20 Απρ 2019

Αθώοι και οι 138 για την κινητοποίηση στα διόδια της Μαλακάσας, το Φλεβάρη του 2014

Κατέρρευσε ακόμη ένα στημένο κατηγορητήριο για τον αγώνα ενάντια στα διόδια.

Η Μαρία Γασπαρινάτου και ο Στρατής Λουπάτατζης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού καθώς και ο Δικηγόρος της επιτροπής μας Δημήτρης Σαραφιανός μετά την πανηγυρική αθώωση των τελευταίων 48 κατηγορουμένων δήλωσαν:
"Έκλεισε την παρασκευή 19 Απριλίου ο κύκλος και των 138 κατηγορουμένων για την κινητοποίηση στα διόδια της Μαλακάσας, το Φλεβάρη του 2014 μετά και την αθώωση των τελευταίων 48.
Όλες οι δίκες αυτές που έχουν φρονηματικό χαρακτήρα και σκοπό να εκφοβίσουν τους επόμενους, βρίσκονται στην κατεύθυνση μιας βιομηχανίας δικών που έχει στηθεί , εναντίον των πολιτών που διεκδικούν.
Αρκετές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι προφανές ότι δεν υφίσταται κανένα αδίκημα των κατηγορουμένων και παρ' όλ' αυτά οι εισαγγελείς τους παραπέμπουν στο ακροατήριο.
Είναι όμως και προφανές οτι σε κάθε γνήσιο κίνημα αντίστασης αναπόφευκτο είναι να συγκεντρώνει πάνω του και τα πυρά αυτών των οποίων τα συμφέροντα θίγει..."

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΩΠΟΥ
Συνεχίζει και απαιτεί από την κυβέρνηση, να σταματήσει όλες τις ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών, που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια και τασσόμαστε στο πλευρό τους.
Να καταργηθούν ΤΩΡΑ οι νόμοι Ρέππα-Βορίδη που αφορούν τα διόδια και που ποινικοποιούν τους αγώνες.
Η επιτροπή μας λέει όχι σε κάθε τύπου ηλεκτρονικών και μη διοδίων, σε όλο το Εθνικό δίκτυο και απαιτεί την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, διότι οι δρόμοι είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσιο κοινωνικό αγαθό με ελεύθερη πρόσβαση από όλους, χωρίς διόδια.