6 Δεκ 2018

Πανηγυρική αθώωση σήμερα των 44 κατηγορουμένων για τα διόδια!

Κατέρρευσε ακόμη ενα στημένο κατηγορητήριο για τον αγώνα ενάντια στα διόδια. 
Οι δίκες αυτές που έχουν φρονηματικό χαρακτήρα και σκοπό να εκφοβίσουν τους επόμενους, βρίσκονται στην κατεύθυνση μιας βιομηχανίας δικών που έχει στηθεί , εναντίον των πολιτών που διεκδικούν.
Αρκετές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι προφανές ότι δεν υφίσταται κανένα αδίκημα των κατηγορουμένων και παρ' όλ' αυτά οι εισαγγελείς τους παραπέμπουν στο ακροατήριο.
Είναι όμως και προφανές οτι σε κάθε γνήσιο κίνημα αντίστασης αναπόφευκτο είναι να συγκεντρώνει πάνω του και τα πυρά αυτών των οποίων τα συμφέροντα θίγει....

Ο Δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, συνήγορος υπεράσπισης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού,  δήλωσε μετά το τέλος της δίκης:
"Η νέα αυτή απαλλαγή, που έρχεται σε συνεχεια πολλών άλλων και αποτελεί πρόκριμα και για τις επόμενες δίκες (14/12, 19/4), αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι οι αγώνες και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερβούν κάθε εμπόδιο, ότι οι διώξεις δεν πρέπει να φοβίζουν όσους παλεύουν για το δίκαιο και τα αυτονόητα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης κυκλοφορίας "

Χθες αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου 2019 η πρώτη από τις τρεις δίκες των συνολικά 138 κατηγορουμένων για την κινητοποίηση στα διόδια της Μαλακάσας, το Φλεβάρη του 2014. 

Το επόμενο ραντεβού μας στις αίθουσες των δικαστηρίων της Ευελπίδων την παρασκευή 14 Δεκεμβρίου κτίριο 9 αίθουσα 7

Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού