23 Μαΐ 2018

Δίκη αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων

 Καλούμε πολίτες συλλογικότητες και φορείς που συμμετείχαν στο κίνημα κατά των διοδίων στα δικαστήρια Λαμίας αύριο Πέμπτη 24/5/2018 στις 9.30 π.μ.
Αυριο Πέμπτη 24/5/2018 δικάζονται στη Λαμία έξι αγωνιστές του κινήματος κατά των διοδίων, μεταξύ των οποίων και ο Β. Κυριακάκης πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με την «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» και πρώην Βουλευτής, που κατηγορούνται ότι στις 23/9/2012 σε μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Τραγάνας για την κατάργηση των πλευρικών διοδίων προξένησαν δήθεν φθορά στις μπάρες των διοδίων.
Το μεγάλο αίτημα του Κινήματος για ελεύθερη μετακίνηση στους δημόσιου δρόμους χωρίς διόδια παραμένει και ζητά τη δικαίωσή του. Συνεχίζονται ως σήμερα πανελλαδικά οι συστηματικές διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών του κινήματος που κατηγορούνται για πλήθος αδικημάτων του ΠΚ. Κι ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κατηγορίες κατέπεσαν μέσα στις δικαστικές αίθουσες, εκκρεμούν ακόμη ποινικές δίκες γύρω από τις οποίες συνεχίζεται η αντιπαράθεση της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας με το κίνημα κατά των διοδίων.
Μπροστά στην  εξάπλωση και ριζοστικοποίηση του κινήματος κατά των διοδίων οι μνημονιακές  κυβερνήσεις αποφάσισαν την αναχαίτισή του  με τους νόμους Ρέππα και Βορίδη, καθιερώνοντας ως ποινικό αδίκημα την παρεμπόδιση λειτουργίας των διοδίων ενώ οι  κυβερνήσεις Τσίπρα – Καμμένου συνέχισαν την πολιτική των προηγούμενων, διατηρώντας τις επαχθείς συμβάσεις παραχώρησης του 2013, παρά τις παλαιότερες διακηρύξεις περί καταγγελίας τους και τις κατά καιρούς ψευτοϋποσχέσεις για μείωση των τιμών των διοδίων.
Ο αγώνας και η ανυπακοή συνεχίζεται στους δρόμους και στις δικαστικές αίθουσες για κατάργηση των νόμων Ρέππα και Βορίδη, την κατάργηση των εκκρεμών χρηματικών ποινών, την αμνήστευση των ποινικών αδικημάτων.
Η αξιοπρέπεια δεν φυλακίζεται! Δεν φοβόμαστε τις δίκες και θα νικήσουμε!
Καλούμε πολίτες συλλογικότητες και φορείς που συμμετείχαν στο κίνημα κατά των διοδίων στα δικαστήρια την Πέμπτη 24/5/2018 στις 9.30 π.μ.