17 Ιουν 2018

Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού:Ο λαός μπορεί και πρέπει να χαράξει με οργάνωση και πάλη τη δική του πορεία!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέλευση της Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού

Η συνέλευση επικύρωσε το κείμενο της εισήγησης, καθως  και αποφάσισε  τις παρεμβάσεις της για το επόμενο διαστημα


Εισήγηση
Ωρωπός, 17/6/2018
Για το χαρακτήρα της Επιτροπής μας:
«Αποφασίσαμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και μακριά από οποιαδήποτε κομματική χειραγώγηση.
Έτσι λοιπόν σας καλούμε να συμμετέχετε μέσα από την συντονιστική επιτροπή, σ' ενα κοινό μέτωπο και αγώνα. Σήμερα η χώρα είναι ουσιαστικά «υπό κατοχή» και ο Ελληνικός λαός «όμηρος» της ανεργίας και της φτώχιας. Η ελληνική βουλή νομοθετεί κατ’ εντολή του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. και οι ελληνικές κυβερνήσεις υπάκουα εκτελούν. Η εθνική ανεξαρτησία έχει καταλυθεί, η δημοκρατία έχει συρρικνωθεί.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ο λαός μπορεί και πρέπει να χαράξει με οργάνωση και πάλη τη δική του πορεία.
Η Συντονιστική επιτροπή αλληλέγγυα σε κάθε πρωτοβουλία και εκδήλωση υπερασπίζεται τα δικαιώματα του ανθρώπου στην υγεία, τη δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, τη μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια, την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση του πολιτισμού.

Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με τις χιλιάδες των θυμάτων και προσφύγων, υπέρ της ειρήνης και της προόδου.
•Ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και στις πολιτικές που τον τροφοδοτούν και τον χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για την φασιστικοποίηση των κοινωνιών.
•Ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, για μια αξιοπρεπή ζωή.
•Ενάντια στην υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και τα χαράτσια.
Η επιτροπή μας είναι μια επιτροπή που φτιάχνεται από τα κάτω και λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά με τακτικές γενικές συνελεύσεις.
Στοχεύουμε να δώσουμε μαζί με όλους, τις μικρές και τις μεγάλες μάχες για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής και πρωτοστατούμε στην επίλυση διάφορων τοπικών προβλημάτων (Διόδια, σκουπίδια, κατασχέσεις, Ανεργία, Ασωπός, πρόσφυγες, κ.λ.π.)
Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματά μας και συμπαραστεκόμαστε στους πιο αδύναμους μέχρι να δούμε:
ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.
ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ! 
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

"ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ"»


Αγαπητές συναγωνίστριες και συναγωνιστές
Αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια αφού υπηρέτησαν πιστά την ξένη και ντόπια ολιγαρχία οδήγησαν τη χώρα και το λαό στη χρεοκοπία σπέρνοντας τη θύελλα της επιτροπείας από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Αυτή η θύελλα που φύσηξε με τα μνημόνια δεν σάρωσε μόνο μισθούς και συντάξεις, δεν διέλυσε μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, τη δημόσια υγεία και παιδεία, δεν ξεπούλησε μόνο το δημόσιο πλούτο, δεν οδήγησε τους νέους σε ένα αυτοκτονικό μέλλον ανεργίας, αλλά συμπαρέσυρε στο πέρασμά της και το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων και ελευθεριών.
Οδήγησε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε υπαρξιακό αδιέξοδο, στερώντας του κάθε προοπτική επιβίωσης, προδιαγράφοντάς του ένα μέλλον ζοφερό, μετατρέποντας όλους μας σε χειραγωγημένους κυνηγούς μεροκάματου, που μέσα στην απογοήτευση και στην απόγνωση έχουμε οδηγηθεί με καρτερικότητα στη ματαίωση. Τα όνειρα των νέων έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη. Όσοι γλυτώνουν απ’ την κατάθλιψη εγκαταλείπουν τη χώρα ζητώντας διέξοδο σε χώρες του εξωτερικού, καταλήγοντας πολλές φορές σε εργασιακά κάτεργα.
Σήμερα η κατάσταση φαντάζει περισσότερο ζοφερή. Η σπορά των πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων δρέπει τώρα τους καρπούς της: Η μεθοδευμένη προπαγάνδα των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ, ως δεκανίκι τους, για το δήθεν «αναπότρεπτο των μνημονιακών πολιτικών» έχει καταδικάσει ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας σε αγωνιστική αναπηρία, έχοντας μειώσει τα κοινωνικά της αντανακλαστικά, έχει μολύνει το DNA μεγάλου κομματιού της άλλοτε ζωντανής και διεκδικητικής κοινωνίας με το μικρόβιο της μοιρολατρίας και της υποταγής.
Τώρα, μάλιστα, μας λένε, πως τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια!! Πως μια νέα εποχή αρχίζει για το λαό! Πως αυξάνονται τα περιθώρια για άσκηση εθνικών πολιτικών χωρίς την επιτροπεία των δανειστών! Αυτό είναι το νέο παραμύθι στο οποίο επενδύουν κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο: Η ελπίδα πως τα μνημόνια τέλειωσαν! Μ’ αυτή τη νέα απάτη μεθοδεύουν τη δήθεν «βιώσιμη» εξυπηρέτηση του χρέους, υποθηκεύοντας ξανά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταστείλουν κάθε πρόθεση κοινωνικής ανυπακοής και αντίστασης. Οι περικοπές στις συντάξεις που θα εξαθλιώσουν από το Γενάρη του ’19 περισσότερο τους ήδη φτωχοποιημένους συνταξιούχους, οι νέοι που θα πανηγυρίζουν όταν βρίσκουν κάποια ανασφάλιστη απασχόληση με ελαστικό ωράριο και με μισθούς των 200 ή 300 Ευρώ, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που θα εντείνονται, το υπερταμείο «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας, η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα έναντι του ιδιωτικού με τραγικά αποτελέσματα στην υγεία και στην παιδεία με την αδιοριστία χιλιάδων γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εκπαιδευτικών, η υποβάθμιση του πολιτισμού και του περιβάλλοντος που πλέον εμπορευματοποιείται πλήρως, αφού είναι χρήσιμο μόνο ως τουριστικό προϊόν, η γενικευμένη υποβάθμιση των ζωής, ως αξίας. Αυτό είναι το μέλλον μας μετά την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.



