26 Ιουλ 2018

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους


Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, αλλά και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που μετράνε νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους και που μέσα σε μια στιγμή έχασαν τους κόπους μιας ζωής.


Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του club της ORIGINAL Ωρωπού που καλεί σε στήριξη των συνανθρώπων μας που έχασαν τους δικούς τους αλλά και τις περιουσίες τους και στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής
και τονίζουν ότι "Οι προσφυγικές μας ρίζες, οι αξίες μας και η αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο οδηγός μας.   

Όποιος μπορεί να βοηθήσει 
καθημερινά μετά τις 7μμ  στο χώρο των γραφείων τους, Αργυρουπόλεως και  Τραπεζούντος, στα Νέα Παλάτια Ωρωπού.


Η  λογική που οδηγεί στη τσιμεντοποίηση των δασών, στην παράδοση τους στην ασυδοσία του κατασκευαστικού κεφαλαίου, την εμπορευματοποίηση, με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον. 
Το ζήσαμε και με την τραγωδία, στα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας. Είναι η ίδια λογική που λέει ότι προτεραιότητα είναι η πληρωμή του χρέους και όχι οι ανάγκες μας.

Αν δεν βάλουμε ψηλά στην ατζέντα τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τις προτεραιότητες μιας μικρής πλούσιας μειοψηφίας, θα επαναληφθούν αντίστοιχες τραγικές καταστροφές.Χρειάζεται να παλέψουμε και να απαιτήσουμε:
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που έγιναν και όχι να φορτωθούν οι κάτοικοι με νέα δάνεια.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
  • Δωρεάν νερό, ρεύμα, μεταφορές για όσο χρειαστεί.
  • Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί, να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, υγεία, σχολεία, και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, να βάλουμε φρένο στα κέρδη των αρπακτικών της αγοράς, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των δημόσιων συγκοινωνιών.

Να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στα ματωμένα πλεονάσματα, στον προϋπολογισμό των περικοπών. 
Λεφτά για τις εργατικές ανάγκες και όχι για τους τραπεζίτες και το χρέος.
 
Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού