήματα ενίσχυσης των απλών ανθρώπων. Οι συνταξιούχοι, οι απομονωμένοι, οι αδύναμοι θα χρειαστούν εισοδηματική ενίσχυση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική βοήθεια, προκειμένου να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα δυστυχίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους! Επείγουσα αποσυμφόρηση των φυλακών!