Η επιτροπή μας θα συνεχίσει τον αγώνα, διεκδικώντας το παρόν και το μέλλον που μας κλέβουν, παλεύοντας για τα δικαιώματα που μας στέρησαν.
Η επιτροπή Αγώνα Ωρωπού από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της ενεργοποιήθηκε με δράσεις συλλογικές και στάθηκε αλληλέγγυα σε
  • Συμπολίτες μας που έπληξαν τα μνημόνια με ανεργία και προοδευτική φτωχοποίηση στηρίζοντάς τους
  • Σε όλους τους συμπολίτες μας που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των Διοδίων και υπερασπίζοντας με δράσεις στα διόδια Αφιδνών το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης σε δρόμους χωρίς διόδια, γιατί ο δρόμος είναι δημόσιο αγαθό
  • Στους πρόσφυγες που έφτασαν το Μάρτη του 2015 στο στρατόπεδο της Μαλακάσας
  • Στους απεγνωσμένους συμπολίτες μας στο ειρηνοδικείο Καπανδριτίου, όπου οι τράπεζες έβγαλαν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό
  • Από το 2007, μετά το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης της λεκάνης του Ασωπού, του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας με βαρέα μέταλλα και το καρκινογόνο, μεταλαξιογόνο και υπεύθυνο για τερατογενέσεις εξασθενές χρώμιο (Cr-6) συνεργαστήκαμε με τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη, τον κληρικό από τα Οινόφυτα, συμβάλαμε στην ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής ρύπανσης στη ζώνη Οινοφύτων-Σχηματαρίου και αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας για καθαρό νερό!
  • Ζητήσαμε πριν από λίγες μέρες από το Δήμαρχο ενημέρωση για τις μετρήσεις που διεξάγει από το 2013 μέχρι σήμερα για την ποιότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση. Παρότι παρήλθε το 30 ήμερο που είχε υποχρέωση να μας απαντήσει (πέρασαν ήδη 40 ημέρες) ακόμη δεν πήραμε απάντηση.
  • ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ με δρασεις εξω απο τα μεγαλα σουπερ μαρκετ, εναντια στην καταργηση της κυριακατικης αργιας
Σκοπός της Επιτροπής Αγώνα είναι να συνεχίσει και να εντείνει τις δράσεις της:
  • Συνέχιση των δράσεων ενάντια στα διόδια.
---Να αναφέρω 2 ειδήσεις που προέκυψαν την βδομάδα που πέρασε: συγκροτήθηκε, λοιπόν, ένα όργανο, μια ένωση, η ASECAP, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες και συμμετέχουν όλες οι ευρωπαϊκές και όχι μόνο ιδιωτικές εταιρίες οδοποιίας, Την Ελλάδα εκπροσωπεί μετά την λήξη της δραστηριότητας του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) η Αστική μη (!) Κερδοσκοπική Εταιρεία “Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια” γνωστή ως “HELLASTRON” (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), η οποία ιδρύθηκε το 2014 και μέλη της οποίας είναι όλοι οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι (Αττική Οδός, Γέφυρα, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Κεντρική Οδός). Για πρώτη φορά στην 45ετή ιστορία της Ένωσης των Αυτοκινητοδρόμων εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου Έλληνας. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης που έγινε στις 6 Ιουνίου 2018 στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας την Προεδρία της ASECAP για το 2018-2019 ανέλαβε ο Έλληνας εκπρόσωπος.
--- Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
Σε λειτουργία από σήμερα ειδικές ηλεκτρονικές κάμερες για τη βεβαίωση παραβάσεων σχετικά με τη μη καταβολή τέλους διοδίων σε σταθμούς στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, 
Ειδικότερα, οι ηλεκτρονικές κάμερες λειτουργούν στους εξής σταθμούς διοδίων, στην Αθηνών-Λαμίας:
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Αφιδνών (χ/θ 32+355), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Καπανδριτίου (χ/θ 35+240), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Μαλακάσας (χ/θ 44+130), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Οινοφύτων (χ/θ 55+690), ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
Άλλα ζητήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν ωστε να προγραμματίσουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις μας είναι:
  • Το ζήτημα σχετικά με τα δικαιώματα και τη χρήση των Φυλακών,  καθως και η ανέγερση μνημείου στο χώρο των πολιτικών φυλακών σε συνεργασία με τον πανελλήνιο σύλλογο φυλακισθέντων και εξορισθέντων
  • Το ζήτημα της επίθεσης εναντίον Ινδών μεταναστών με σκοπό την πυρπόλησή τους πριν λίγες βδομάδες στο Συκάμινο
  • Η εκχώρηση από το Δήμο του φωτισμού και της αποκομιδής των σκουπιδιών  σε ιδιώτες
Σκοπεύουμε το αμέσως επόμενο διάστημα:
  • Την οργάνωση Ιστορικών περιπάτων στην περιοχή μας με τη συνδρομή επιστημόνων της ιστορίας και μαρτυριών κάποιων συμπολιτών μας. (Για παράδειγμα ένας ιστορικός περίπατος θα ήταν η ξενάγηση στις φυλακές Ωρωπού και η κατάληξη στις φυλακές Μπογιατίου)
  • Την οργάνωση της Εκδήλωσης στις 24 Ιουλίου για την ημέρα της Δημοκρατίας στις φυλακές Ωρωπού όπως διοργανώνουμε κάθε φορά τα τελευταία χρόνια.
  • Θεατρική ομάδα που συγκροτήθηκε εδώ και λίγο καιρό και είναι ανοιχτή σε συμμετοχές ευελπιστώντας στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσει και έργο
  • Συμμετοχή μουσικών σχημάτων, που απαρτίζονται από μουσικούς της περιοχής, κυρίως νέα παιδιά, με πρόθεση τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης
  • Αλληλεγγύη στην προσπάθεια στήριξης των ΑΜΕΑ, όπως, πχ στην προσπάθεια της Μαρίας Κασαμπαλάκου για την ίδρυση της μονάδας Βθμιας εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής, Γυμνάσιο-Λύκειο, δηλαδή, στο διδακτήριο του παλιού Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού
  • Οργάνωση εκδρομής ιστορικής μνήμης με πούλμαν στο Γράμμο
  • Θεωρούμε σημαντικό να συνεχιστεί και να απλώσει η συνεργασία και αλληλεγγύη με τα κινήματα και τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά και των όμορων Δήμων, όπως η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία και η Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Διονύσου και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
  • Τέλος οργανώνουμε άμεσα την απάντηση μας στο θέμα των διοδίων, με κινητοποιησεις και ενημερώσεις για τις νέες εξελίξεις